ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Εφήβων: Με Ιταλία στο δρόμο για τα προημιτελικά του Eurobasket U18 και στο βάθος Ισπανία

Εθνική Εφήβων: Με Ιταλία στο δρόμο για τα προημιτελικά του Eurobasket U18 και στο βάθος Ισπανία

Ο δρόμος της Εθνικής Εφήβων για τη διάκριση στο Eurobasket U18 περνάει γι' αρχή από τον πρώτο νοκ άουτ αγώνα με την Ιταλία, την προσεχή Τετάρτη (3/8).

Η Ιταλία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Εφήβων στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα του Eurobasket U18 που διεξάγεται στη Σμύρνη.

Οι ατζούρι του Αντρέα Καπομπιάνκο τερμάτισαν δεύτεροι στον Δ' Όμιλο με ρεκόρ 2-1 και θα διασταυρωθούν με το σύνολο του Ηλία Καντζούρη στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (3/8). Στο κρίσιμο παιχνίδι οι Ιταλοί νίκησαν 73-64 την Κροατία και συνδυαστικά με το άνετο 76-41 επί του αδύναμου Μαυροβουνίου πήραν τη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τη Λιθουανία, που τέλειωσε την πρώτη φάση με 3/3.

Πρώτος σκόρερ της σκουάντρα ατζούρα είναι ο Φιλίπο Γκάλο με 11.3 πόντους. Μοιράζει επίσης 3.7 ασίστ ανά αγώνα. Εξίσου σπουδαίος και ηγετικός είναι ο Νικολό Μορέτι, ο γιος του παλαίμαχου Πάολο Μορέτι που φοιτά στις ΗΠΑ.

Βάσει λογικής, η ομάδα που θα περάσει από αυτό το ζευγάρι θα παίξει με την Ισπανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πολλά για την έκβαση του αγώνα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ που χτύπησε μετά από 99 δεύτερα στον αγώνα της Εθνικής με τους Σλοβένους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET ΣΑΜΟΝΤΟΥΡΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ