EUROLEAGUE

Ένας κόκκινος Hulk!

Ένας κόκκινος Hulk!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει σε ταλαντούχους Έλληνες παίκτες με τον Βασίλη Καββαδά να είναι ο τελευταίος που φόρεσε τα "ερυθρόλευκα". Το Euroleague Greece μίλησε με τον σέντερ που η φύση τον προίκισε με... τεράστια φυσική δύναμη

Αμετανόητος κάτοικος Νοτίου Αττικής και με καριέρα που συνδυάζεται με ιστορικές ομάδες. Από τον ιστορικό Ιωνικό Νικαίας στον Πανιώνιο και από εκεί πριν λίγες ημέρες στα "ερυθρόλευκα" του Ολυμπιακού. Η καριέρα του Βασίλη Καββαδά εκτινάσσεται και το μέλλον είναι μπροστά για τον 22χρονο σέντερ που από τα γήπεδα της Γ΄ εθνικής μέσα σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε στον back to back πρωταθλητή Ευρώπης και στην Εθνική ομάδα των αντρών.

Τη σεζόν 2009-'10 όλοι όσοι έβλεπαν αγώνες Γ' εθνικής μίλαγαν για ένα νεαρό παιδί με τεράστια φυσική δύναμη που έμοιαζε ασταμάτητο κοντά στα καλάθια και αγωνιζόταν στην αντρική ομάδα του Ιωνικού Νικαίας. Οι φήμες δεν άργησαν να διαδοθούν στην μπασκετική πιάτσα που άμεσα έριξε το βλέμμα της πάνω στον σέντερ που ουδείς μπορούσε να σταματήσει. Η δύναμή του είναι φυσική και δεν είναι προϊόν γυμναστηρίου κάτι που έδινε άλλες προοπτικές στον τρόπο που μπορεί να δουλευτεί και στο αγωνιστικό "ταβάνι" που μπορεί να έχει.

Το καλοκαίρι του 2010 το Μαρούσι αποφάσισε να επενδύσει πάνω του, όμως τελικά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που κατάφερε να τον αποκτήσει και να τον εντάξει στο δυναμικό του. Η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με την άρτια προπονητική καθοδήγηση έφεραν αποτελέσματα με τον ίδιο έπειτα από μόλις μία σεζόν να γίνεται μήλον της έριδος για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το προπέρσινο καλοκαίρι μπορεί να μην άλλαξε ομάδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψαν να παρακολουθούν την πορεία του οι μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος. Πριν λίγες ημέρες οι "ερυθρόλευκοι" κινούμενοι με άκρα μυστικότητα έκαναν το colpo grosso υπογράφοντας για επόμενα πέντε χρόνια συμβόλαιο συνεργασίας με τον διεθνή σέντερ.

Ο... γίγαντας με την καρδιά μικρού παιδιού (σ.σ. το παρουσιαστικό του μπορεί να τρομοκρατεί, όμως πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, ντροπαλό και χαμηλών τόνων) μίλησε στο Euroleague Greece για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του αλλά και για τις εντυπώσεις του από το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν, το οποίο ήταν το πρώτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ένας κόκκινος Hulk!
INTIME SPORTS

Βασίλη την μεταγραφή σου την περιμέναμε όλοι πέρσι το καλοκαίρι, όμως ήρθε φέτος. Περίμενες να γίνει στα μέσα της σεζόν;

" Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Ήρθε ξαφνικά και όλα έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που πλέον ανήκω στην ομάδα του Ολυμπιακού. Νιώθω όμορφα που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα, με αυτούς τους συμπαίκτες και αυτούς τους προπονητές. Το κλίμα είναι τρομερό μέσα στα αποδυτήρια και ήδη νιώθω μέλος της ομάδας, άλλωστε τα παιδιά τα γνωρίζω κι από την Εθνική ομάδα. Τώρα προσπαθώ να ενταχθώ και στην φιλοσοφία του κόουτς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

Μέχρι πριν λίγο καιρό ήσουν ένα ταλέντο που έπαιζε στην Γ’ εθνική και τον Ιωνικό Νικαίας. Περίμενες τόσο γρήγορα να βρεθείς στον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα;

" Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Ήθελα να παίξω κάποια στιγμή σε υψηλό επίπεδο, όμως δεν περίμενα να γίνει τόσο σύντομα και δεν το σκεφτόμουν σχεδόν καθόλου. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν την επόμενη προπόνηση. Δούλευα, έπαιζα και έλεγα αν είναι να έρθει κάτι καλώς να έρθει".

Πώς ήταν η πρώτη σου συμμετοχή στην Euroleague;

" Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν ένα φοβερό γήπεδο, μία εξαιρετική ατμόσφαιρα και έγινε ένα καλό παιχνίδι. Φυσικά χαίρομαι γιατί συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας μου απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο".

Έχοντας κλειδώσει πλέον την πρώτη θέση του ομίλου κοιτάτε το ΤΟΡ 16;

" Παίζουμε ένα-ένα τα παιχνίδια σε Ευρώπη και ελληνικό πρωτάθλημα. Ετοιμαζόμαστε για τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και θέλουμε να διεκδικούμε τη νίκη και να είμαστε σκληροί. Το γεγονός ότι έχουμε τερματίσει πρώτοι στον όμιλο και έχουμε προκριθεί μας χαροποιεί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι το ΤΟΡ 16 θα κατεβάσουμε τους διακόπτες. Σε κάθε αγώνα μπαίνουμε για να κερδίζουμε".

Πόσο σε βοήθησε η Εθνική ομάδα στην προσαρμογή σου στον Ολυμπιακό;

" Με βοήθησε πάρα πολύ γιατί με τους συμπαίκτες μου τώρα στον Ολυμπιακό νιώθω σαν να είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια. Όλοι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και με δέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Με τον τρόπο τους σε βάζουν μέσα στην ομάδα και σε κάνουν να αισθάνεσαι μέλος της. Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά καταπληκτική".

Η γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού είναι γεμάτη, οπότε φαντάζομαι ότι μέσα στις προπονήσεις υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός

" Όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες, με προσωπικότητα και μεγάλα κορμιά, όπως είναι οι Μπέγκιτς, Ντάνστον και Σίμονς ο υγιής ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μέσα από αυτό, όμως γίνεσαι καλύτερος παίκτης γιατί στην προπόνηση έχεις καθημερινά μεγάλο κίνητρο να παίξεις και να κερδίσεις χρόνο συμμετοχής απέναντι σε καλούς παίκτες. Μόνο θετικά πράγματα μπορείς να πάρεις".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ