FIBA WORLD CUP

Εθνική Γερμανίας: Ο Όστιν Ριβς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γκόρντον Χέρμπερτ

Εθνική Γερμανίας: Ο Όστιν Ριβς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γκόρντον Χέρμπερτ
AP PHOTO/ABBIE PARR

Δύσκολα θα αγωνιστεί ως νατουραλιζέ για τη Γερμανία ο Όστιν Ριβς, αφού δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκόρντον Χέρμπερτ, όταν εκείνος πήγε στις ΗΠΑ και προσπάθησε να συναντηθεί μαζί του.

Πλήρης δυνάμεων θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η Εθνική Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, το οποίο θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, αφού όλοι οι παίκτες που έδωσαν το παρών στο EuroBasket 2022, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να τεθούν ξανά στη διάθεσή του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για κάποιους που απουσίασαν πέρσι, λόγω τραυματισμών, όπως ο Μόριτζ Βάγκνερ των Ορλάντο Μάτζικ και ο Μάξι Κλέμπερ των Ντάλας Μάβερικς.

Ακόμα, όλα δείχνουν ότι τη θέση του νατουραλιζέ θα κρατήσει ο Νικ Γουάιλερ Μπαμπ, αφού η προσπάθεια προσέγγισης του Όστιν Ριβς έπεσε στο κενό. Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γκόρντον Χέρμπερτ, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, ανέφερε πως: "Πριν από 14-15 μήνες επικοινώνησα μαζί του, γνωρίζοντας ότι έχει την ευκαιρία να αποκτήσει γερμανικό διαβατήριο. Εκείνη την περίοδο είχα μια σύντομη συνομιλία μαζί του και περαιτέρω συζητήσεις με τον ατζέντη του. Αλλά δεν ήταν ακόμη ξεκάθαρο αν θα έπαιζε για εμάς. Αργότερα, διάβασα στον τύπο ότι θέλει πολύ να παίξει για τη Γερμανία...

Δεν πήγα στο Λος Άντζελες, αλλά στο Σικάγο. Είχα μία καλή συνάντηση με τον Ντένις Σρούντερ μετά το παιχνίδι, όταν κέρδισαν τους Μπουλς και μπορέσαμε να συζητήσουμε εκτενώς. Επικοινωνώ με τον Ντένις τακτικά μέσω γραπτών μηνυμάτων. Το ίδιο ισχύει και για τον Φόγκτμαν. Προσπαθώ να έχω ανοιχτό διάλογο και με τους δύο και να παίρνω απόψεις για ορισμένα πράγματα. Ο Ντένις είναι πολύ αφοσιωμένος και του αρέσει να παίζει για τη χώρα του. Ως εκ τούτου, ανυπομονεί πολύ για το καλοκαίρι.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Όστιν, στέλνοντάς του SMS και παίρνοντάς τον τηλέφωνο, αλλά δεν έλαβα απάντηση. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον Μπαμπ. Ταιριάζει ιδανικά στην ομάδα, είναι εξαιρετικός τύπος και πολύ καλός παίκτης".

Να σημειώσουμε ότι ο κόουτς Χέρμπερτ έκανε περιοδεία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική, προκειμένου να συναντηθεί δια ζώσης με τους διεθνείς μπασκετμπολίστες και να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση, αποκομίζοντας πολύ θετικό κλίμα από όλους.

TAGS FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ