ΕΟΚ

ΕΟΚ: "Εσκεμμένη ρουτίνα που πλήττει σοβαρά το άθλημα"

ΕΟΚ: "Εσκεμμένη ρουτίνα που πλήττει σοβαρά το άθλημα"

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ πήρε θέση για όσα έγιναν στην κλήρωση των διαιτητών των τελικών της Stoiximan.gr Basket League, τονίζοντας ότι παρακολουθεί αλλά δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Τα όσα εξελίχθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με τις μηνύσεις των διεθνών διαιτητών Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούδη σε βάρος του Προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, των μελών του ΔΣ της ΕΟΚ και της ΚΕΔ/ΕΟΚ , οδήγησαν την ΕΟΚ στην απόφαση να εκδώσει ανακοίνωση επί του θέματος.

" Η ΕΟΚ παρακολουθεί με προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τον δρόμο τους" αναφέρει σε ένα σημείο η ανακοίνωση, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο υποστηρίζει πως όλα αυτά που γίνονται είναι μία "εσκεμμένη ρουτίνα που πλήττει σοβαρά το άθλημα".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η παγιωμένη, ετήσια, πάντα παραμονές της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, συνήθεια των «εμπρηστικών» ενεργειών που συνοδεύεται από στοχευμένα, κατευθυνόμενα και με πλήθος ψευδών και κακοηθειών δημοσιευμάτων έκανε και φέτος την εμφάνισή της. Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και, κυρίως, δημιουργίας άλλοθι για… πάσα χρήση και όποια ανάγκη προκύψει, από συγκεκριμένα, γνωστά σε όλους κέντρα έχουν καταντήσει μια εσκεμμένη ρουτίνα που πλήττει σοβαρά το άθλημα. Μπορεί επί χρόνια να μην φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εντυπωσιασμού και πλέον να μην γίνονται από κανέναν πιστευτές οι αιτιάσεις και οι φαντασιώσεις, όμως, επ’ ουδενί πτοούν τους υποκινητές τους. Η ΕΟΚ παρακολουθεί με προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τον δρόμο τους. Αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει και συνδράμει στις συντονισμένες προσπάθειες απαξίωσης του αθλήματος, αλλά δεν θα επιτρέψει και την ανεξέλεγκτη δράση των εμπνευστών και υποκινητών. Δυστυχώς, ο λόγος ως προς τα ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα πλέον θα περάσει στην δικαιοσύνη".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ