ΜΟΝΑΚΟ

Έκρηξη Μάικ Τζέιμς κατά Άλμπα: "Γελοίο να παίζουν 40 λεπτά box-and-1 άμυνα, να έχουν τα αρχ...α να παίξουν κανονικά"

04/05/2022 Olympiacos Vs Monaco for Turkish Airlines Euroleague top 8 game 5 season 2021-22 in SEF Stadium in Piraeus - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
04/05/2022 Olympiacos Vs Monaco for Turkish Airlines Euroleague top 8 game 5 season 2021-22 in SEF Stadium in Piraeus - Greece Photo by: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Μάικ Τζέιμς επιτέθηκε στην Άλμπα Βερολίνου για την απόφασή της να παίξει άμυνα "Box-and-1" (σ.σ τέσσερις ζώνη και ένας μαν του μαν) για 40 λεπτά κόντρα στην Μονακό, λέγοντας ότι είναι γελοίο να συμβαίνει αυτό από επαγγελματικές ομάδες

Ο Μάικ Τζέιμς ξέσπασε. Ο λόγος; Η επιλογή του Ίσραελ Γκονζάλεθ (προπονητή της Άλμπα Βερολίνου) να παίξει άμυνα "Box-and-1" (4 ζώνη και ένας παίκτης πάνω στον Τζέιμς) για 40 λεπτά στον αγώνα με την Μονακό για την 14η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Μονεγάσκοι πήραν την νίκη με 92-89 χάρη σε buzzer-beater του Έλι Οκομπό, με τον Τζέιμς να κλείνει το ματς με μόλις 8 πόντους (season low και πρώτη φορά που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων) με 3/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής. Μία ημέρα μετά τον αγώνα λοιπόν επιτέθηκε στην Άλμπα, λέγοντας ότι δεν έπαιξε με σωστό τρόπο.

Αρχικά ο Τζέιμς έγραψε:"Εντάξει, έχει περάσει μία ημέρα και το παιχνίδι τελείωσε... Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι το να παίζεις άμυνα box-and-1 για 40 λεπτά στο επαγγελματικό μπάσκετ είναι γελοίο;"

Βλέποντας αυτό, ένας λογαριασμός στο twitter απάντησε ότι "εξαρτάται Μάικ. Προφανώς είναι εκνευριστικό να παίζεις κόντρα σε τέτοια άμυνα, αλλά το ρυθμός του αγώνα και οι αριθμοί λένε κάτι διαφορετικό. Και οι δύο ομάδες σημείωσαν περισσότερους πόντους από τον μέσο όρο τους και ο ρυθμός ταίριαζε στην Μονακό. Τι αρνητικό βλέπεις".

Τότε ήταν που ήρθε και το ξέσπασμα του Τζέιμς, ο οποίος απάντησε: "Είμαστε επαγγελματίες παίκτες. Να έχουν τα τα αρχ...α" να παίξεις κανονική άμυνα"

Η αλήθεια είναι ότι ο Τζέιμς είπε και άλλα πράγματα σε άλλα post του, όπως ότι "δεν γίνεται να παίζεις 40 λεπτά αυτή την αυτό. Καταλαβαίνω να το κάνεις ανά διαστήματα, αλλά όχι για 40 λεπτά, είναι τρελό, τρομακτικό και κακό μπάσκετ. Να έχεις καλύτερο σχέδιο", αλλά και ότι "με αυτό τον τρόπο απλώς παραδέχεσαι ότι οι παίκτες σου δεν είναι αρκετά καλοί. Δεν είναι ο τρόπος αυτός για να νικήσεις".

Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι στον Τζέιμς δεν άρεσε αυτή η προσέγγιση της Άλμπα. Για την ιστορία, ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για την 1η Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τότε αν οι Γερμανοί θα ακολουθήσουν την ίδια προσέγγιση.

TAGS ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ