EUROLEAGUE

Έλληνες προπονητές για... Όσκαρ

Έλληνες προπονητές για... Όσκαρ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ηλίας Ζούρος μίλησαν στο Euroleague Greece για την υποκριτική τους εμπειρία στο σποτ της Euroleague, σε μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες

Το βίντεο με τους προπονητές της Euroleague, που προσπαθούν να πάρουν ο ένας τα μυστικά του άλλου έκλεψε την παράσταση, σχεδόν όσο και τα συναρπαστικά παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών.

Το Euroleague Greece, επικοινώνησε με τους δύο από τους τρεις Έλληνες προπονητές που συμμετείχαν στα γυρίσματα (ο Αργύρης Πεδουλάκης την μέρα της συνέντευξης είχε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό) και συγκέντρωσε εντυπώσεις.

"Ήταν πραγματικά απολαυστικό και νομίζω το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει αυτό που περάσαμε. Εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα της Ευρωλίγκας, που είχε όλο τον σχεδιασμό και μας είχε μάλιστα ενημερώσει με e-mail για το θέμα του βίντεο, λίγο πριν ταξιδέψουμε στη Βαρκελώνη για το μίτινγκ των προπονητών. Όπως καταλαβαίνετε έχει γυριστεί από τον περασμένο Ιούνιο" μας λέει ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας που είχε μάλιστα ιδιαίτερο ρόλο με δικό του γραφείο ως κάτοχος του τροπαίου.

"Σαφώς ήταν μεγάλη τιμή. Είδατε ότι προπονητές με τεράστια πείρα και τίτλους στην Ευρωλίγκα έκαναν ότι παρακολουθούσαν εμένα που είμαι νέος αλλά αυτό συνέβη ακριβώς επειδή η ομάδα μου είχε κατακτήσει το τρόπαιο και για αυτό πήρα αυτή τη θέση. Είναι πολύ σημαντικό το να βλέπεις το σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ" συνεχίζει ο Έλληνας τεχνικός που όπως φάνηκε είχε κρύψει καλά τα μυστικά σχέδια για το πώς φτάνει κανείς στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

"Μυστικό δεν υπάρχει"

"Μα δεν υπάρχει μυστικό. Είναι η σωστή δουλειά που γίνεται γενικότερα στην ομάδα, ο προγραμματισμός και η προσήλωση στο αρχικό σχέδιο. Πάντως ο Σέρτζιο Σκαριόλο την ώρα που φεύγαμε από τις σκάλες, μου έκανε λίγο πλάκα, ρωτώντας με που έχω κρύψει τη μυστική συνταγή" μας λέει χαμογελώντας ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης που δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει ως ηθοποιός όλες τις σκηνές του έργου.

"Ουσιαστικά το γύρισμα περιείχε ξεχωριστά σκετς, συνεπώς δεν συμμετείχαμε σε όλα και δεν μπορούσαμε και να τα παρακολουθήσουμε ζωντανά.

Στο πρώτο σκετσάκι ένα γκρουπ προπονητών παρακολουθούν τον Ετόρε Μεσίνα, στο δεύτερο το "θύμα" είναι ο Πάμπλο Λάσο, ενώ η τρίτη σκηνή είναι η παρακολούθηση του δικού μου γραφείου.

Ρεσιτάλ από Μπλατ και Σκαριόλο

Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που μας παρακολουθούσε όλους. Η δική του σκηνή όπως καταλαβαίνετε γυρίστηκε αργότερα αφού δεν ήταν στο μίτινγκ των προπονητών δεδομένου ότι δεν είχε κλείσει ακόμα στη Φενέρμπαχτσε.

Όμως το μέγεθος αυτού του προπονητή, του κορυφαίου στην Ευρώπη, επέτρεψε να τον βάλουν να μας παρακολουθεί όλους και έτσι το φιλμάκι είχε κανονική ροή παρά το γεγονός ότι η τελευταία σκηνή είχε γυριστεί μετά από λίγο καιρό» συνεχίζει ο κόουτς Μπαρτζώκας που απονείμει τα εύσημα… ηθοποιίας στον Ντέιβιντ Μπλάτ και στον Σέρτζιο Σκαριόλο:

"Ο πρώτος έδωσε ρεσιτάλ, ήταν ο πιο άνετος από όλους, αλλά και ο Σκαριόλο έζησε το ρόλο. Κάποιοι άλλοι το έκαναν επειδή έπρεπε να το κάνουν δεν το έζησαν τόσο έντονα" καταλήγει ο Έλληνας τεχνικός, που τον θλίβει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δούμε ένα τέτοιο βίντεο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

"Νομίζω ότι θα αργήσει κάτι τέτοιο. Δεν είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία ίσως να δεχτεί κάτι ανάλογο. Δεν θα το άντεχε πολύ απλά και είναι κρίμα" λέει χαρακτηριστικά.

"Οι προπονητές είμαστε... άνθρωποι"

Στο ξεκίνημα του βίντεο, τα σχέδια του Ετορε Μεσίνα είναι περιζήτητα και ο Ηλίας Ζούρος, ο πρώην πλέον τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας, επιστρατεύει μια γλάστρα για να κρυφτεί. Ως ένας από του πιο μικρόσωμους ήταν ιδανικός για το ρόλο:

"Απολαύσαμε όλη την φάση παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ νωρίς το πρωί. Μας είχαν ενημερώσει για την ιδέα, απλά τους ρόλους τους πήραμε επί τόπου και εκεί γεννήθηκε και η ιδέα με τη γλάστρα. Νομίζω το συνολικό αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό και δείχνει το πώς είμαστε οι προπονητές και ως άνθρωποι. Μην μας βλέπετε μόνο σφιγμένους με τη γραβάτα την ώρα του αγώνα, έξω από το παρκέ τα πράγματα είναι διαφορετικά" λέει ο Ηλίας Ζούρος, που πριν από μερικές ημέρες αποχώρησε από τον πάγκο της Ζαλγκίρις.

Στο βίντεο έκανε τον επίδοξο... κλέφτη των πλάνων του Μεσίνα και εξηγεί ότι: "Αν δεν έχεις προετοιμάσει το δικό σου πλάνο είναι χαμένος από χέρι. Βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις όσο και αν στο βίντεο πάμε ο ένας να παρακολουθήσουμε τον άλλο. Ήταν μια όμορφη παρένθεση πριν αρχίσει μια επίπονη χρονιά. Θα ήθελα κάποια στιγμή να έβλεπα μια τέτοια προσπάθεια και στην Ελλάδα, αλλά ξέρω ότι είναι σχεδόν αδύνατον.

Η Λιθουανία βρίσκεται λίγο μακριά, αλλά γνωρίζω καλά την ελληνική πραγματικότητα και ξέρω τι συμβαίνει. Θλίβομαι πολλές φορές ακόμα και τώρα που τα βλέπω τα πράγματα από πιο μακριά. Είναι θέμα γενικότερης νοοτροπίας" καταλήγει ο έμπειρος τεχνικός, που δεν ξεχώρισε κάποιον προπονητή ιδιαίτερα: "Νομίζω το χάρηκαν όλοι. Εντάξει ο Μεσίνα ήταν πολύ άνετος όπως και ο Μπλάτ αλλά τον τελευταίο τον βοήθησε και ο ρόλος του καθαριστή που έβγαζε περισσότερο γέλιο".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ