ΕΣΑΚΕ

ΕΣΑΚΕ: Επίδειξη πρώτων βοηθειών από τον ΕΕΣ στις αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League

ΕΣΑΚΕ: Επίδειξη πρώτων βοηθειών από τον ΕΕΣ στις αναμετρήσεις της Stoiximan Basket League
PHOTO CREDITS: ESAKE

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο ΕΣΑΚΕ θα κάνει επίδειξη πρώτων βοηθειών κατά τη διάρκεια των αγώνων της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Σε μία δράση υψίστης σημασίας με στόχο την εξοικείωση του κοινού στα θέματα πρώτων βοηθειών προχώρησαν ο ΕΣΑΚΕ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, που θα κάνουν επίδειξη πρώτων βοηθειών στις αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής στη Stoiximan Basket League.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση του κόσμου πάνω σε ένα θέμα μεγάλης σημασίας όπως οι πρώτες βοήθειες αλλά και η πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στην εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες θα είναι αφιερωμένη η 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) μέσω της δράσης αυτής στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση του κόσμου σε θέματα πρώτων βοηθειώνκαι πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών.

Συγκεκριμένα, Εκπαιδευτές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσουν επίδειξη Α’ Βοηθειών (περιπτώσεις πνιγμονής, καρδιοπνευμονική ανάνηψη κ.α.) σε όλες τις αθλητικές αναμετρήσεις για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (22-23-24 Ιανουαρίου 2022). Η μεγάλη αυτή δράση έχει σκοπό να αναδείξει στο ευρύ κοινό τη σπουδαιότητα ορθής γνώσης Πρώτων Βοηθειών για αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΕΣΑΚΕ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ σχεδιάζονται και άλλες από κοινού δράσεις το επόμενο διάστημα, στοχεύοντας πάντα στη στήριξη του αθλητισμού και την ανάδειξη της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού στην Ελλάδα".

TAGS ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ