ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλει Μόρις ο Ολυμπιακός

Θέλει Μόρις ο Ολυμπιακός

Ο πολύπειρος Τέρενς Μόρις, που έμεινε ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα, είναι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του πάουερ-φόργουορντ.

Ο Μόρις που έχει ύψος 2.07 παίζει στη θέση του πάουερ-φόργουορντ. Φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, αλλά και το πολύ καλό περιφερειακό σουτ. Πέρσι είχε 6.4 πόντους, αν και στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα έχει 8.9 πόντους, 5.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 47% στα τρίποντα!

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός θέλει να τον αποκτήσει για να προσθέσει έναν καλό σουτέρ στη θέση "4", στοιχείο που του έλειψε πέρσι. Παράλληλα είναι καλός αμυντικός (τόσο στα πόδια, όσο και πάνω από τη στεφάνη), έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα και είναι έμπειρος.

Θεωρητικά στο μυαλό των "ερυθρολεύκων" ταιριάζει πολύ στο ρόλο του πάουερ-φόργουορντ ως "παρτενέρ" του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (ή τον Πρίντεζη), που είναι πολύ καλύτερος στο low-post. Οι δυο τους θα συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, αν φυσικά ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες οι Πειραιώτες έχουν κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του ότι θέλουν τον την παραμονή του διεθνούς άσου.

Πέρσι άλλωστε η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχασε κρίσιμα παιχνίδια (με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ, τη Σιένα στα προημιτελικά και τον Παναθηναϊκο στους τελικούς), επειδή δεν είχε απειλή από το τρίποντο. Με άλλα λόγια οι αντίπαλοι επέλεγαν πολλές φορές να δώσουν βοήθεια από το "4", ρισκάροντας το σουτ. Για αυτό έπαιρνε και χρόνο συμμετοχή ο Ζόραν Ερτσέγκ, που θεωρείται ο πιο εύστοχος φόργουορντ του Ολυμπιακού, που πλέον έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση "4αριού" που να εκτελεί από μακριά.

Ποιος είναι ο Τέρενς Μόρις

Ο Μόρις από την άλλη είναι 32 ετών και μεγάλωσε στο Μέριλαντ. Φοίτησε στο ομώνυμο κολέγιο (το ίδιο με τον Ντρου Νίκολας), παίζοντας συμπαίκτης με τον Στιβ Φράνσις. Ο ιδιος, όμως, επέλεξε να μείνει στο σχολείο για δύο ακόμη χρόνια κι οι μετοχές του έπεσαν στα ντραφτ, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Νο33 και στους Ατλάντα Χοκς. Έγινε αμέσως ανταλλαγή στους Ρόκετς, όπου αγωνίστηκε για μια 2ετία (2001-2003). Ακολούθησε το NBDL κι οι Κλίπερς.

Η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη ήταν το 2005 ο Απόλλων Πατρών. Τον Δεκέμβριο του 2006 "μετακόμισε" στην Χαποέλ Ισραήλ, πριν καταλήξει στη Μακάμπι. Με την "ομάδα του λαού" κέρδισε το 2008 μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Εκείνο το καλοκαίρι μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου έμεινε μόνο μια χρονιά. Το 2009 είπε το "ναι" στη Μπαρτσελόνα, όπου έπαιξε μέχρι τώρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι από το 2008 ως το 2010 έπαιξε σε τρεις σερί τελικούς στην Ευρωλίγκα με τρεις διαφορετικές -μάλιστα- ομάδες!

Η προσφορά στον Μαυροκεφαλίδη

Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι η προσφορά που έγινε στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ήταν η καλύτερη δυνατή, τηρουμένων των αναλογιών, αλλά και των οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν, πλέον, στον Πειραιά. Η πρόταση για διετές συμβόλαιο με αποδοχές 1.3 εκ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η εφορία που είναι άλλα 2εκ) απέδειξε κατά την άποψη της ΚΑΕ ότι υπήρξε έμπρακτη απόδειξη για την παραμονή του παίκτη στην ομάδα, καθώς ανάλογη εμπιστοσύνη του έδειξε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μέσα στη σεζόν.

Περιμένοντας την απάντηση του διεθνή άσου, που φλερτάρεται από ρωσικές ομάδες, θυμίζουν ότι ο Μαυροκεφαλίδης ήταν ο μοναδικός παίκτης στον οποίο προτάθηκε ανανέωση της συνεργασίας με αυξημένες αποδοχές σε σχέση με πέρσι και υπογράμμιζαν ότι ο Βασίλης Τοροσίδης στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, έχει μικρότερο συμβόλαιο!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ