EUROBASKET 2022

Eurobasket 2022, Πολωνία: Ο Ματέους Πονίτκα έθεσε βέτο και δεν κλήθηκε ο αδελφός του

Ο Ματέους Πονίτκα με την φανέλα της εθνικής Πολωνίας
Ο Ματέους Πονίτκα με την φανέλα της εθνικής Πολωνίας FIBA

Χαμός στην εθνική Πολωνίας, αφού ο Ματσέλ Πονίτκα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο αδελφός του, Ματέους Πονίτκα, ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην προετοιμασία της ομάδας για το Eurobasket 2022 επειδή οι δυο τους δεν μιλάνε.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας παίκτης δεν καλείται ή κόβεται από την προετοιμασία της εθνικής ομάδας της χώρας του. Στην περίπτωση του Μαρσέλ Πονίτκα της Σαραγόσα, ο λόγος ήταν ο... αδελφός του.

Ο λόγος για τον Ματέους Πονίτκα, ο οποίος σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αδελφός του σε συνέντευξή του στην πολωνική ιστοσελίδα, "sport.tvp.pl" έθεσε βέτο, επειδή οι δύο τους δεν μιλάνε εδώ και καιρό.

"Ενημερώθηκα από τον προπονητή (σ.σ, Ιγκόρ Μίλιτσιτς) ότι ο Ματέους δεν με αποδέχεται και δεν μπορεί να δουλέψει μαζί μου για την επιτυχία της εθνικής" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρσέλ Πονίτκα, για να προσθέσει: "Δεν ξέρω τους λόγους που δεν με αποδέχεται (σ.σ ο αδελφός του), αλλά προφανώς επηρεάζει τις κλήσεις ως αρχηγός και θέτει τους όρους του".

Κλείνοντας μάλιστα το ζήτημα, ο Πονίτκα τόνισε: "Δεν νιώθω ένοχος για κάτι. Δεν καταλαβαίνω για΄τι ο Ματέους θέλει με κάθε κόστος να μειώσει και να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα μου. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Αν έχει κάτι μαζί μου δεν πρέπει να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο, αλλά να μιλήσουμε ως άνδρες και να μην έχουμε μισόλογα.

Φυσικά και μπορώ να παίξω μαζί του, πάντα μιλούσα ανοιχτά για το θέμα, κάτι που ξέρει και ο προπονητής της εθνικής και η ομοσπονδια. Περιμένω την συνάντηση που μου έχουν υποσχεθεί, την οποία αρνείται ο αρχηγός της ομάδας. Περιμένω από τον Ματέους να συμπεριφερθεί σαν επαγγελματίας και να λυθεί το θέμα".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ