ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα "έδειξε" τι έφταιξε για τις συνεχόμενες ήττες

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης
Ο Νεμπόισα Τσόβιτς στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης SPORT KLUB

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για τους λόγους του διαζυγίου με τον Σάσα Ομπράντοβιτς και "έδειξε" τι ευθυνόταν για τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα.

Η βαριά εκτός έδρας ήττα από τη Ζενίτ αποδείχθηκε μοιραία για τον Σάσα Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχασε τη δουλειά του. Ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε από τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, πέντε μόλις μήνες μετά την πρόσληψή του, κι ενώ είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Στη θέση του προσελήφθη ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Για πρώτη φορά μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ο Νεμπόισα Τσόβιτς μίλησε σε σερβικό τηλεοπτικό σταθμό για το τι έφερε την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο. Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα έδειξε την έλλειψη χημείας και τις πολλές μεταγραφές ως αιτία για τα πολλά ανεπιτυχή αποτελέσματα και τη συντριβή από τη Ζενίτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το διαζύγιο με τον Σάσα Ομπράντοβιτς: "Χάσαμε με μεγάλη διαφορά (σ.σ.: από τη Ζενίτ), αποδείχθηκε ότι έπρεπε να κάνουμε μια απροσδόκητη κίνηση. Ήταν κάτι που ούτε εγώ περίμενα γιατί είχα στο μυαλό μου ότι ο Σάσα (Ομπράντοβιτς) θα μείνει στην ομάδα για όλη την τριετία του συμβολαίου του. Χάσαμε τη χημεία μας, την αυτοπεποίθησή μας, κάτι που ήταν ως ένα βαθμό η αιτία για ένα τόσο κακό παιχνίδι και ένα αποτέλεσμα που δεν είναι σύνηθες για τον Ερυθρό Αστέρα. Λυπάμαι που συνέβη αυτό".

Για την επιστροφή του Ντέγιαν Ράντονιτς: "Ο Ντέγιαν είναι ένας προπονητής που έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει, θα συνεχίσουμε μαζί του. Τον πήρα τηλέφωνο και μιλήσαμε για περίπου μιάμιση ώρα. Του εξήγησα ποιο είναι το πλάνο και του έδωσα χρόνο για να το σκεφτεί. Η απάντησή του ήρθε την επόμενη μέρα. Δεν παρατάμε τη διεκδίκηση των στόχων μας, είμαστε στα μισά της σεζόν. Έχουμε ακόμη ένα γύρο να παίξουμε στην EuroLeague και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στους βασικούς μας στόχους: να μπούμε στα playoffs και να κατακτήσουμε τα τρία τρόπαια που διεκδικούμε σε Σερβία και Αδριατική Λίγκα".

Για τα μεταγραφικά δεδομένα αφού ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να αποκτήσει μόλις ακόμη δύο παίκτες για την EuroLeague: "Μέχρι στιγμής έχουμε χρησιμοποιήσει τους 18/20 παίκτες που μας επιτρέπει βάσει κανονισμών η EuroLeague. Το πώς επηρεάστηκε η χημεία της ομάδας αποτυπώνεται σε αυτό το νούμερο. Οι προπονητές έχουν τις δικές τους επιθυμίες, κι εμείς δουλεύουμε για να τις ικανοποιήσουμε σε συνάρτηση πάντα με τις δυνατότητες που έχουμε. Η απόδοσή μας άρχισε να πέφτει όταν ήρθαν ο Τέιλορ Ρότσεστι, κι εν συνεχεία ο Τζόνι Ο'Μπράιαντ και ο Εμάνουελ Τέρι. Η χημεία χάλασε, κάτι που φάνηκε στα αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά είναι καλοί παίκτες, αλλά επηρεάστηκε η χημεία της ομάδας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε (στις νίκες). Αν δουλέψουμε σκληρά, θα γίνουμε καλύτεροι".

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ