ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Εθνική Μπάσκετ: Τα δύσκολα τελείωσαν, το ταξίδι στο EuroBasket 2022 ξεκινάει

Εθνική Μπάσκετ: Τα δύσκολα τελείωσαν, το ταξίδι στο EuroBasket 2022 ξεκινάει

Προετοιμασία, φιλικά παιχνίδια, τραυματισμοί και θεραπείες. Όλα πέρασαν στην ιστορία, καθώς τα εύκολα τώρα ξεκινούν για την Εθνική Ελλάδας που απέναντι στην Κροατία θέλει να απολαύσει την πρώτη... κούρσα στο EuroBasket 2022.

Ένατη ημέρα της αποστολής του SPORT24 με το van της Stoiximan που καλύπτει ακόμα μία σπουδαία αθλητική διοργάνωση και τα ωραία τώρα αρχίζουν. Η Εθνική κάνει πρεμιέρα στο EuroBasket 2022, απέναντι στην Κροατία (2/9 στις 18:00, ΕΡΤ1 και LIVE στο SPORT24), μια ομάδα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, μια ομάδα που ελάχιστοι υπολογίζουν ως φαβορί για μετάλλιο κι ας έχει απίθανους σούπερσταρς (γι' αυτό το επιπεδο) στο ρόστερ της.

Στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι επικρατεί κάποιο συγκεκριμένο συναίσθημα πέρα από αυτό του ενθουσιασμού για τη συμμετοχή σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Δεν θα ακούσετε κάποιον να μιλάει για προκρίσεις από τα νοκάουτ, για μετάλλια και για τελικούς. Ο Δημήτρης Ιτούδης μας το είπε στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου, πως αυτή η ομάδα είναι γεμάτη πραγματιστές, ανθρώπους δηλαδή που κοιτάζουν την επόμενη προπόνηση και τον επόμενο αγώνα, χωρίς να επηρεάζονται από το συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικά μία πρεμιέρα είναι ένας αγώνας ιδιαίτερων συνθηκών. Με αυτό το ρόστερ, όμως, όσοι ακολουθούμε την Εθνική και ξέρουμε πως δουλεύει, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι όσα μας λέει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη διάρκεια των σεζόν με τους Μιλγουόκι Μπακς θα εφαρμοστούν και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

"Never too low, never too high" είναι το μότο του Greek Freak, που θέλει να δει παρόμοιο τρόπο σκέψης και από τους γύρω του. Με ελίτ προπονητή, με μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες της EuroLeague όπως ο Καλάθης, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, με αθλητές με τεράστια αποθέματα ενέργειας όπως ο Λαρεντζάκης, ο Λούντζης, ο Θανάσης, ο Αγραβάνης, με έναν σούπερ σκόρερ σαν τον Ντόρσεϊ και ελπίζουμε σύντομα και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο διαθέσιμο, η Ελλάδα μπαίνει στο τουρνουά με φουλ ρόστερ.

Οι Κροάτες είναι ένα επικίνδυνο σύνολο. Μάριο Χεζόνια, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ντάριο Σάριτς και Ίβιτσα Ζούμπατς είναι σπουδαίοι μπασκετμπολίστες γι' αυτό το επίπεδο, αστέρες σε αυτή τη διοργάνωση. Αν ο Τζαλίν Σμιθ "δέσει" με το σύνολο, δεν θα μας προκαλέσει εντύπωση η ομάδα του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς να φτάσει μακριά. Έχει το ταλέντο, δεν έχει όμως αρκετό βάθος στον πάγκο της.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επί της ουσίας, δεν κρίνεται κάτι στο σημερινό ματς. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την ψυχολογία νικητών και ηττημένων, το ερώτημα είναι ωστόσο "πόσο". Η Ελλάδα είναι ομάδα που θέλει να χτίσει το παρόν και το μέλλον της από αγώνα σε αγώνα, θέλει να κερδίζει όποιον κι αν έχει απέναντί της, θέλει να μπει με καλό μπάσκετ, με ισορροπία και με... προσοχή στο Eurobasket 2022. Θέλει να αποφύγει νέους τραυματισμούς, καθώς δεν έκανε την προετοιμασία που ήθελε εξαιτίας των προβλημάτων σχεδόν όλων των παικτών της.

Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στην υγεία των αθλητών του, εξήγησε ότι πέρα από τους Σλούκα, Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, υπήρχαν κι άλλοι που έκαναν αγώνα δρόμου με φυσιοθεραπείες και ειδικά προγράμματα, μετά από μία πολύ επίπονη σεζόν. Από σήμερα, όλα μπαίνουν στο περιθώριο. Η Ελλάδα ξεκινάει την προσπάθειά της στο Μιλάνο κι εμείς κρατάμε μία ατάκα του Κώστα Παπανικολάου που ως αρχηγός πλέον, μιλάει μέσα από την καρδιά του.

"Το μήνυμα έχει δοθεί από την πρώτη μέρα, η Εθνική δεν είναι υποχρέωση, αλλά ηθική ευθύνη. Όσα παιδιά βρίσκονταν εδώ, το ένιωθαν αυτό. Ο κόουτς το είπε πολύ καλά ότι έχουμε δώσει υπόσχεση στους εαυτούς μας να δώσουμε ό,τι έχουμε, να παλέψουμε και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό το χρωστάμε στη χώρα, στο άθλημα που μας έχει φέρει εδώ που είμαστε. Γι' αυτό δεν θέλουμε να σταματάμε να ερχόμαστε στην Εθνική".

Μην χάσετε την Παρασκευή στις 20:00 την Game Night για την πρεμιέρα της Εθνικής στο EuroBasket 2022:

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ