ELITE LEAGUE

Elite League: Ο σαρωτικός Μίλωνας, οι νίκες σωτηρίας και όσα ξεχώρισαν από τη συναρπαστική 30ή αγωνιστική

Elite League: Ο σαρωτικός Μίλωνας, οι νίκες σωτηρίας και όσα ξεχώρισαν από τη συναρπαστική 30ή αγωνιστική
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το φινάλε της κανονικής περιόδου της Elite League ήταν συναρπαστικό και επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 30ής αγωνιστικής της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Η 30ή αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε και μαζί της τελείωσε η κανονική περίοδος της κατηγορίας. Έξι ομάδες βρίσκονται ήδη στα playoffs, τέσσερις θα διεκδικήσουν την είσοδό τους σε αυτά, άλλες τέσσερις θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ δύο ομάδες την αποχαιρέτησαν, καθώς υποβιβάστηκαν απευθείας.

Πολλές ήταν οι αναμετρήσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον, με τις συγκινήσεις να είναι μεγάλες, καθώς το διακύβευμα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό σε όλα τα παιχνίδια.

Ο Μίλωνας πέρασε εμφαφικά από τη Μεγαρίδα και τερμάτισε στην τρίτη θέση, το Ψυχικό και ο Αίαντας Ευόσμου που πάλευαν για τη σωτηρία πήραν πολύτιμες νίκες, ενώ ο Αμύντας πήρε ένα μεγάλο σε έκταση θετικό αποτέλεσμα επί της Ελευθερούπολης, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για την παραμονή του στην κατηγορία.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Elite League.

MVP

Ο Ζακ Μπράιαντ έκανε ένα απίθανο ματς στην έδρα της Μεγαρίδας, οδηγώντας τον Μίλωνα σε ένα εμφατικό διπλό. Ο εκρηκτικός γκαρντ της ομάδας της Νέας Σμύρνης φόρτωσε το καλάθι της ΝΕΜ με 26 πόντους (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), κατέβασε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ, έχοντας πολυδιάστατη προσφορά στο παρκέ. Ο Μπράιαντ συγκέντρωσε 37 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, τους περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη στην 30η αγωνιστική.

Σκόρερ

Ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής προέκυψε από το ίδιο ματς, αλλά από την ομάδα που δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Κρίστιαν Μπράντφορντ ξεχώρισε για την επιθετική του επίδοση με τη Μεγαρίδα στο παιχνίδι απέναντι στον Μίλωνα, καθώς σκόραρε 27 πόντους με 6/13 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 3/4 βολές, ωστόσο η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του.

Επίθεση... φωτιά

Ο Μίλωνας πέρασε επιβλητικά από την έδρα της Μεγαρίδας, παίρνοντας μία νίκη που του επέτρεψε να τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης στηρίχθηκε στην επιθετική της λειτουργία, η οποία ήταν εξαιρετική, με τους παίκτες του Κουρή να αγγίζουν του 100 πόντους. Ο Μίλωνας σκόραρε 99, σουτάροντας με ποσοστό άνω του 50% σε δίποντα (20/30) και τρίποντα (15/29).

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Αίαντας Ευόσμου έπαιζε για την παραμονή του στην κατηγορία και η δίψα των παικτών του Παντελή Μπούτσκου ήταν τόσο μεγάλη που έσφιξαν την άμυνα και πήραν ένα σπουδαίο διπλό στη Μύκονο, που τους έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν στα play-outs. Ο Αίαντας κράτησε τη Μύκονο στους 62 πόντους, σημείωσε 84 και έφτασε σε μία πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Οι έξι σίγουροι των playoffs

Πανιώνιος, Ελευθερούπολη, Μίλωνας, Μεγαρίδα, Ηρακλής και Κόροιβος Αμαλιάδας είναι οι έξι ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα playoffs από την κανονική περίοδο. Ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει την ομάδα στη θέση No8 που θα προκύψει από τα play-in, η Ελευθερούπολη την ομάδα στη θέση No7, ενώ τα άλλα δύο ζευγάρια είναι Μίλωνας - Κόροιβος και Μεγαρίδα - Ηρακλής.

Τέσσερις ομάδες για δύο θέσεις στην οκτάδα

Ερμής Σχηματαρίου, Δόξα Λευκάδας, Παπάγος και Μύκονος θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στα playoffs μέσω της διαδικασίας των play-in. Στην 7η θέση θα τερματίσει ο νικητής του ζευγαριού Ερμής Σχηματαρίου - Δόξα Λευκάδας, ενώ 8ος θα τερματίσει ο νικητής από το παιχνίδι του ηττημένου του πρώτου ζευγαριού, με τον νικητή του αγώνα Παπάγος - Μύκονος.

Οι μάχες των play-outs

Έσπερος Λαμίας - Ψυχικό και Πανερυθραϊκός - Αίαντας Ευόσμου είναι τα ζευγάρια, μέσω των οποίων οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αποχαιρέτησαν την κατηγορία

Αμύντας και Χαρίλαος Τρικούπης είναι οι δύο ομάδες που αποχαιρέτησαν την κατηγορία, καθώς υποβιβάστηκαν στην National League 1, καταλαμβάνοντας την 15η και την 16η θέση της κατάταξης αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

  • Πανερυθραϊκός - Ερμής Σχηματαρίου 82-88
  • Ψυχικό - Κόροιβος 73-72
  • Μεγαρίδα - Μίλωνας 83-99
  • Παπάγος - Χαρίλαος Τρικούπης 85-66
  • Μύκονος - Αίαντας Ευόσμου 62-84
  • Δόξα Λευκάδας - Ηρακλής 71-79
  • Πανιώνιος - Έσπερος Λαμίας 70-64
  • Αμύντας - Ελευθερούπολη 96-74

Η βαθμολογία (μετά από 30 αγωνιστικές)

  1. Πανιώνιος 52
  2. Ελευθερούπολη 49
  3. Μίλωνας 49
  4. Μεγαρίδα 49
  5. Ηρακλής 49
  6. Κόροιβος Αμαλιάδας 46
  7. Ερμής Σχηματαρίου 46
  8. Δόξα Λευκάδας 44
  9. Παπάγος 44
  10. Μύκονος 44
  11. Έσπερος Λαμίας 43
  12. Πανερυθραϊκός 43
  13. Αίαντας Ευόσμου 41
  14. Ψυχικό 41
  15. Αμύντας 40
  16. Χαρίλαος Τρικούπης 40
TAGS ELITE LEAGUE ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ