EUROBASKET 2022

Ελλάδα και Ουκρανία για την πρώτη θέση του ομίλου στο EuroBasket

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα θέλει απόψε να κλειδώσει την πρώτη θέση του ομίλου απέναντι στην Ουκρανία, η οποία λογικά θα προσφέρει έναν πιο βατό αντίπαλο στην φάση των 16.

Η χθεσινή νίκη της Ελλάδας επί της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να τοποθετηθεί σε δύο άξονες. Αρχικά τον προφανή, δηλαδή την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και δευτερευόντως στη χρησιμοποίηση παικτών για περισσότερα λεπτά, τα διαφορετικά σενάρια αγώνα αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση σπουδαίων παικτών που για διάφορους λόγους είχαν περιορισμένο ρόλο στα πρώτα δύο παιχνίδια.

Τι περιμένουμε σήμερα από τον αγώνα;

Νίκη για την πρώτη θέση και έξτρα λύσεις

Η Ελλάδα απόψε θέλει να κλειδώσει την πρώτη θέση του ομίλου η οποία λογικά θα προσφέρει έναν πιο βατό αντίπαλο στην φάση των 16 επιτρέποντας στον coach Ιτούδη να κερδίσει ακόμα περισσότερο χρόνο για τα κρίσιμα νοκ άουτ που θα ακολουθήσουν. Ο Γιώργος Παπαγιάννης αγωνίστηκε κόντρα στους Βρετανούς κανονικά για σχεδόν 20 λεπτά με 17 πόντους. Πρώτος σκόρερ ο Σλούκας με 21, ενώ μεγάλο κέρδος ήταν και ο Λούτζης που είχε 10 πόντους και 5 ασίστ αποδεικνύοντας πως είναι σε θέση να βοηθήσει όταν χρειαστεί.

Τεράστια νίκη της Ουκρανίας

Στο βραδινό παιχνίδι, η Ουκρανία νίκησε την Ιταλία μετατρέποντας το σημερινό μεταξύ μας παιχνίδι σε άλμα πρωτιάς. Από όλες τις ομάδες του τρίτου ομίλου, οι Ουκρανοί έχουν την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχθεί 207 πόντους σε αυτά τα τρία παιχνίδια, ενώ η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίθεση με 267. Σημαντικό στοιχείο των Ουκρανών το γεγονός ότι είναι ψηλή ομάδα, κάτι που αποδείχθηκε και στην κυριαρχία της στον αέρα κόντρα στους Ιταλούς με 41 ριμπάουντ.

Δεύτερη φορά αντίπαλοι

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια (Eurobasket 2003), η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία σε επίσημο αγώνα. Στο τότε παιχνίδι, ο νυν υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ Δήμος Ντικούδης είχε σκοράρει 21 πόντους στη νίκη της Ελλάδας με 79-73. 17 είχε προσθέσει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και 14 ο Ευθύμης Ρεντζιάς με την Ελλάδα να έχει στον πάγκο της τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Στην Εθνική Ελλάδας, παίζουμε όλοι. Γιατί όταν αγωνίζεται η Εθνική, αγωνίζεται μαζί της μια ολόκληρη χώρα. Γι’ αυτό έχει δίπλα της ως χρυσό χορηγό τον ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ| Χρυσός Χορηγός Εθνικής ομάδας μπάσκετ

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ