ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εκκίνηση όπως αυτός ξέρει...

Εκκίνηση όπως αυτός ξέρει...

Με την άμυνα να είναι το σκληρό χαρτί του Παναθηναϊκού και τον Ομπράντοβιτς να βλέπει πολλούς πράσινους να του δίνουν λύσεις σε κρίσιμα σημεία, οι πράσινοι κέρδισαν με 72-56 την Βαλένθια

Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα... Και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν πραγματική επιτομή του ομαδικού πνεύματος που θέλει να περάσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει έξι χρόνια σε πρεμιέρα Ευρωλίγκα και αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και στο παιχνίδι στην "Λα Φοντέτα" όπου με όπλο του την εκπληκτική άμυνα και ομαδικό πνεύμα, κέρδισε με 72-56 την Βαλένθια.

Ο Περπέρογλου στην αρχή, ο εκπληκτικός Διαμαντίδης των 8 πόντων, 7 ασίστ και 4 κλεψιμάτων, ο Μπατίστ με τους 13 πόντους και ο Σάτο του τελευταίου δεκάλεπτου ήταν οι ηγέτες των πρασίνων, που πήραν βοήθεια σχεδόν από όλους τους παίκτες. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό που ξεκάθαρα δεν είναι ομάδα του ενός... αλλά των πολλών. Και αυτό τον κάνει πολύ πιο επικίνδυνο.

Το ματς

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα και ένα γρήγορο 5-0 για την Βαλένθια, ο Παναθηναϊκός γύρισε καλύτερα την μπάλα, έβαλε τα μακρινά σουτ για να φτάσει στο 5-10 στο 5’ με τους γηπεδούχους να τα βρίσκουν σκούρα απέναντι στην πιεστική άμυνα των πρασίνων.

Λάθη στην επίθεση και κυρίως στις επιλογές των πρασίνων, έδωσαν εύκολους πόντους στην Βαλένθια στον αιφνιδιασμό (πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα) και το παιχνίδι ξανάρχιζε από την αρχή, παρά τους 8 πόντους του Στράτου Περπέρογλου στο τέλος της α’ περιόδου (15-17).

Οι Ισπανοί είχαν υπομονή, ενώ οι πράσινοι είχαν χαλαρώσει στην άμυνα τους, για να γίνει το 23-22 στο 13’. Η παρουσία των Βουγιούκα και Σάτο βοήθησε πάρα πολύ στην άμυνα και στις αλληλοκαλύψεις όπου υπήρχαν προβλήματα.

Ο Μανουέλ Χουσεϊν είχε την… έμπνευση να γυρίσει την άμυνα του σε ζώνη 2-3 και οι πράσινοι τον τιμώρησαν για να γίνει το σκορ αρχικά 23-29 και στη συνέχεια με ένα σερί 13-1, 27-42 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου..

Οι συνεργασίες ανάμεσα σε Διαμαντίδη και Μπατίστ, τα σουτ του Νίκολας και τα ελάχιστα λάθη των παικτών του Ομπράντοβιτς στην επίθεση, είχαν κάνει την διαφορά για τον Παναθηναϊκό που είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του.


Το σκορ με τρίποντο του Διαμαντίδη έγινε 29-45 στο 21’ αλλά στα επόμενα 8’ο Παναθηναϊκός είχε μόλις ένα εύστοχο δίποντο, δύο εύστοχες βολές και… έξι λάθη για να μειώσουν οι Ισπανοί που πήραν πόντους από τον Κλαβέρ (45-51 στο 29’).

Το θετικό ήταν πως η άμυνα των πρασίνων παρέμεινε σε καλά επίπεδα μετά το αρχικό ξάφνιασμα και έτσι η διαφορά δεν μειώθηκε περισσότερο, ενώ η εντολή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν η μπάλα να περάσει κοντά στο καλάθι και οι Τσαρτσαρής και Μπατίστ οδήγησαν τους πράσινους σε ένα σερί 10-0.


Ο Σάτο που έκανε όλες τις δουλειές (6 ριμπάουντ) απάντησε στα τρίποντα του Μαρτίνεζ και η διαφορά παρέμεινε σε διψήφιο νούμερο στα μισά της δ' περιόδου. Ο Αφρικανός ήταν εκπληκτικός στην δ' περίοδο όπου βοήθησε και επιθετικά για να πετύχει συνολικά οκτώ σερί πόντους και να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του (53-69 στο 37'). Το παιχνίδι είχε τελειώσει με τους πράσινους να μπαίνουν με το δεξί στη νέα Ευρωλίγκα


Τα δεκάλεπτα: 15-17, 27-42, 47-55, 56-72

Βαλένθια: Κουκ 9(1), Κλαβέρ 15(3), Σιμεόν 2, Λίστσουκ 4, Μαρτίνεζ 16(3), Πιετρούς 1, Σαβάνοβιτς 4, Φερνάντεζ 2, Γιαβτόκας 3

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 3, Μάριτς 5, Περπέρογλου 10(2), Μπατίστ 13, Φώτσης 3, Σάτο 8(2), Νίκολας 8(2), Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 8(1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ