ΜΠΑΣΚΕΤ

Για αυτό μήνυσαν ΕΟΚ-ΚΕΔ οι Γκόντας, Φούφης

Για αυτό μήνυσαν ΕΟΚ-ΚΕΔ οι Γκόντας, Φούφης
EUROKINISSI

Η μήνυση των Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούφη εναντίον των μελών του Δ.Σ της ΕΟΚ και της ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν έγινε για τον μη ορισμό τους στους Τελικούς της Stoiximan.gr Basket League. Το Sport24.gr εξηγεί.

Το ελληνικό μπάσκετ βιώνει δύσκολες ώρες. Το σκηνικό ντροπής που εκτυλίχθηκε στην κλήρωση των διαιτητών για τους Τελικούς της Stoiximan.gr Basket League την Τετάρτη (30/5) ήρθε να προστεθεί στην κόντρα που υπάρχει εδώ και δύο χρόνια ανάμεσα στους διαιτητές της EuroLeague και την ΕΟΚ, το οποίο έχει οδηγήσει σε εκατέρωθεν κινήσεις.

Η τελευταία κίνηση που έγινε - μέχρι την επόμενη - ήταν η μήνυση που κατέθεσαν οι Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης εναντίον του Προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, των μελών της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Η συγκεκριμένη μήνυση, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε μόλις τους γνωστοποιήθηκε ότι δεν είναι υποψήφιοι να διευθύνουν κάποιον από τους Τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, δεν έγινε επειδή δεν ορίστηκαν σε αυτούς, αλλά επειδή δεν είχαν οριστεί στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Οι διαιτητές υποστηρίζουν ότι, βάσει απόφασης δικαστηρίου, στους ημιτελικούς της 1ης κατηγορίας πρέπει να ορίζονται διεθνείς διαιτητές. Στην ημιτελική φάση της Stoiximan.gr Basket League ωστόσο ορίστηκαν μη διεθνείς διαιτητές, την ίδια στιγμή που οι 4 διεθνείς διαιτητές που διευθύνουν αγώνες της EuroLeague δεν είδαν τα ονόματά τους σε κανένα παιχνίδι. Στηριζόμενοι σε αυτή την απόφαση του δικαστηρίου και το μη ορισμό τους στην ημιτελική φάση της Stoiximan.gr Basket League, οι Σπύρος Γκόνας και Γιάννης Φούφης προχώρησαν σε μήνυση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμα και αν επιθυμούσαν οι δύο διαιτητές να υποβάλλουν μήνυση επειδή δεν ήταν υποψήφιοι για τους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, δεν είχαν αυτό το δικαίωμα. Αν ωστόσο κατά την διάρκεια των τελικών δεν έχουν μπει στην λίστα των υποψηφίων και δεν οριστούν, τότε έχουν το δικαίωμα να προβούν σε μία αντίστοιχη ενέργεια και μετά το τέλος των τελικών με επιχείρημα την ίδια δικαστική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ