EUROBASKET

Eurobasket U18: Όλα τα ζευγαρώματα στα νοκ άουτ και ο δύσκολος δρόμος που πήρε η Εθνική Εφήβων

Eurobasket U18: Όλα τα ζευγαρώματα στα νοκ άουτ και ο δύσκολος δρόμος που πήρε η Εθνική Εφήβων
FIBA

Το πανόραμα της φάσης των 16 και οι διασταυρώσεις που θα προκύψουν για την Εθνική Εφήβων στο Eurobasket U18.

Το Eurobasket U18 μπαίνει στην τελική ευθεία του, καθώς την Τετάρτη (3/8, 18:15, FIBA Live Stream) αρχίζουν τα νοκ άουτ ματς.

Η Εθνική Εφήβων ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της διοργάνωσης με ρεκόρ 1-2, νικώντας μόνο την Τσεχία στην πρεμιέρα του ομίλου, και πλέον θα κληθεί να διεκδικήσει την πρόκρισή της στη ζώνη των μεταλλίων μέσα από ένα δύσβατο μονοπάτι. Με ή χωρίς τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ που τραυματίστηκε στο ματς της Δευτέρας.

Πρώτα απ' όλα θ' αντιμετωπίσει την Ιταλία. Ακολούθως θα κληθεί να παίξει απέναντι στην Ισπανία. Λογικά η ρόχα δεν θα δυσκολευτεί να αποκλείσει τη Βόρεια Μακεδονία, η οποία μεταξύ άλλων ηττήθηκε 104-47 από τη Γαλλία στον όμιλο.

Αν το σύνολο του Ηλία Καντζούρη καταφέρει να φτάσει στην τετράδα, τότε η επόμενη αντίπαλός της μοιάζει αρκετά πιθανό να είναι (για δεύτερη φορά στο τουρνουά) η ισχυρή Σερβία. Οι πιτσιρικάδες του Βλάντιμιρ Τζόκιτς θα αγωνιστούν απέναντι στο Μαυροβούνιο γι' αρχή κι ακολούθως είτε με το Ισραήλ είτε με την Πολωνία.

Στο άλλο μονοπάτι του Eurobasket, η ασταμάτητη Γαλλία των 94.3 πόντων στην επίθεση και η Λιθουανία δείχνουν, με την εικόνα τους ως τώρα, πως συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες ν' αποτελέσουν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών. Εκτός κι αν η Σλοβενία μπει σφήνα και πετάξει εκτός τους μπλε ή Τουρκία κάνει την έκπληξη απέναντι στη Λιέτουβα.

Η Ελλάδα τερμάτισε την πρώτη φάση με την 9η επίδοση στην επίθεση, αλλά το χαμηλότερο ποσοστό στα τρίποντα (18.8%).

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Γαλλία - Γερμανία
  • Σλοβενία - Κροατία
  • Τουρκία - Μεγάλη Βρετανία
  • Λιθουανία - Τσεχία

-------------------

  • Ισραήλ - Πολωνία
  • Σερβία - Μαυροβούνιο
  • Ισπανία - Βόρεια Μακεδονία
  • Ιταλία - Ελλάδα
TAGS EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ