ΑΕΚ

Δορκοφίκης: "Ήταν ένα μεγάλο διπλό"

Δορκοφίκης: "Ήταν ένα μεγάλο διπλό"
Δορκοφίκης

Ο 30χρονος παίκτης της ΑΕΚ μίλησε για την παραμονή, τη νίκη στη Λάρισα και το φετινό πρωτάθλημα

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Sentra 103,3», ο αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε για το μεγάλο διπλό στη Λάρισα, την παραμονή στην κατηγορία και την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας.
" Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο γύρο τα καταφέρνουμε καλά. Κάναμε κι άλλο μεγάλο διπλό. Θεωρώ ότι ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, όχι μόνο γιατί αποτελεί μια τεράστια βαθμολογική ανάσα. Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς. Ξέραμε ότι ο Καλαφατάκης είναι ένας... μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής, δεν θα ήταν εύκολο, αλλά τέλος καλό όλα καλά", υποστήριξε ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ και συνέχισε σχετικά με το τι έχει αλλάξει στην ΑΕΚ, σε σχέση με τον πρώτο γύρο:

" Όλοι οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ έμπειροι. Γνωρίζουν πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, ξέρουν πολύ καλά σε ποια ομάδα είναι και πόσο βαριά είναι η φανέλα της. Σίγουρα μετράει και ο ερχομός ενός προπονητή που γνωρίζει και έχει στο DNA του την ΑΕΚ. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος με τον ερχομό του άφησε απ' έξω τα προβλήματα.

Μίλησε πολύ στυγνά, λέγοντάς μας ότι όποιος θέλει να μείνει και να βοηθήσει, τα πράγματα είναι έτσι και ότι θα είναι μαζί με όποιον πάρει μία απόφαση και πει ότι δεν μπορεί να αντέξει τα προβλήματα και θέλει να φύγει. Από εκεί και πέρα όμως, αυτοί που θα μείνουν θα πρέπει να δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα και πάνω από όλα να σεβόμαστε τους εαυτούς μας. Αυτό έπιασε και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα".

"Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο"

Για την παραμονή στην κατηγορία σχολίασε: " Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο κι έχουμε ξεφύγει από αυτό το γκρουπ των ομάδων που θα πάει στην Α2. Πρέπει να συνεχίσουμε πολύ πιο δυνατά και ακόμη καλύτερα στα εναπομείναντα παιχνίδια για να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται.

Δείχνουμε ότι οι δυνατότητες υπάρχουν, απλά όλα αυτά τα προβλήματα που είχαμε στην αρχή, τα οικονομικά και το ότι παίζουμε χωρίς κόσμο, δεν άφησαν την ομάδα να δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Σίγουρα δεν μπορεί να πάει στην τετράδα, αλλά ούτε να βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις".

"Ο αθλητισμός χρειάζεται την καλή ΑΕΚ"

Για τη γενικότερη κατάσταση στις τάξεις της ΑΕΚ: " Το μπάσκετ βοηθάει το βόλεϊ. Το ποδόσφαιρο βοήθησε εμάς. Δυστυχώς, υπάρχουν προβλήματα σε όλη την ΑΕΚ. Αυτό είναι πολύ άσχημο. Ο ελληνικός αθλητισμός χρειάζεται την καλή ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα".

Για την επιστροφή στους τίτλους, κάποια στιγμή: " Νομίζω ότι βρίσκεται πολύ μακριά αυτή τη στιγμή. Όμως, η δυναμική και ο κόσμος της, μου δίνουν την αίσθηση ότι τα προβλήματα κάποια στιγμή θα ξεπεραστούν, ίσως έρθει κάποιος άνθρωπος με πολλά λεφτά, και πάλι θα χαρούμε και θα δούμε αυτή την ΑΕΚ που θα παίρνει πρωταθλήματα και θα χτυπάει τις μεγάλες ομάδες".

"Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα"

Για το φετινό πρωτάθλημα και τη δυναμική του: "Είναι αρκετά δυνατό σε ομάδες που βρίσκονται από την 3η-4η θέση και κάτω. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ξεφύγει. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα, το κρατούν ψηλά μόνο αυτές οι δύο ομάδες. Με προβληματίζει και για τα οικονομικά, γιατί μαθαίνω από διάφορους παίκτες ότι όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα.

Σίγουρα όμως με χαροποιεί το γεγονός ότι και ο Άρης, ο Πανελλήνιος και το Μαρούσι είναι πολύ δυνατές ομάδες. Ο Κολοσσός κάνει πολύ καλή δεύτερη χρονιά. Ελπίζω να δω και άλλες ομάδες να μπορούν να χτυπήσουν το πρωτάθλημα του χρόνου".






















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ