EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Γιατί η FIBA απέρριψε την ένσταση της Λιθουανίας

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας στο ματς με τη Γερμανία
Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας στο ματς με τη Γερμανία FIBA

Λίγο μετά τις 2:00 της Δευτέρας αναρτήθηκε η απόφαση της FIBA σχετικά με την ένσταση που υπέβαλε η Λιθουανία για την απώλεια μιας ελεύθερης βολής -κι ενδεχομένως ενός πολύτιμου πόντου- στον αγώνα του EuroBasket 2022 με αντίπαλο τη Γερμανία.

Ο χαμός στα παιχνίδια της Κυριακής έδωσε έξτρα χρώμα στο EuroBasket 2022. Μεταξύ των ομάδων που -δικαιολογημένα- αισθάνθηκαν αδικημένες ήταν η Λιθουανία. Κι αυτό διότι της στερήθηκε η δυνατότητα να βρει έναν επιπλέον πόντο λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου στον αγώνα με τη Γερμανία που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση από μια βολή τεχνικής ποινής (στον ομοσπονδιακό Γκόρντον Χέρμπερτ) που δεν εκτελέστηκε ποτέ.

Εκ των υστέρων η Λιέτουβα κατέθεσε ένσταση κάνοντας λόγο για διαιτητική αβλεψία που αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μόνο που η απόπειρά της να βρει το δίκιο έπεσε στο κενό.

Στις 2 το ξημέρωμα της Δευτέρας (5/9) η FIBA εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για την τροπή των πραγμάτων. Όπως εξήγησαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η ένσταση των Λιθουανών δεν έγινε αποδεκτή.

Αφενός ήταν εκπρόθεσμη, καθώς μια ομάδα κρατά το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη ως και μια ώρα μετά το τέλος του αγώνα που την αφορά. Αφετέρου το εν λόγω σφάλμα δεν ανήκει σε αυτά για τα οποία μπορεί να υποβληθεί ένσταση.

Αναγκαστικά οι Γίγαντες της Βαλτικής οφείλουν να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις για να προχωρήσουν στο τουρνουά, ψάχνοντας το 2/2 κόντρα σε Ουγγαρία (6/9) και Βοσνία (7/9). Όχι ότι θα αισθάνονται σίγουροι με 2-3. Σε διαφορετική περίπτωση ωστόσο θα αποχαιρετήσουν σίγουρα.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ