EUROBASKET

"Φαβορί οι Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία"

"Φαβορί οι Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία"

Οι Σλοβένοι ευελπιστούν πως στο Ζάγκρεμπ θα είναι πλήρεις -με σέντερ και τον Ούντριχ. Τι λένε για τον όμιλο και... εμάς.

Η Σλοβενία είναι η... συνέταιρος της Κροατίας, στη διοργάνωση του ομίλου στο Ζάγκρεμπ. Και αναμένεται να 'χει χιλιάδες φίλους της κοντά της. Ο Πέτερ Βίλφαν, θρύλος του σλοβενικού μπάσκετ ενημέρωσε πως ελπίζει σε άλλες... εμφανίσεις. "Αν έχουμε και τους δυο σέντερ, τους οποίους στερηθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα προκριθούμε στην επόμενη φάση, ενδεχομένως και ως πρώτοι".

Ποιοι είναι αυτοί; Ο Μίρζα Μπέγκιτς και ο Γκάσπερ Βίντμαρ. Πρόσθεσε ότι " μαζί με τους Κροάτες και τους Έλληνες είμαστε τα φαβορί του ομίλου. Θεωρώ πως είχαμε τύχη στην κλήρωση, σε κάθε περίπτωση όμως, στο Eurobasket αντιμετωπίζεις καλές ομάδες, σε κάθε φάση". Όσο για τη συνάντηση με την ΠΓΔΜ "θα έχει ενδιαφέρον γιατί οι εξέδρες θα είναι γεμάτες". Για το ενδεχόμενο να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο ο Μπέο Ούντριχ, είπε πως " τον ξέρω απ' όταν ήταν παιδί. Είχε διάφορα προσωπικά θέματα, αλλά τώρα είναι μια χαρά και το μπάσκετ έχει ξαναγίνει προτεραιότητα του. Αν κρίνω από το γεύμα που είχε με τον Ντράγκιτς και τον Νεστέροβιτς, ο οποίος τώρα είναι γενικός γραμματέας στην ομοσπονδία, έχω λόγους να πιστέψω πως θα παίξει".

Ζντοβτς: "Δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις"

Ο Γιούρι Ζντοβτς αρνήθηκε να πει αν η κλήρωση ήταν καλή ή κακή " γιατί το φετινό σύστημα είναι διαφορετικό. Μετά την πρώτη φάση, έχει νοκ άουτ ματς. Δηλαδή, μπορείς να τεθείς εκτός από τους "8". Όλες οι ομάδες του γκρουπ μας, εξαιρουμένης ενδεχομένως της Ολλανδίας, είναι εγνωσμένης αξίας. Οι Κροάτες θα παίζουν στην έδρα τους, οι Έλληνες είναι πάντα δυνατοί, έχω ήδη πει ότι θεωρώ τη Γεωργία πολύ καλή ομάδα. Δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις. Ο μόνος άγνωστος παράγοντας είναι η ΠΓΔΜ, γιατί έχουν αλλάξει γενιά".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ