VTB LEAGUE

Είπε το "ναι" στην Σπαρτάκ ο Μαυροκεφαλίδης!

Είπε το "ναι" στην Σπαρτάκ ο Μαυροκεφαλίδης!
INTIME SPORTS

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήρε την απόφασή του και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, κλείνοντας το κεφάλαιο του Ολυμπιακού. Κι αμέσως μετά άρχισε ένα γαϊτανάκι ...για το τι ακριβώς συνέβη στις διαπραγματεύσεις του με τους "ερυθρόλευκους".

Ο Έλληνας σέντερ το σκέφτηκε από εδώ το σκέφτηκε από εκεί και τελικά αποφάσισε πως είναι προτιμότερο για τον ίδιο να κάνει το βήμα προς την Σπαρτάκ. Άλλωστε, η οικονομική διαφορά με τον Ολυμπιακό ήταν αρκετά μεγάλη.

Η ρωσική ομάδα έδινε στον παίκτη 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο ο Ολυμπιακός με συνεχείς υπερβάσεις στο μπάτζετ του έφτασε μέχρι τις 800.000 ευρώ την προσφορά του. Πάντως, δεν είναι οριστικό καθώς ο παίκτης δεν έχει υπογράψει ακόμα το συμβόλαιό του.

Αυτό ήταν το ρεπορτάζ, που έβγαινε το απόγευμα της Παρασκευής. Μέχρι, που ήρθε ο Ολυμπιακός να ανατρέψει την κατάσταση, απαντώντας έτσι στις "διαρροές" που άφηνε προς τα έξω η πλευρά του διεθνή μπασκετμπολίστα.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε. Ο Ολυμπιακός -σύμφωνα με επίσημες πηγές της ΚΑΕ- πρότεινε στον Λουκά, διετή συνεργασία έναντι 1.3 εκ. ευρώ, ήτοι 650.000 ευρώ το χρόνο, καθαρές αποδοχές. Με την εφορία, το ποσό ξεπερνούσε τα 3.3 εκατομμύρια ευρώ.

Ούτε δηλαδή 750.000, πολύ περισσότερο 800.000, όπως έλεγε το "ρεπορτάζ". Σύμφωνα, μάλιστα, με το περιβάλλον του παίκτη, ο Μαυροκεφαλίδης είχε "συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό", για διετές συμβόλαιο με τελικές αποδοχές 1.6 εκ. ευρώ (700+900.000), αλλά στο παρά πέντε οι Πειραιώτες τροποποίησαν την πρότασή τους, προσφέροντας συμβόλαιο 1+1 χρόνια. Με αποδοχές 600.000 ευρώ την πρώτη σεζόν και 1 εκ. τη δεύτερη.

Σύμφωνα, με αυτή την ...εκδοχή, η προσθήκη "οψιόν" για τη δεύτερη χρονιά, έστειλε τον Μαυροκεφαλίδη οριστικά στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ολυμπιακός, επίσης, πληροφορούσε ότι ο "Μαυροκεφαλίδης ήταν ο πρώτος παίκτης με τον οποίο ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, αλλά στην διαδρομή ο παίκτης άλλαξε μάνατζερ (σ.σ από τον Τάσο Δελημπαλταδάκη στον Ράντε Φιλίπποβιτς) ".

Τώρα, αν ψάχνετε να βρείτε την απόλυτη αλήθεια μάλλον δεν θα μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε. Είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δίνει ...επίσημα στοιχεία για διαπραγμάτευσή του με παίκτη.

Οι "ερυθρόλευκοι" πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα καλύψει το κενό δύο παικτών στη ρακέτα (Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης) με τον Τέρενς Μόρις που έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται στα υπόψιν.

Αυτή τη στιγμή, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θα χτίσουν από την αρχή το ρόστερ τους καθώς και ο Γλυνιαδάκης είναι ελεύθερος ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου θα αποφασιστεί αν ενεργοποιηθεί η οψιόν του Ράσο Νεστέροβιτς ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Μαυροκεφαλίδης ήταν ένας παίκτης που ήθελε οπωσδήποτε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για τη νέα χρονιά.. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Λουκάς δεν έχει βάλει ακόμη την υπογραφή του σε συμβόλαιο με την ρωσική ομάδα και κάποιοι κάνουν λόγο για νέα "αντιστροφή" των δεδομένων.

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ