ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα–Βέλγιο: 79-40

Ελλάδα–Βέλγιο: 79-40
Μάλτση

Κάνοντας επίδειξη δύναμης η Εθνική γυναικών νίκησε με 79-40 το Βέλγιο και προκρίθηκε πανγγυρικά στο Ευρωμπάσκετ

Η Εβίνα Μάλτση έκανε... όργια στο παρκέ σημειώνοντας 30 πόντους και "κατεβάζοντας" 10 ριμπάουντ σε μία ιστορική βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ.
Μοναδική φορά στο παιχνίδι που προηγήθηκε το Βέλγιο ήταν στο ξεκίνημα όταν ξεκίνησε με ένα 4-0. Ακολούθησε ένα 5-0 της Εθνικής μας και το σκορ στο δεκάλεπτο ήταν 26-10 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η καλή άμυνα της ελληνικής ομάδας οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά (30-10 11' και 40'') ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-24 για τις αθλήτριες του Μίσσα.

Η διαφορά ανέβηκε ως το +27 (60-33) στο 29' και πέρασε τους 30 πόντους λίγο πριν τα μισά της τέταρτης περιόδου (66-35, 34' και 10''), για να φτάσει στη μεγαλύτερη τιμή της με τη λήξη της αναμέτρησης και το τελικό 79-40.

Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί στο κέντρο του γηπέδου με σαμπάνιες και χορό από τις Ελληνίδες και τον προπονητή του που πλέον ξεκινούν να σκέφτονται το Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 26-10, 43-24, 62-33, 79-40

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 8, Κωστάκη 11 (ας.), Χατζηνικολάου 2, Σπαθάρου, Καλτσίδου 14, Μάλτση 30 (10ρ, 6/7 τρίποντα), Παπαμιχαήλ 8 (6ρ), Ζέρβα, Κατωπόδη, Κοσμά 3 (6ρ), Σούλις, Δημητράκου 3

Βέλγιο (Στολτζ): Βαν Ρεσπέγ, Σαρπό 3, Ντιμπούς, Μίκιελς, Χέντριξ 4, Μοντ 2, Λίμανς, Βαν Μάλντερεν 6, Γουάμπε 11, Κάλενς 14, Μπας

Μίσσας: " Σκληρή δουλειά για 55 μέρες"
Στη σκληρή δουλειά των αθλητριών του που για 55 μέρες δεν... σήκωσαν κεφάλι αναφέρθηκε ο Κώστας Μίσσας μετά το τέλος του ματς, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που βοήθησαν ώστε να έρθει η πρόκριση.

" Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης, θέλαμε τη νίκη που μπορεί να παίξει και ρόλο στην κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ. Οι κοπέλες σήμερα ήταν πολύ καλές και θα έλεγα ότι δεν κουράστηκαν να πάρουν αυτό που ήθελαν. Η ουσία είναι ότι για 55 μέρες δούλεψαν σκληρά, έδειξαν χαρακτήρα και αυτοσυγκέντρωση. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο τεχνικό επιτελείο, το ιατρικό επιτελείο και την Ομοσπονδία, γιατί ότι ζητήσαμε το είχαμε". Η πρωταγωνίστρια της νίκης επί του Βελγίου, Εβίνα Μάλτση, τόνισε: " Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη. Όλα πήγαν πολύ καλά. Είμαστε για μεγάλο διάστημα μαζί, όλη η ομάδα και αυτό εγκυμονούσε κινδύνους. Κάναμε όμως πέντε νίκες σε έξι αγώνες, δουλέψαμε καλά και σοβαρά και κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις. Η διαφορά της ομάδας της φετινής σε σχέση με αυτή που είχαμε πριν από δύο χρόνια ήταν πιο πλήρης στις ψηλές. Εκεί έχει αλλάξει η ομάδα Η περιφέρεια είναι η ίδια. Το βασικό είναι ότι έχουμε προκριθεί. Αυτό είναι το σημαντικό"! Όσον αφορά στον προπονητή του Βελγίου, Όλαφ Στόλτζ, μόνο καλά λόγια είχε να πει για την ομάδα μας: " Συγχαρητήρια στην Ελλάδα! Έπαιξε πολύ δυνατά και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε σε ότι η ελληνική ομάδα έκανε στο γήπεδο. Η ήττα ήρθε λογικά σύμφωνα με την εικόνα της αναμέτρησης. Ουσιαστικά για εμάς η πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ, χάθηκε στην αναμέτρησή μας με την Ελλάδα στο Βέλγιο. Όσο για το μέλλον. Έχουμε καιρό να αναλύσουμε τα πάντα και να βρούμε τις λύσεις που θέλουμε για ένα καλύτερο αύριο για την ομάδα μας". Τέλος η Βελγίδα, Λόρενς Βαν Μάλντερεν, είπε: " Φάνηκε ότι δεν είμαστε έτοιμοι για το σημερινό παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι η Σερβία ηττήθηκε, αλλά εμείς δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορούσες να παίξεις άμυνα, απέναντι σε αυτή την Ελλάδα. Όταν χάνεις με +30 πόντους δεν υπάρχουν δικαιολογίες".



















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ