ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Επαναφορά στην κορυφή"

"Επαναφορά στην κορυφή"
Γιαννάκης Αγγελόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε:"Να επαναφέρουμε τον ΟΣΦΠ στην κορυφή, που του αξίζει". Ανακοινώθηκαν Μανουσέλης-Τόμιτς

Στην επίσημη παρουσίαση του Παναγιώτη Γιαννάκη στο ξενοδοχείο Ledra Marriot, μπορούσες να κόψεις με... μαχαίρι την ικανοποίηση που επικρατεί στον Πειραιά και τον Ολυμπακό για τη νέα εποχή του "δράκου" που ξεκίνησε στο Λιμάνι, με στόχο την επιστροφή των ερυθρολεύκων στο δρόμο των επιτυχίων.
Ο Γιαννάκης μίλησε για πρώτη φορά επίσημα όσον αφορά την απόφασή του να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, φάνηκε να ενοχλείται από κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την Εθνική ομάδα και φυσικά έστειλε το μήνυμά του: "Σκληρή δουλειά, να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι και να κερδίζουμε τον εαυτό μας".

"Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, με μεγάλες φιλοδοξίες και θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη για να κάνουμε τα όνειρα των προέδρων και των φιλάθλων πραγματικότητα. Με πολλή και σκληρή δουλειά, μπορούμε να ζήσουμε στο μέλον πολύ ωραίες στιγμές. Όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να δουλέψεις με ανθρώπους, που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την ομάδα να φτάσει ψηλά, επειδή αγαπούν το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό, είναι ό,τι καλύτερο. Η καλύτερη χημεία είναι το πάθος και η θέληση για την κορυφή. Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για το μέλλον αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας".


Η πρώτη ερώτηση είχε ως αποδέκτες τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, σχετικά με το αν άργησε λίγο η έλευση του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Λιμάνι και την απάντηση έδωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος: " Όταν χάνουμε την μπάλα, κοιτάμε την επόμενη φάση, όπως αρέσει και στον κόουτς να λέει". Για να συμπληρώσει ο Παναγιώτης " αυτό είναι το αγαπημένο σας θέμα, αλλά με κάλυψε ο Γιώργος!".

Αναφορικά με την κλήρωση που είχε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα για τη φάση των 16, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είπε: " Η ομάδα θέλει να παίζει με τους καλύτερους, γιατί στόχος μας είναι να κάνουμε μια ομάδα που θα νικάει τις πιο δυνατές ομάδες. Η Ρεάλ όχι μόνο φιλοξενεί Final 4 αλλά θέλει και να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι πολύ δυνατή ομάδα"

" Η Μακάμπι δεν δείχνει τη σταθερότητα άλλων ετών, αλλά εκεί λατρεύουν το μπάσκετ, ενώ η Ζαλγκίρις παραμένει μια παραδοσιακή δύναμη. Θα είναι όλα ενδιαφέροντα ματς και δυνατά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε όλα. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που να νικάει τις ισχυρότερες ομάδες."

Βέβαια, με τα ματς που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη να είναι όλα κρίσιμα και δύσκολα, είναι λογικό να απαιτείται υπομονή, γιατί δεν αλλάζουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη και όπως δήλωσε στις αρχικές τοποθετήσεις του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος "ο κόουτς δεν είναι θαυματοποιός".

Πάντως, ο ίδιος ο Γιαννάκης σχολίασε το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί για την ομάδα του: "Μ έσα σε δέκα μέρες δεν είναι τόσο απλό να αλλάξει μια ομάδα, αλλά το κυριότερο είναι να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο. Χωρίς πανικό να βοηθήσουμε τα παιδιά , να βγάλει ο καθένας αυτό που μπορεί. Ξέρουμε ότι έχουν ταλέντο, αλλά δεν μπορείς να στηριχθείς μόνο σε αυτό. Το έγω τους πρέπει να παραμείνει κάτω από την ομάδα, η οποία είναι πάνω από όλα και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε υπομονή. Κ ρίσιμη είναι η κάθε προπόνηση, η κάθε μέρα, όταν πάμε στο γήπεδο, να γίνουμε καλύτεροι, να κερδίσουμε τον εαυτό μας".

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος για την Εθνική


Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος για την Εθνική ομάδα και το όποιο θέμα δημιουργείται με την έλευση του Γιαννάκη στον Ολυμπιακό: "Από την πρώτη συνάντηση που είχαμε, μας είπε ότι θέλει να έχει τη δυνατότηα να βοηθάει την Εθνική, εμείς τον θέλουμε και σεβόμαστε αυτό που θέλει, δεν πιστεύω ότι αυτά επί πολεμικού κλίματος, έχουν ρεαλιστική βάση. Ο Παναγιώτης θέλει να είναι στρατιώτης της Εθνικής. Αυτό μου έδωσε να καταλάβω".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης φάνηκε ελαφρά ενοχλημένος στις ερωτήσεις που αφορούσαν την Εθνική ομάδα: " Τι να πω; Καταρχήν είναι άδικο που μιλάμε για την Εθνική, όλοι μας την αγαπάμε, οι αποδείξεις φαίνονται στο γήπεδο. Η Εθνική είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου και θα τη βοηθάω όποτε μου δοθεί η ευκαιρία. Αυτά με το πολεμικό κλίμα είναι υπερβολές, όταν παίζουν οι καλύτεροι μεταξύ τους, γινόνται ακόμη καλύτεροι. Μέσα από τα δύσκολα θα γίνουμε καλύτεροι και οσο το δυνατόν πιο γρήγορα πρώτοι..."

"Όσον αφορά τον Άρη, νομίζω ότι θα είναι ένας δυνατός αντίπαλος, που θα με παρακινήσει ακόμη περισσότερο για να αποδώσουμε καλύτερα ως ομάδα. "



Για την Εθνική ομάδα και τον Σόφο

Σχετικά με τις όποιες αλλαγές ενδέχεται να κάνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο Γιαννάκης είπε: " Πιστεύω στα παιδιά που υπάρχουν, μπορούν να μας δείξουν ότι μπορούν να έχουν ρόλο στην ομάδα, να υποστηρίξουν τις φιλοδοξίες της ομάδας. Το τεχνικό τιμ δεν έχει ολοκληρωθεί επίσημα και θα περιμένετε τις ανακοινώσεις.

Το σημαντικό είναι ότι βλέπω από τον κόσμο μια υπέρμετρη αγάπη για την ομάδα. Η κυριότερη δύναμη που μπορεί να δώσει ο κόσμος είναι η εμπιστοσύνη, όσες φορές συμπαραστάθηκε με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα βρήκε το δρόμο της και να ξέρουν όλοι, ότι όσοι είναι μέλη αυτής της ομάδας έχουν στόχο να τους κάνουν υπερήφανους".

Τέλος, αναφορικά με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τα πλάνα που έχει γι' αυτόν, τόνισε: " Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που τρέχουν, που δεν φτάνουν οι ώρες. Xρειάζεται υπομονή. Καταρχήν ενδιαφερόμαστε για τον Σοφο, έχει προσφέρει στην Εθνική, στον Ολυμπιακό και πρέπει να ζήσει αυτά που αξίζει ως άνθρωπος. Να τον βλέπουμε στο γήπεδο να τρέχει και προσφέρει στην ομάδα.... "

Ανακοινώθηκαν Τόμιτς-Μανουσέλης

Λίγες ώρες μετά την παρουσιάση του Παναγιώτη Γιαννάκη, η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ανακοίνωσε την προσθήκη των Μάνου Μανουσέλη και Μίλαν Τόμιτς στο τεχνικό τιμ της ομάδας.

Τα δύο αυτά ονόματα ήταν λίγο πολύ γνωστό πως θα ενταχθούν στον Ολυμπιακό και απλά το μόνο που έλειπε ήταν η ανακοίνωση που ήρθε το βράδυ της Τρίτης. Έτσι λοιπόν το παζλ του προπονητικού τιμ των Πειραιωτών συμπληρώθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:


"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την προσθήκη των Μάνου Μανουσέλη και Μίλαν Τόμιτς στο τεχνικό τιμ της ομάδας".

































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ