ELITE LEAGUE

Elite League: Η ισοβαθμία στην κορυφή, ο κυρίαρχος Σταματογιάννης και οι κερδισμένοι της 16ης αγωνιστικής

Elite League: Η ισοβαθμία στην κορυφή, ο κυρίαρχος Σταματογιάννης και οι κερδισμένοι της 16ης αγωνιστικής
ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ / INTIME

Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλάμβανε για ακόμα μία αγωνιστική η Elite League και το πέρας αυτής βρήκε δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην κορυφή. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 16ης στροφής της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Σε δύο δόσεις ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Elite League που βρήκε δύο ομάδες να ισοαβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ελευθερούπολη επικράτησε για δεύτερη φορά του Πανιωνίου και τον έπιασε στην πρώτη θέση της κατάταξης, ο Αλέξανδρος Σταματογιάννης με ένα πληθωρικό νταμπλ-νταμπλ αναδείχθηκε MVP, ενώ ο Κρίστιαν Μπράντφορντ έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι, ωστόσο αυτό δεν αρκούσε για την ομάδα του. Χαρίλαος Τρικούπης και Αίαντας Ευόσμου πήραν νίκες από την επίθεση, την ώρα που το Ψυχικό το έπραξε από την άμυνα.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 16ης στροφής της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

MVP

Πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Σταματογιάννης με την κυριαρχική του εμφάνιση στη νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη επί της Μεγαρίδας. Ο 26χρονος σέντερ έκανε ό,τι ήθελε κάτω από τα καλάθια, καθώς πέραν των 18 πόντων που σκόραρε (6/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/5 βολές), κατέβασε ισάριθμα ριμπάουντ, πετυχαίνοντας ένα πληθωρικό νταμπλ-νταμπλ. Παράλληλα μοίρασε 5 ασίστ και 3 τάπες σε 43'40" συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Σκόρερ

Ο Κρίστιαν Μπράντφορντ δεν γέυτηκε τη χαρά της νίκης στην αναμέτρηση της Μεγαρίδας απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη, ωστόσο κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να αποτραπεί η ήττα του συνόλου του Γιώργου Μάνταλου. Ο γκαρντ της ΝΕΜ σταμάτησε στους 36 πόντους με 7/14 δίποντα και 4/14 τρίποντα, ενώ μάζεψε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ. Επιθετικά έμοιαζε ασταμάτητος, ωστόσο δεν μπόρεσε να συνδυάσει την εξαιρετική του βραδιά με θετικό αποτέλεσμα της Μεγαρίδας.

Επίθεση... φωτιά

Χαρίλαος Τρικούπης και Αίαντας Ευόσμου μοιράζονται την καλύτερη επίθεση της αγωνιστικής στην Elite League με μία υποσημείωση. Η ομάδα του Μεσολογγίου έπαιξε επιπλέον πέντε λεπτά, καθώς ο αγώνας της οδηγήθηκε στην παράταση. Αμφότερες οι ομάδες σκόραραν από 90 πόντους και όπως είναι λογικό πανηγύρισαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Χαρίλαος Τρικούπης επικράτησε της Μεγαρίδας με 90-88, ενώ ο Αίαντας Ευόσμου επιβλήθηκε του Παπάγου με 90-73.

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Η καλύτερη αμυντική επίδοση της αγωνιστικής ανήκει στο Ψυχικό. Η ομάδα του Ρεμεντέλα κράτησε τον Αμύντα στους 64 πόντους, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου μέτρησε 25 πόντους παθητικό. Οι 72 πόντοι που σκόραρε το Ψυχικό αποδείχθηκαν αρκετοί για ένα πολύτιμο αποτέλεσμα εν όψει της συνέχειας.

Το αποτέλεσμα

Η Ελευθερούπολη επικράτησε του Πανιωνίου για δεύτερη φορά στην σεζόν, καθώς μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στη Νέα Σμύρνη, πήρε και εντός έδρας το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους κυανέρυθρους. Ένα αποτέλεσμα με σημαντικό αντίκτυπο στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς η ομάδα του Παπαδόπουλου έπιασε εκείνη του Λυκογιάννη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Από τους νικητές ξεχώρισε ο Γκάθραϊτ με 25 πόντους (4 ριμπάουντ), ενώ από τον Πανιώνιο ο Ζανλουί με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Κόροιβος Αμαλιάδας, Πανερυθραϊκός, Χαρίλαος Τρικούπης, Αίαντας Ευόσμου, Ηρακλής, Έσπερος Λαμίας, Ελευθερούπολη και Ψυχικό συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις βελτιώνοντας τα ρεκόρ τους, με την Ελευθερούπολη να πιάνει τον Πανιώνιο στην κορυφή μετά τη νίκη της στη μεταξύ τους συνάντηση.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

  • Κόροιβος - Ερμής Σχηματαρίου 87-69
  • Μίλωνας - Πανερυθραϊκός 68-81
  • Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου - Μεγαρίδα 90-88
  • Αίαντας Ευόσμου - Παπάγος 90-73
  • Ηρακλής - Μύκονος 84-68
  • Έσπερος Λαμίας - Δόξα Λευκάδας 71-65
  • Ελευθερούπολη - Πανιώνιος 84-72
  • Ψυχικό - Αμύντας 72-64

Η βαθμολογία μετά από 16 αγωνιστικές

  1. Ελευθερούπολη 28
  2. Πανιώνιος 28
  3. Κόροιβος Αμαλιάδας 26
  4. Μίλωνας 26
  5. Μεγαρίδα 25
  6. Ερμής Σχηματαρίου 25
  7. Ηρακλής 25
  8. Παπάγος 24
  9. Μύκονος 24
  10. Δόξα Λευκάδας 23
  11. Αμύντας 22
  12. Χαρίλαος Τρικούπης 22
  13. Έσπερος Λαμίας 22
  14. Αίαντας Ευόσμου 22
  15. Πανερυθραϊκός 22
  16. Ψυχικό 20

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής (20/1)

  • Ερμής Σχηματαρίου - Μίλωνας
  • Πανερυθραϊκός - Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου
  • Μεγαρίδα - Αίαντας Ευόσμου
  • Παπάγος - Ηρακλής
  • Μύκονος - Έσπερος Λαμίας
  • Δόξα Λευκάδας - Ελευθερούπολη
  • Πανιώνιος - Ψυχικό
  • Αμύντας - Κόροιβος Αμαλιάδας (21/1 στις 15:00)
TAGS ELITE LEAGUE ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ