EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο Σκαριόλο άδειασε τον Μάικ Τζέιμς και στήριξε την Άλμπα

EuroLeague: Ο Σκαριόλο άδειασε τον Μάικ Τζέιμς και στήριξε την Άλμπα
VIRTUS BASKETBALL BOLOGNA

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν συμμερίστηκε τα παράπονα του Μάικ Τζέιμς για την άμυνα "Box-and-1" της Άλμπα απέναντι στη Μονακό και στήριξε τη γερμανική ομάδα για την καλή δουλειά που έκανε στο ματς με τους Μονεγάσκους στη 14η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Μάικ Τζέιμς ξέσπασε στο Twitter για την άμυνα "Box-and-1" που εφάρμοσε η Άλμπα Βερολίνου απέναντι στη Μονακό στην 14η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο, που έχει αυτού του είδους την αμυντική τακτική στο πλούσιο ρεπερτόριό του και τη χρησιμοποίησε σε κομβικά σημεία του EuroBasket 2022 οδηγώντας την Εθνική Ισπανίας στο χρυσό μετάλλιο, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού πόιντ γκαρντ και συντάχθηκε με τον συνάδελφό του, Ίσραελ Γκονζάλεθ και τη γερμανική ομάδα.

"Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Εμείς στη Βίρτους χρησιμοποιήσαμε την άμυνα "Box-and-1" για 3' στο τελευταίο παιχνίδι (σσ. απέναντι στη Μακάμπι), και μας έδωσε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε την κατάσταση. Βρισκόμασταν πίσω με 7 πόντους και σε αυτό το διάστημα αλλάξαμε το ρυθμό.

Προσωπικά ποτέ δεν χρησιμοποιήσει αυτή την άμυνα για 40 λεπτά, αλλά αν μια ομάδα με το μπάτζετ της Μονακό κερδίζει ένα παιχνίδι στο τελευταίο σουτ επειδή ο αμυντικός γλίστρησε και δεν μπόρεσε να μαρκάρει το σουτ του Έλι Οκομπό, τότε αυτό σημαίνει ότι η Άλμπα έκανε πολύ καλή δουλειά.

Με την Ισπανία κερδίσαμε το EuroBasket χρησιμοποιώντας διάφορα στυλ άμυνας. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτού του είδους η άμυνα είναι ασφυκτική και ενοχλητική, οπότε καταλαβαίνω την πλευρά του Μάικ που έπαιξε για 40' έχοντας έναν παίκτη να τον πιέζει. Δεν είναι όμορφο. Παρά ταύτα, είμαι σίγουρος ότι ο Σάσα Ομπράντοβιτς σκεφτόταν εναλλακτικές και στρατηγικές για να κάνει αυτή την άμυνα λιγότερο αποτελεσματική.

Έτσι είναι το μπάσκετ, πρέπει να προσαρμόζεσαι. Δεν μπορείς να πας στον αντίπαλο προπονητή και να του πεις: Μπορείτε να σταματήσετε αυτή την άμυνα; Ο Μάικ έχει αρχίσει και ενοχλείται", ανέφερε ενδεικτικά ο Ιταλός τεχνικός.

TAGS EUROLEAGUE ΜΟΝΑΚΟ ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ