ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Μπάσκετ, Ιτούδης: "Γιάννης, Θανάσης και Σλούκας θέλουν να έρθουν στη Λάρισα"

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξη Τύπου για τα παιχνίδια με τη Μ. Βρετανία στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Ο Δημήτρης Ιτούδης σε συνέντευξη Τύπου για τα προκριματικά το Παγκοσμίου Κυπέλλου EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Ιτούδης επιβεβαίωσε ότι πρόθεση τόσο των αδερφών Αντετοκούνμπο όσο και του Κώστα Σλούκα είναι να ταξιδέψουν στη Λάρισα και να συμπαρασταθούν στην Εθνική ομάδα.

Συνέντευξη Τύπου για την πρώτη επίσημη παρουσία της Εθνικής μπάσκετ στη Λάρισα και τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία την Πέμπτη (30/6, 20:00 Novasports News, LIVE από το SPORT24) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υποδέχθηκε τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιτούδη, τον διεθνή παίκτη της Εθνικής Ανδρών, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, τον υπεύθυνο των Εθνικών ομάδων Δήμο Ντικούδη και τον general manager της Εθνικής Ανδρών, Νίκο Ζήση.

Στη διάρκεια αυτής ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης, επισήμανε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρέα με τον αδερφό του Θανάση, όπως επίσης ο Κώστας Σλούκας, θα προσπαθήσουν να είναι παρόντες στο γήπεδο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του SPORT24.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Κώστας Αγοραστός επισημαίνοντας: "Καλωσορίζουμε τη μεγάλη αγαπημένη, για πρώτη φορά για επίσημο αγώνα, εδώ στη Λάρισα, σε έναν σημαντικό αγώνα που θα κρίνει και την πορεία της ομάδας. Με νέα παιδιά, αλλά και με νέο προπονητή, τον κύριο Ιτούδη. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και όλη την ομοσπονδία που αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Λάρισας, μιας πόλης που έχει βγάλει μεγάλους παίκτες. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της ομάδας που φοράνε το εθνόσημο.

Είναι μεγάλη τιμή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μας που είστε εδώ. Θέλουμε να κερδίσετε και θα κερδίσετε. Έχει γίνει sold out και καλούμε όλο τον κόσμο να δώσουμε δύναμη στα παιδιά, ούτε ένα λεπτό να μη σταματήσουμε να παροτρύνουμε την ομάδα. Στις 20:00 την Πέμπτη η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπά στη Λάρισα. Είναι μια νέα ομάδα, με πολύ ταλέντο. Κόουτς (σ.σ. απευθυνόμενος στον Δημήτρη Ιτούδη), καλή αρχή. Θα είμαστε δίπλα σας".

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε από την πλευρά του: "Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε να έρθουμε στη Λάρισα για να δώσουμε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα που με ένα επιτυχές αποτέλεσμα θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη την επαρχία και η επαρχία έχει ανάγκη την Εθνική ομάδα. Η Θεσσαλία έχει βγάλει μεγάλους παίκτες, προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφους. Είναι μια περιοχή που θέλουμε να αναπτυχθεί σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ και έχει κάνει ήδη άλματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που με την αγάπη του εξάντλησε ήδη τα εισιτήρια. Όλοι μας θέλουμε τον παλμό του κοινού, Έχουμε ανάγκη από σύμβολα και οργανισμούς που μας ενώνουν ως χώρα. Όλοι μας χρειαζόμαστε την Εθνική ομάδα. Θέλω να τονίσω τις ενέργειες που έκανε ο Περιφερειάρχης, ώστε να αναβαθμιστεί το γήπεδο για να γίνει ο αγώνας. Ξέρω καλά τις προσωπικές του ενέργειες. Το γήπεδο αναβαθμίστηκε και αυτό θα μείνει και την επόμενη μέρα.

Ο αγώνας της Πέμπτης είναι ο πρώτος για τον ομοσπονδιακό μας προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί όλους να μας ενώσει και να πάμε στην επόμενη μέρα. Είναι ο προπονητής που ήθελαν όλοι οι Έλληνες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είναι οδηγός μας και τον καλωσορίζω. Είναι χαρά μας που η Εθνική ομάδα σε ένα κατάμεστο γήπεδο με ανθρώπους που την αγαπούν, θα πορωθούμε και θα μας κάνει περήφανους για ακόμη μια φορά. Ευχαριστούμε τη Λάρισα, τη Θεσσαλία.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημος αγώνας της Εθνικής ομάδας εδώ, αλλά όχι τελευταίος. Η Εθνική ομάδα αγκαλιάζεται από όλους τους Έλληνες, άρα πρέπει να πάει παντού. Για να γίνει αυτό θέλουμε και ανθρώπους όπως ο Περιφερειάρχης, που θα μας καλέσουν. Εννοείται πως θα πηγαίνουμε όπου μας καλούν. Απρόσκλητοι δεν πάμε πουθενά. Είναι εντυπωσιακή η αγάπη για την Εθνική ομάδα, δίνει αγάπη και μας κάνει πάντα περήφανους. Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει. Προπονητής και παίκτες είναι εδώ για σας και την Ελλάδα. Αύριο ενωμένοι πάμε για το καλύτερο".

Αμέσως μετά μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης: "Από την πρώτη στιγμή που μας αναφέρθηκε η πρόταση να έρθουμε στη Λάρισα η χαρά μας ήταν μεγάλη. Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το έργο της Περιφέρειας, η προσφορά σας είναι σημαντική. Ευχαριστούμε που μας φιλοξενείτε εδώ και μας παρέχετε τα πάντα.

Για μένα η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι χαρά και καθήκον. Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στους παίκτες, που θα μπορούσαν το καλοκαίρι να ξεκουράσουν το σώμα τους μετά από μια δύσκολη σεζόν, αλλά είναι εδώ, παρόντες με την Εθνική ομάδα. Και οι 16 που είναι εδώ μαζί μας και άλλοι τόσοι που αποτελούν τη δεξαμενή του ελληνικού μπάσκετ.

Ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία δεν είναι εύκολος, αλλά έχουμε ενσυναίσθηση της υποχρέωσής μας φορώντας το εθνόσημο. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τα παιδιά δουλεύουν με έναν εξαιρετικά επαγγελματικό τρόπο. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και σας περιμένουμε στο γήπεδο για να ενώσετε τις φωνές σας".

Ερωτηθείς για το τι χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ για να επιστρέψει στην κορυφή, απάντησε: "Δίπλα μου είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που διέπρεψε στην Λιετκαμπέλις. Οι τετριμμένες δηλώσεις που αφορούν στους ξένους αθλητές που παίρνουν χρόνο συμμετοχής από Έλληνες παίκτες δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Η Ισπανία έχει ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με πολύ καλούς ξένους, αλλά και μια πολύ δυνατή εθνική ομάδα. Είναι με σταθερότητα στα μετάλλια.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από την αφρόκρεμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να έχει η Εθνική ομάδα δεδομένων των συνθηκών. Αυτό που θα ήθελα ως άνθρωπος του μπάσκετ είναι να πάμε πιο πίσω, στα τμήματα υποδομών. Να δούμε το θέμα των εγκαταστάσεων, όπως του Προμηθέα ή το νέο γήπεδο της Καρδίτσας. Όλο το αναπτυξιακό έργο που γίνεται για το αύριο θα με χαροποιούσε να δω τα αποτελέσματά του. Δεν μιλάμε για πολύ μακρινό μέλλον. Ένα παιδί που είναι 13 ετών τώρα μπορεί σε πέντε χρόνια να είναι μέλος της Εθνικής ομάδας".

Για το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι παρών στο γήπεδο, είπε: "Ο Γιάννης προφανώς δεν μπορεί να αγωνιστεί. Υπάρχει επιθυμία του ίδιου, του Θανάση, αλλά και του Κώστα Σλούκα να είναι παρόντες αύριο για να βοηθήσουν με την παρουσία τους συμπαίκτες τους".

Ο Δήμος Ντικούδης, ως υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων και Λαρισαίος, σχολίασε: "Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου με την Εθνική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια της Θεσσαλίας για όλη τη δουλειά που έχει κάνει.

Επίσης, να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Δημήτρη Ιτούδη, θέλει πάρα πολύ να πετύχουμε και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε. Ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία έχει μεγάλη σημασία. Η προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος και όλη η ομοσπονδία να βρεθεί η Εθνική ομάδα σε όλη την Ελλάδα είναι μεγάλη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ελπίζουμε να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να τον ευχαριστηθούμε όλοι".

Από την άλλη, ο Νίκος Ζήσης, τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής, υπογράμμισε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, οι συνθήκες είναι άριστες. Είναι πολύ σημαντικό που ένας προπονητής με την προσωπικότητα και την πορεία του Δημήτρη Ιτούδη είναι σε αυτή τη θέση. Τον θεωρώ άξιο για να μας βοηθήσει στην επόμενη μέρα. Η Λάρισα έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές και ανθρώπους του μπάσκετ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Είναι διαφορετικό το γεμάτο γήπεδο, δίνει άλλο παλμό. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος, αλλά πιστεύω πως με το πάθος και την αγωνιστικότητα που μας διακρίνει θα φτάσουμε στη νίκη".

Τέλος εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης: "Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε κάνει μια προσπάθεια, δουλεύουμε αρκετά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Λάρισα. Είναι τιμή για μας που ο αυριανός αγώνας θα είναι sold out. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο της Λάρισας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στηρίζει και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε όλη την Ελλάδα χαρούμενη".

Η εικόνα στον όμιλο της Εθνικής:

Ελλάδα 2-1

Τουρκία 1-2

Μεγάλη Βρετανία 1-1

*Η Λευκορωσία έχει αποβληθεί

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ