STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΕΣΑΚΕ: Άλλα ήθελε, άλλα είδε και παραιτήθηκε ο Κωστής Ζομπανάκης

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποφάσεις για τη βελτίωση της Basket League δεν πάρθηκαν ούτε την Πέμπτη (30/7) κι ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Κωστής Ζομπανάκης, παραιτήθηκε από τη θέση του ελλείψει σύμπνοιας και κοινής διάθεσης από τις ομάδες της Basket League.

Η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό είναι δεδομένα δύσκολη. Η κατάσταση στη Basket League είναι ακόμη χειρότερη, καθώς οι αποφάσεις που πάρθηκαν στα τέλη της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού αποδείχθηκαν θέσεις για τα μάτια του κόσμου, διότι τίποτα δεν έχει προχωρήσει και τίποτα δεν δείχνει ότι θα παρακολουθήσουμε τη σεζόν 2020/21 ένα υγιές πρωτάθλημα.

Η εγγυητική επιστολή των 200.000 αποτελεί μακρινή ανάμνηση, ο ΕΣΑΚΕ έχασε τον κεντρικό του χορηγό που παραμένει ως δεύτερος με μείωση της τάξης του 70% και αναζητεί τον επόμενο που θα δώσει το φιλί της ζωής στη Basket League, οι ομάδες που αγωνίζονται σε γήπεδα μικρότερα των 1200 θέσεων πιέζουν για να αλλάξει και αυτή η απόφαση από τη στιγμή που οι αγώνες αναμένεται να διεξαχθούν χωρίς κόσμο και ο άνθρωπος που είχε όραμα για να βελτιώσει το προϊόν, ο Κωστής Ζομπανάκης, αποφάσισε να αποχωρήσει από την προσπάθεια καθως δεν έβλεπε κάτι που θα τον κρατούσε "ζεστό" και θα του έδινε το δικαίωμα να ελπίζει σε καλύτερες μερες.

Ο Ζομπανάκης είχε αναλάβει τον ρόλο του Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, λίγες μόλις μέρες μετά από την απόφασή του να αποχωρήσει από το Ρέθυμνο το οποίο φυσικα ουδείς είχε τη δυνατότητα να αναλάβει για να το κρατήσει είτε στην Α1, είτε στη Β' Εθνική με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στην Α' ΕΚΑΣΚ . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κρητικός επιχειρηματίας παραιτήθηκε από αυτόν τον ρόλο μιας και δεν έβρισκε "συμπαίκτες" με το ίδιο όραμα, δεν μοιραζόταν τις ίδιες σκέψεις και τους ίδιους στόχους με όσους υπήρχαν γύρω του.

Την ωρα, λοιπόν, που η Basket League έχει ήδη χάσει το Ρέθυμνο και τον Ήφαιστο, αναζητεί κεντρικό χορηγό, βλέπει τον Άρη να μετρά οκτώ bans και να πιέζεται από τη FIBA, τον Παναθηναϊκό να μένει στην Cosmote TV και να μην ενδιαφέρεται για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τον Ιωνικό Νικαίας να αγοράζει τη θέση του Διαγόρα Δρυοπιδέων μετά από την αποπομπή του με απόφαση της ΕΕΑ και τον Ολυμπιακό να συνεχίζει στην Α2, ο ΕΣΑΚΕ χάνει έναν άνθρωπο που είχε όρεξη για να βοηθήσει, να πιέσει καταστάσεις, να λειτουργήσει για το κοινό καλό.

Και έπεται και συνέχεια...

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ