EUROLEAGUE

EuroLeague, όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής: Για την 5η θέση ο Ολυμπιακός, για την 8η θέση Βίρτους και Μπασκόνια

EUROLEAGUE 2023-2024 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Διαβάστε τα σενάρια που ισχύουν ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της EuroLeague, με τον Ολυμπιακό και την Φενέρμπαχτσε να διεκδικούν την 5η θέση και τις Βίρτους Μπολόνια και Μπασκόνια την 8η θέση.

Η κανονική περίοδος της EuroLeague ολοκληρώνεται σήμερα (12/4) με την 2η ημέρα της 34ης αγωνιστικής, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τέσσερα παιχνίδια. Οι θέσεις 1-4 έχουν ξεκαθαρίσει μετά τα χθεσινά (11/4) αποτελέσματα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποια ανοιχτά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις 5-6, καθώς και η 8η με την 10η παραμένουν ακόμα στον... αέρα. Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε (21:15, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) θα διεκδικήσουν την 5η θέση, ενώ η Βίρτους Μπολόνια και η Μπασκόνια (21:30, Novasports 5 και LIVE από το SPORT24) θα διεκδικήσουν την 10η θέση, με την ηττημένη της βραδιάς να πέφτει στην 10η θέση (η Αναντολού Εφές θα είναι σίγουρα 9η).

Το τελευταίο είναι - σαφώς - πολύ σημαντικό. Ο λόγος είναι ότι η 8η θέση δίνει δύο ευκαιρίες για πρόκριση στα playoffs μέσω των play-in (ο αγώνας για τις θέσεις 7-8 είναι η πρώτη ευκαιρία, με την δεύτερη να έρχεται σε περίπτωση ήττας, όπου ο ηττημένος αντιμετωπίζει τον νικητή των θέσεων 9-10).

Ξεκινώντας από τα βασικά, ιδού το σημερινό (12/4) πρόγραμμα:
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε (21:15, Novasports Prime)
Παρτίζαν - Βαλένθια (21:30, Novasports 4)
Βίρτους Μπολόνια - Μπασκόνια (21:30, Novasports 5)
Βιλερμπάν - Μπαρτσελόνα (12/4, 22:00, Novasports 2)

Ιδού και τα σενάρια:

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε για την 5η θέση:

Νικητής Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: 5η θέση
Ηττημένος Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε: 6η θέση
*Η ομάδα που θα κατακτήσει την 5η θέση θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα στα playoffs. Η ομάδα που θα κατακτήσει την 6η θέση θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μονακό στα playoffs

Η μάχη για την 8η θέση

Νικητής Βίρτους - Μπασκόνια: 8η θέση
Ηττημένος Βίρτους - Μπασκόνια: 10η θέση

Play-In Tournament

Μακάμπι - νικητής Βίρτους - Μπασκόνια, ο νικητής παίζει με τον Παναθηναϊκό AKTOR στα playoffs
Αναντολού Εφές - ηττημένος Βίρτους - Μπασκόνια, ο νικητής παίζει εκτός έδρας με τον ηττημένο του Μακάμπι - Βίρτους/Μπασκόνια για την 8η θέση. Η ομάδα που θα κατακτήσει την 8η θέση θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ στα playoffs.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ