EUROLEAGUE

Δημήτρης Ιτούδης: "Μου μιλάει η γυναίκα μου και σκέφτομαι το Πικ εν Ρολ"!

Δημήτρης Ιτούδης: "Μου μιλάει η γυναίκα μου και σκέφτομαι το Πικ εν Ρολ"!

Ο Δημήτρης Ιτούδης επιφύλασσε μία τρομερή ατάκα στο αφιέρωμα που του έκανε η EuroLeague, λέγοντας ότι ακόμα και όταν μιλάει με τη γυναίκα του σκέφτεται το μπάσκετ!

Η σειρά αφιερωμάτων "Beyond the bench" της EuroLeague που ασχολείται με τους προπονητές των ομάδων αποφάσισε να εστιάσει αυτή την φορά στον Δημήτρη Ιτούδη. Και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Σε ένα VIDEO διάρκειας σχεδόν 4.5 λεπτών, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ ανέλυσε την φιλοσοφία του εντός και εκτός παρκέ, μιλώντας με ρεαλισμό, με μερικές ατάκες του να έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Η πρώτη ατάκα που ξεχώρισε ήταν αυτή που ανέφερε στην αρχή, όταν δήλωσε πως " μπορώ να πω πολλά για αυτή την δουλειά, αλλά αν θες να την κάνεις πρέπει να έχεις πάθος, να έχεις την φωτιά και να βρίσκεις απαντήσεις".

Ακολούθως ο Έλληνας τεχνικός τονίζει ότι " ο στόχος μας στην ΤΣΣΚΑ δεν είναι να παραμείνουμε αήττητοι, αλλά να παίξουμε όμορφο, μοντέρνο μπάσκετ που θα δίνει νίκες. Τις ήττες τις δεχόμαστε σαν δώρα, επειδή μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτές. Η πίεση υπάρχει, αλλά πάει με την δουλειά".

Η επόμενη ατάκα του Δημήτρη Ιτούδη είχε ενδιαφέρον και εν μέρη δείχνει τον τρόπο σκέψης που έχουν στις μεγάλες ομάδες: " Όταν υπογράφεις σε ένα μεγάλο σύλλογο, ο στόχος είναι να φέρεις αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα όμως είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων που συμβαίνουν στην προπόνηση ή την προετοιμασία. Πρέπει να αλλάξεις ακόμα και προσωπικές συνήθειες που έχουμε ως άνθρωποι, όπως ότι δεν τρώμε πρωινό ή πόσες ώρες κοιμόμαστε. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καλές συνήθειες".

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκαθαρίζει ότι τον ενδιαφέρει να είναι καλά οι παίκτες του εντός και εκτός παρκέ. Δεν στέκεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και πώς είναι τα πράγματα με τις οικογένειές τους, προκειμένου να ξέρουν ότι είναι κοντά τους. Την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι το επάγγελμα του προπονητή είναι " εξαιρετικά μοναχικό. Πρέπει να είσαι προσηλωμένος σε αυτό. Μπορεί να μου μιλάει η γυναίκα μου και εγώ να σκέφτομαι πώς θα αμυνθούμε στο Πικ εν Ρολ. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε άλλο κόσμο".

Κλείνοντας, η τελευταία ατάκα του Έλληνα τεχνικού τα λέει λίγο-πολύ όλα: " Στο μπάσκετ πολλά συμβαίνουν σε ένα δευτερόλεπτο. Αν δεν είσαι έτοιμος, καλύτερα να μείνεις σπίτι".

Δείτε το όμορφο VIDEO της EuroLeague:

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ