ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Νέων Ανδρών: Πρεμιέρα στο Eurobasket U20 με αντίπαλο το Ισραήλ

Ο Λευτέρης Μαντζούκας
Ο Λευτέρης Μαντζούκας FIBA

Η Εθνική Νέων Ανδρών ανοίγει σήμερα (16/7) την αυλαία του Eurobasket U20 στην Ποντγκόριτσα, αντιμετωπίζοντας το Ισραήλ (17:30, LIVE Streaming από το κανάλι της FIBA).

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για την Εθνική Νέων Ανδρών. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά κάνει σήμερα (16/7) την πρεμιέρα της στο Eurobasket U20 της Ποντγκόριτσα, αντιμετωπίζοντας το Ισραήλ (17:30, LIVE Streaming από το κανάλι της FIBA), το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε πολλές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες.

Η Εθνική Νέων Ανδρών έχει αρκετούς παίκτες με παραστάσεις, με τους Λευτέρη Μαντζούκα (Παναθηναϊκός), Ιωσήφ Κολοβέρο και Αλέξανδρο Νικολαΐδη του Ολυμπιακού και τον Όμηρο Νετζήπογλου του Άρη να είναι αυτοί που έχουν πάρει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην Basket League την φετινή σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον Β' Όμιλο, έχοντας ακόμα μαζί της την Ιταλία και την Πορτογαλία. Βάσει συστήματος διεξαγωγής, στην επόμενη φάση προκρίνονται όλες οι ομάδες, με τον όμιλο της Εθνικής Νέων Ανδρών να διασταυρώνεται με τον Α' Όμιλο, όπου συμμετέχουν η Γαλλία, η Σλοβενία, η Κροατία και το Βέλγιο.

Η 12αδα της Εθνικής Νέων Ανδρών:
Γκαρντ: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ιωσήφ Κολοβέρος, Σωτήρης Οικονομόπουλος, Όμηρος Νετζήπογλου, Θανάσης Μπαζίνας, Γιώργος Φίλλιος
Φόργουορντ: Λευτέρης Μαντζούκας, Ανδρέας Καλόγηρος, Τηλέμαχος Βησσαρίου
Σέντερ: Γιώργος Τανούλης, Παναγιώτης Τσάμης, Περικλής Κουρουπάκης
Προπονητής: Μάκης Γιατράς
Β. Προπονητή: Βαγγέλης Μάγειρας, Κώστας Ντούβας
Γυμναστής: Κώστας Λαψάνης
Γιατρός: Ζακ Μελάγιες
Φυσιοθεραπευτής: Δημήτρης Γιαννόπουλος
Team Manager: Σταύρος Ελληνιάδης
Αρχηγός Αποστολής: Νίκος Νικολόπουλος

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ