ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Έφτιαξε το κλίμα

Έφτιαξε το κλίμα
Μάσεϊ

Με 82-65 νίκησε την Ολυμπιάδα, για την 19η αγωνιστική, ο Άρης, που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις

Σε ένα αρκετά θεαματικό παιχνίδι με υψηλό σκορ, ο Άρης, ήταν καλύτερος στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκε με 9 πόντους (30-21) με ηγέτες τους Σκέιλς, Γιαννούλη και Παντελιάδη. Οι "κίτρινοι" ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 9-2, αλλά η Ολυμπιάδα, με ηγέτη τον Ντάιαλ, κατάφερε να μειώσει στον πόντο (11-10). Το ξέσπασμα του Άρη στη συνέχεια, διαμόρφωσε το +9, στο τέλος του δεκαλέπτου.
Το καλό παιχνίδι συνεχίστηκε στο Αλεξάνδρειο και ο Άρης, παρέμεινε μπροστά, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Βουρνά συνέχισανμ την προσπάθεια και μείωσαν στους 6 (41-35), λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τελικά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ματσόν, στο +7 (43-36), με ηγέτη τον Σκέιλς, αλλά και μεγάλη βοήθεια από τους υπόλοιπους παίκτες. Από την άλλη πλευρά, ο Ντάιαλ, ήταν ο κορυφαίος στο πρώτο μέρος, ακολουθούμενος από τον Τσάμη.

Στο +13 έφτασαν γρήγορα στην αρχή του δευτέρου μέρους, οι "κίτρινοι" που έδειξαν ότι σιγά-σιγά, έπαιρναν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Όλο και περισσότερες λύσεις έβρισκε ο Άρης στην επίθεση και γρήγορα στα μισά του δεκαλέπτου, η διαφορά άγγιξε τους 19 (61-42). Το τρίτο δεκάλεπτο, έληξε με 61-46 υπέρ των γηπεδούχων, που εκμεταλλεύθηκαν τις πολλές λύσεις που είχαν στην επίθεση, σε αντίθεση με την Ολυμπιάδα.

Αν και οι παίκτες του Βουρνά, μείωσαν στους 9 ξεκινώντας δυνατά την τέταρτη περίοδο, ένα σερί 5-0 του Άρη, τους έκοψε τη φόρα και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους 14 (76-62) και πια η Ολυμπιάδα, δεν είχε τις ψυχικές δυνάμεις για να προσπαθήσει περισσότερο. Η τελική διαφορά 17 πόντων, αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 43-36, 61-46, 82-65

Οι σκόρερ των ομάδων:

Άρης (Ματσόν): Καστλ 15 (3), Σιγάλας 3 (1), Τσαλδάρης 6 (2), Σεραπίνας, Σκέιλς 15 (1), Καλαϊτζής 3 (1), Ηλιάδης 3 (1), Ουίλκινσον 12, Φλέτσερ, Παντελιάδης 5, Μάσεϊ 12, Γιαννούλης 8.

Ολυμπιάδα (Βουρνάς): Λάππας 6 (1), Αλμπάνο 9, Ντάιαλ 15 (2), Λυμπέρης, Ασημακόπουλος 11 (1), Καποτάς 2, Αποστολόπουλος, Χαρίσης 4, Καλαϊτζίδης 4, Μπουντούρης, Τσάμης 14 (4).

Οι δηλώσεις των Πρωταγωνιστών:

Αντρέα Ματσόν (προπονητής Άρη): " Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι η Ολυμπιάδα κάνει μια θαυμάσια πορεία για πρώτη χρονιά στην Α1. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη και τους αξίζει να είναι σε αυτή την κατηγορία και στην θέση που βρίσκονται. Ξέραμε ότι θα παίζαμε αντίπαλοι με μια ομάδα που δεν θα είχε πίεση. Σουτάροντας χωρίς πίεση από την περιφέρεια και αυτό έγινε. Σούταραν πολύ καλά και έμειναν κοντά στο σκορ. Εμείς χρησιμοποιήσαμε πολλούς παίκτες και τους υποχρεώσαμε σε 17 λάθη, 13 ασίστ και είχαμε 8/10 αιφνιδιασμούς κάτι που θέλουμε να επιδιώκουμε κάθε βράδυ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι αιφνιδιασμοί θα έρχονται μέσα από την άμυνα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να παραμείνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα".

" Εύχομαι και θα προσπαθήσουμε πολύ να πάμε σε 90% διαρκείας, που θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερα εισοδήματα ευκαιρία να πάρουμε καλύτερους παίκτες".

Άλεξ Σκέιλς (παίκτης Άρη) : "Το παιχνίδι προσφέρθηκε, υπήρχαν κάποιες καλές φάσεις και μου δόθηκαν οι ευκαιρίες να τις τελειώσω πιο εντυπωσιακά. Το ματς δεν ήταν εύκολο. Ο αντίπαλός μας έπαιξε πολύ καλά με πόντους από περιφέρεια και μέσα στην ρακέτα. Εμείς παίξαμε ομαδικά, μοιράσαμε το σκοράρισμα και στο τέλος ανοίξαμε την διαφορά. Θα πάμε στην Μόσχα κοιτώντας να προετοιμαστούμε όπως και σε όλα τα προηγούμενα και έτσι θα πάμε να παίξουμε. Είχαμε δύο σκληρές ήττες (Μάλαγα και Μπενετόν) απλά οι φάσεις δεν εξελίχθηκαν στο τέλος όπως θα έπρεπε. Παρόλα αυτά η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και υγιής και αν κερδίσουμε τα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια θα είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης".

Νίκος Βουρνάς (προπονητής Ολυμπιάδας): " Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη και την εμφάνιση. Σίγουρα αν ήμουν φίλαθλος στις κερκίδες θα χαιρόμουν τις ομαδικές φάσεις. Δυστυχώς όμως ήμουν προπονητής της άλλης ομάδας απο την οποία είμαι πάρα πολύ δυσαρεστημένος. Είμαστε μια ομάδα που δεν θυμάται την ομάδα που ξεκίνησε το 2007. Μετά τις νίκες που κάναμε και ουσιαστικά σωθήκαμε κάποιοι άρχισαν να σκέφτονται που θα κάνουν συμβόλαιο του χρόνου και το αύριο το δικό τους και όχι της ομάδας. Αν αναλογιστούμε την απουσία των δύο, η εμφάνιση ήταν αναμενόμενη. Αποτελεί τιμή για την Ολυμπιάδα ότι έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Αλεξάνδρειο. Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα. Είχαν την ευκαιρία κάποιοι παίκτες να αρπάξουν ευκαιρίες. Σαν προπονητής Ολυμπιάδας είμαι πολύ δυσαρεστημένος σαν άνθρωπος του μπάσκετ απόλαυσα όμορφο θέαμα. Όταν κρίνω ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τους αποκλείω. Τι μέλλει γενέσθαι είναι δουλειά άλλων, Κάναμε πολλή υπομονή γιατί προείχε και η παραμονή αλλά ξεχείλισε το ποτήρι και δεν υπάρχει άλλη".

Γιάννης Λάππας (παίκτης Ολυμπιάδας): " Ήρθαμε εδώ γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σκληροτράχηλη που παλεύει και για αυτό έχει αυτή την πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας παρά τι δύο απουσίες που είχαμε χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Το παιχνίδι τελείωσε, υπάρχει το επόμενο, κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε".

Η εξέλιξη του αγώνα:



1' Έναρξη 10λέπτου
1' Δίποντο Άρης Καστλ (2-0)
2' Δίποντο Ολυμπιάδα Ντάιαλ (2-2)
3' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (4-2)
3' Δύο βολές Άρης Σκέιλς (6-2)
3' Τρίποντο Άρης Σκέιλς (9-2)
4' Τρίποντο Ολυμπιάδα Λάππας (9-5)
5' Δίποντο Άρης Ουίλκινσον (11-5)
5' Δίποντο Ολυμπιάδα Ασημακόπουλος (11-7)
6' Τρίποντο Ολυμπιάδα Ντάιαλ (11-10)
Αν και ο Άρης πήρε προβάδισμα με 9-2 στο ξεκίνημα με ηγέτες τους Σκέιλς και Μάσεϊ, η Ολυμπιάδα με ηγέτη του Ντάιαλ μείωσε στον πόντο
7' Δίποντο Άρης Ουίλκινσον (13-10)
7' Καλάθι και φάουλ Άρης Παντελιάδης (16-10)
7' Δίποντο Ολυμπιάδα Ντάιαλ (16-12)
7' Δίποντο Ολυμπιάδα Χαρίσης (18-14)
8' Δύο βολές Άρης Γιαννούλης (18-14)
9' Δύο βολές Άρης Γιαννούλης
9' Τρίποντο Άρης Ηλιάδης
10' Λήξη 10λεπτου 30-21
Σε ένα αρκετά θεαματικό παιχνίδι με υψηλό σκορ, ο Άρης, είναι καλύτερος στην πρώτη περίοδο και προηγείται με 9 πόντους με ηγέτες τους Σκέιλς, Γιαννούλη και Παντελιάδη
11' Έναρξη 10λέπτου
12' Δύο βολές Άρης Καστλ (32-21)
13' Δίποντο Ολυμπιάδα Ασημακόπουλος
14' Δίποντο Ολυμπιάδα Χαρίσης
15' Τρίποντο Άρης Σιγάλας
18' Τρίποντο Ολυμπιάδα Τσάμης (41-35)
Το καλό παιχνίδι συνεχίζεται στο Αλεξάνδρειο και ο Άρης, παραμένει μπροστά, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Βουρνά συνεχίζουν την προσπάθεια
20' Λήξη ημιχρόνου 43-36
Το ημίχρονο ολοκληρώνεται στο Αλεξάνδρειο, με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα με 7 πόντους, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Άλεξ Σκέιλς, αλλά παίρνοντας βοήθεια από πολλούς παίκτες. Την Ολυμπιάδα οδηγεί ο Ντάιαλ και ο Τσάμης
21' Έναρξη 10λέπτου
22' Δίποντο Άρης Ουίλκινσον
23' Τρίποντο Άρης Καστλ
24' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (55-42)
Στο +13 είναι οι "κίτρινοι" που δείχνουν ότι σιγά-σιγά, "καθαρίζουν" το παιχνίδι. Όλο και περισσότερες λύσεις βρίσκει στην επίθεση ο Άρης
25' Δίποντο Ολυμπιάδα Ασημακόπουλος
26' Τρίποντο Άρης Καστλ (61-42)
Το προβάδισμα του Άρη είναι στους 19 πόντους και πλέον, δεν φαίνεται να αλλάζουν πολλά στο παιχνίδι, αφού οι φιλοξενούμενοι
27' Τρίποντο Ολυμπιάδα Τσάμης
30' Λήξη 10λεπτου 61-46
Στο +15 είναι ο Άρης που δείχνει ότι ελέγχει το παιχνίδι μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο
31' Έναρξη 10λέπτου
32' Τρίποντο Ολυμπιάδα Τσάμης
33' Δίποντο Ολυμπιάδα Αλμπάνο
Στυος 9 έχει μειώσει η Ολυμπιάδα, που δεν τα παρατάει εύκολα, παρά το γεγονός ότι ο Άρης έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού
34' Δίποντο Άρης Καστλ (76-62)
Το σερί 5-0 των "κιτρίνων" τους δίνει και πάλι διαφορά 14 πόντων
40' Λήξη αγώνα 82-65
Χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, ο Άρης, νίκησε με 82-65, την Ολυμπιάδα, στο Αλεξάνδρειο και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Βουρνά, προσπάθησαν, αλλά χωρίς τους Σιμς και Μπαρτ, δεν άντεξαν τις πολλές λύσεις που βρήκε ο Άρης στο ματς



























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ