THE SHOW MUST GO ON LIVE

Διαμαντόπουλος - Καβαλιεράτος στο Show Must Go On: Τα αίτια της καθίζησης του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Διαμαντόπουλος - Καβαλιεράτος στο Show Must Go On: Τα αίτια της καθίζησης του Ολυμπιακού στην Μπολόνια
EUROKINISSI

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος και ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολίασαν την ήττα του Ολυμπιακού από την Βίρτους Μπολόνια, αναφέροντας ότι η κακή εικόνα των "ερυθρόλευκων" οφείλεται στα λάθη του καλοκαιρινού σχεδιασμού, στάθηκαν στην απόδοση κάποιων παικτών, τόνισαν ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλο έδαφος στην EuroLeague μετά την ήττα του στην Μπολόνια από την Βίρτους, έχοντας πλέον αρνητικό ρεκόρ νικών-ηττών στην διοργάνωση (7-8).

Η εικόνα των "ερυθρόλευκων" προβληματίζει και σε αυτήν στάθηκαν στον διάλογό τους οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή Show Must Go On.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στα λάθη του καλοκαιρινού σχεδιασμού που έχουν οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε αυτή την θέση, καθώς και στο γεγονός ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν σταθεί μέχρι στιγμής στο ύψος των προσδοκιών, κάτι που έχει διογκώσει τα προβλήματα.

Αρχικά ο Παντελής Διαμαντόπουλος τόνισε: "Ο Ολυμπιακός έκανε μία κακή ήττα ως προς τον τρόπο που ηττήθηκε. Η Βίρτους είναι μία πολύ καλή ομάδα φέτος. Έχει αποδειχθεί ευχάριστη έκπληξη. Και όχι μόνο αυτό. Χθες έδειξε ότι δεν το έχει καταφέρει τυχαία, αφού στο τέλος γύρισε το παιχνίδι. Όταν το κάνουν οι ελληνικές ομάδες λέτε ότι μίλησε η ψυχή, ο τσαμπουκάς, το πείσμα, η καρδιά του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Σταματήστε να είστε επιλεκτικά καρδιολόγοι. Για εσάς καρδιά έχουν μόνο οι ελληνικές ομάδες. Όλοι οι υπόλοιποι, άκαρδοι.

Όταν έγραφα το χθεσινό κείμενο έψαχνα έναν άλλο τίτλο. Επίσης όμως, ακόμα πιο μετά, μία χαρά ήταν που το σκέφτηκα. Αυτά τα 30 δευτερόλεπτα πραγματικά είναι ο φετινός Ολυμπιακός. Επίθεση η Μπολόνια, τάπα, αμυνάρα, επιμένει η Μπολόνια, νέα τάπα και μετά βγαίνει μία επίθεση που ο Ολυμπιακός δείχνει αυτό που λέμει ότι δεν υπάρχει η ασφάλεια που λέμε. Ο Γουόκαπ βλέπει τον Χάκετ και κομπλάρει. Δεν γίνεται εκεί να μην πας στο ένας με έναν.

Από το δημοτικό και το γυμνάσιο οι παίκτες διδάσκονται το ένας εναντίον ενός. Δεν πάμε να κάνουμε την ιατροδικαστική έρευνα της τελευταίας φάσης".

"Ναι, γιατί δεν χάθηκε εκεί. Η προηγούμενη φάση που ο Γουόκαπ πέφτει πάνω στον Χάκετ είναι πιο καταδικαστική" απάντησε αντίστοιχα ο Σπύρος Καβαλιεράτος, για να προσθέσει ο Παντελής Διαμαντόπουλος:

"Το μόνο που έχω να πω είναι πως είναι κρίμα για την εμφάνιση των δύο ψηλών και αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι σε αυτή την Βίρτους, που φέτος είναι καλή. Έσβησε τον Σενγκέλια, κατέβασε τον μέσο όρο, την πήγε στο δικό του στυλ και στο τέλος, Ραν Ταν πλάν, λιποθύμησε".

Στην συνέχεια ο Σπύρος Καβαλιεράτος πρόσθεσε: "Ο Ολυμπιακός είναι τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα και η φωτογραφία του Γουίλιαμς-Γκος που βάλαμε στο κείμενό σου. "Νομίζω ότι αυτή η ήττα πόνεσε περισσότερο από όλες, γιατί ήταν σε ένα ματς που έδειξε εμφανή σημάδια βελτίωσης, ήταν πολύ αισιόδοξη η εικόνα του Ολυμπιακού για 30-32 λεπτά και στο τέλος κατέρρευσε και μόλις συμβαίνει αυτό πάει η ψυχολογία στα τάρταρα. Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη, πλέον, για να επανέλθει ο Ολυμπιακός.

Οδεύει ολοταχώς προς μια αποτυχημένη σεζόν στη EuroLeague. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στον Ολυμπιακό θα είναι μεγάλη επιτυχία να είναι στα Play-In. Δεν συζητάω εξάδα. Και μάλιστα όχι 7η θέση, 8η, αλλά 9-10, προς τα εκεί τον βλέπω στην καλύτερη περίπτωση, όπου θα χρειάζονται δύο νίκες.

Νομίζω ότι, πλέον, βγαίνει στον Ολυμπιακό ότι δεν χτίστηκε καλά και όσες διορθώσεις και εάν έχουν γίνει δεν έχει βρει τη χημεία του. Νομίζω ότι σε δύο περιπτώσεις παικτών πρέπει να σταθούμε. Στον Μιλουτίνοβ που έχει επενδύσει πολλά ο Ολυμπιακός και είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης. Δεν είναι ο Μιλουτίνοβ που περίμενε, όλη τη σεζόν. Είχε τον τραυματισμό, αλλά και άλλοι παίκτες είναι τραυματίες. Αντίθετα ο Φαλ είναι καλός, όπως και χθες.

Ο Πετρούσεβ πληρώνει ότι δεν έπαιζε στο NBA. Παρόλα αυτά, έδειξε πράγματα. Αν υπάρχει κάτι ενθαρρυντικό, είναι ο Πετρούσεβ του πρώτου μέρους, 'έπαιξε άμυνα και είχε καλά στοιχεία. Αυτό το κρατάω.

Συζητάμε πολύ για τον Κάναν, τον Πίτερς, τον ΜακΚίσικ, αλλά εμείς πρέπει να σταθούμε σε αυτούς πάνω στους οποίους χτίστηκε ο Ολυμπιακός και αυτοί -μέχρι στιγμής- είναι κάτω των προσδοκιών. Ο Ολυμπιακός χτίστηκε με βάση το δίδυμο Γουόκαπ - Γκος και τον Μιλουτίνοβ.

Κάναν και Πίτερς κάνουν αυτό ακριβώς που πρέπει και περισσότερα έχουν κάνει. Στο κλείσιμο των παιχνιδιών θα είχα πάντα τον Κάναν μέσα, αν και χθες δεν ήταν καλός. Ο Κάναν είναι ένας παίκτης που πρέπει να βρίσκεται μέσα στο γήπεδο. Ό,τι και να γινόταν δεν θα έκανε αυτό στην τελευταία φάση. Θα έκανε τη σωστή μπασκετική επιλογή.

Αντιθέτως, ούτε ο Γουόκαπ, ούτε ο Λαρεντζάκης έκαναν τη σωστή μπασκετική επιλογή στην τελευταία φάση. Τι να πεις, όμως, στον Λαρεντζάκη, αυτός τον κράτησε τον Ολυμπιακό. Αν δεν ήταν ο Λαρεντζάκης ειδικά στο τέλος, δεν θα έφτανε μέχρι εκεί το παιχνίδι. Έβαλε τα σουτ που του αναλογούσαν.

Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο Κάναν και ο Πίτερς αφού έπαιζαν καλά. Τώρα που μπήκαν οι υπόλοιποι τους έχουν μπερδέψει. Όταν έπαιρναν τριαντάλεπτα ήταν από τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι ο Γουόκαπ, ο Γουίλιαμς-Γκος και ο Μιλουτίνοβ.

Εκεί χτίστηκε ο Ολυμπιακός. Ο Γουόκαπ να είναι ο στρατηγός, ο Γουίλιαμς-Γκος θα είναι ο άνθρωπος που θα βοηθάει. Καλός ήταν, έδωσε 7 ασίστ. Πώς να μην έχεις παράπονο όμως από αυτόν. Από τους τέσσερις μήνες, τους τρεις είναι έξω. Η απουσία του είναι το θέμα.

Αυτό που του έχει λείψει του Ολυμπιακού είναι ότι δεν παίζει ο Γουίλιαμς-Γκος, ο Γουόκαπ - που δεν πιστεύω ότι μπορεί να παίξει μπασκετμπολίστας χειρότερα. Δηλαδή, δεν είναι πουθενά, ούτε στην άμυνα. Έχει φάει ένα back door και αναρωτιέσαι αν αυτός είναι ο κορυφαίος αμυντικός στην Ευρωλίγκα. Πέφτει πάνω στους αντιπάλους, έχασε δύο λέι-απ χθες. Δεν ξέρω αν έχει σκάσει, νομίζω ότι παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες από ότι πρέπει.

Έχει αλλάξει ο ρόλος του και πάει... αργά. Πέρυσι η συζήτηση του Ολυμπιακού ήταν ότι κάνει περισσότερες ντρίπλες ο Σλούκας. Φέτος κάνουν περισσότερες ντρίμπλες οι Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Κάναν και Λαρεντζάκης. Όλοι ντρίμπλες κάνουν αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει πάσες πλέον".

Στην συνέχεια ο Παντελής Διαμαντόπουλος ανέφερε: "Θα πω την γνώμη μου. Έχεις βγάλει ένα πρόβλημα βαθμολογικό, δεν έχω κάτσει να το δω, αλλά δεν το αποκλείω.

Για μένα το θέμα είναι ότι - δίχως να ανακαλύπτω την Αμερική - το λέω για όλα τα αθλήματα και τις ομάδες. Δεν φταίει η 19η Δεκέμβρη, φταίει η 19η του Ιούνη και του Ιούλη. Από την στιγμή που η διοίκηση και οι προπονητές του Ολυμπιακού πήραν κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις, είναι σαν να πας στο σούπερ μάρκετ να πάρεις αυτό το σαμπουάν και με αυτό θα λούζεσαι όλο τον χειμώνα. Τώρα, αν σου πέσουν τα μαλλιά είναι δικό σου θέμα. Έτσι το βλέπω.

Όταν λοιπόν υπήρχαν αποτυχημένες επιλογές, μία πολιτική τέτοια. Ο Σίκμα ήταν αποτυχημένη επιλογή. Εσύ είπες ότι τον Σίκμα τον πήρε (σ.σ ο Ολυμπιακός) υπό το καθεστώς πρεμούρας. Γιατί να έχεις πρεμούρα, όταν για την μία θέση έλεγε "δεν βιαζόμαστε, μην ακούτε NBA, ποιος Ντέιβις, Ναν και Τζέιμς", πήγε έτρεξε σαν χριστουγεννιάτικη προσφορά και πήρε τον Σίκμα".

Τότε ο Σπύρος Καβαλιεράτος ανέφερε για τον Σίκμα ότι ο Ολυμπιακός ήρε έναν παίκτη που δεν τον ήθελε κανείς άλλος, από την Ιαπωνία είχε πρόταση. Μου έδειξαν ένα VIDEO που έλεγα ότι είναι ο Τζιοβάνι επειδή κάνει πάσες κάτω από τα πόδια. Ούτε πάσες κάνει πλέον, είναι ένας παίκτης που δεν μπορεί να παίξει στη EuroLeague" για να προσθέσει ο Παντελής Διαμαντόπουλος:

"Η γνώμη μου είναι πως όταν χάνεις τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης (σ.σ Βεζένκοβ) και δεν τον καλύπτεις, αυτομάτως ξεκινάς από μείον σε αυτό. Ο Ολυμπιακός πόνταρε πάρα πολύ στον Μιλουτίνοβ. Εγώ ήμουν παιδάκι - που το μπάσκετ δεν το είχε η τηλεόραση - τότε άκουγα για δίδυμους πύργους.

Ο Ολυμπιακός αν πίστεψε ότι θα κερδίσει με Ολάζουον-Σάμπσον τους Φαλ-Μιλουτίνοβ και πόνταρε στον Γουόκαπ, ο οποίος ο κακομοίρης, δεν θα τον μαλώσω ποτέ. Πάει Φιλιππίνες, παίζει. Πάει από εδώ, πάει. "Πήγαινε να δώσει συνέντευξη". Πάει. "Πήγαινε να μοιράσεις δώρα". Πάει. "Ψήσε και τρεις φραπέδες". Φτιάχνει. Δεν θα πω κάτι για τον Γουόκαπ, είναι αμαρτία.

Ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει αμυντικάρες, δεν το συζητάμε. Κάνει αίτηση ο αντίπαλος. Μπαίνει ο Μπραζντέικις, θα σου δώσει ξύλο. Μπαίνει ο Παπανικολάου, ο ΜακΚίσικ, ο Λαρεντζάκης, έλα εδώ. Πρέπει όμως να βάζεις και γκολ όπως λέμε στο ποδόσφαιρο. Τόσο απλά είναι ο Ολυμπιακός. Αυτό είναι το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες και εγώ είμαι πάντα με το να υπάρχουν παίκτες, γκολτζήδες. Ηρθε ο Ναν. Ήρθε Τετάρτη, μπήκε την Κυριακή και είπε "φέρε εδώ την μπάλα". Εγώ έτσι το βλέπω".

Τότε ο Σπύρος Καβαλιεράτος ανέφερε: "Αυτή είναι η φιλοσοφία του Αταμάν βέβαια. Ο Μπαρτζώκας είχε μια φιλοσοφία πετυχημένη για δύο χρόνια. Πίστεψαν στον Ολυμπιακό ότι αυτή είναι πάνω από το άθλημα, αλλά δεν είναι. Αν πίστευαν ότι η φιλοσοφία είναι κάτω από το άθλημα θα έπαιρναν και τα κατάλληλα εργαλεία. Αυτοί θεώρησαν ότι από τη στιγμή που υπάρχει η φιλοσοφία, όλοι οι παίκτες θα την υποστηρίξουν. Δεν γίνεται όμως", με τον Παντελή Διαμαντόπουλο να προσθέτει:

"Από την άλλη, ήταν καλή η συμπεριφορά του Ολυμπιακού σε μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό που είναι κακό σημάδι είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε κάποτε μία ταυτότητα πως ό,τι και να γίνει εγώ θα κερδίσω. Οι Ιταλοί για να γυρίσουν ματς... δεν είναι η Φενέρ ή η Ρεάλ. Και έπαιξε καλά τον Σενγκέλια. Είχε πράγματα

Θεωρούν (σ.σ στον Ολυμπιακό) - γιατί άκουσα και δηλώσεις ότι το μαζεύονται οι παίκτες και θα φτιάξει η κατάσταση. Το μπάσκετ είναι άτιμο άθλημα, της μίας βραδιάς, που μπορεί να στα φέρει όλα τούμπα".

Τότε ο Σπύρος Καβαλιεράτος πήρε ξανά τον λόγο και συμπλήρωσε: "Ας είναι συνειδητοποιημένοι στον Ολυμπιακό ότι πάει χάλια η σεζόν και ότι έχουν γίνει λάθη και το θέμα είναι όταν βλέπεις το λάθος, να το παραδέχεσαι και τότε διορθώνεται. Νομίζω ότι σιγά σιγά έχουν καταλάβει το λάθος και θα το διορθώσουν. Τώρα δεν ξέρω τι προλαβαίνει να κάνει στη EuroLeague. Όλα μπορούν να γίνουν.

Το θέμα είναι να μπει είτε στα play-in, είτε στα playoff και να μην διασταυρωθεί με τη Ρεάλ, γιατί δεν βλέπω να μπορεί να τη χτυπήσει κανείς. Όλους του άλλους μπορείς να τους χτυπήσεις. Οπότε πρέπει να βελτιωθεί και πάρει νίκες για να ανεβάσει την ψυχολογία του, είναι μια καλή ευκαιρία η Βιλερμπάν και η Άλμπα.

Η Άλμπα, όμως, είδαμε ότι κέρδισε την Μπαρτσελόνα και η Βιλερμπάν στην έδρα της είναι καλή. Ναι μεν είναι ευκαιρία, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, ειδικά με αυτόν τον Ολυμπιακό. Αν πάρει αυτές τις νίκες και κερδίσει και το Μιλάνο, θα έχει πάρει τρεις νίκες. Λέγαμε ότι σε αυτή την πεντάδα των αγώνων θα έπρεπε να είχε 5/5 και ήδη έχει 0/2".

Τότε ο Παντελής Διαμαντόπουλος ανέφερε: "Εγώ σε αυτό διαφωνώ λίγο. Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός πάντα όταν είναι χάλια μαύρα, συνήθως εξαφανίζεται και απαντάει. Χθες πήγε να το κάνει. Ήταν χάλια με την Βαλένθια. Ο τραγικός Ολυμπιακός ήταν με την Βαλένθια, όχι χθες. Αυτό που ενοχλεί είναι η κατάληξη. Πώς να το πω, αν παίξει έτσι την Παρασκευή, θα κερδίσει την Βιλερμπάν. Αλλά το θέμα είναι πού πάει.

Επιμένω, η γη να γυρίσει ανάποδα, η ευθύνη δεν βαραίνει αυτούς που φοράνε σορτσάκια. Η ευθύνη βαραίνει τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον φίλο μου τον Γιώργο και τους υπόλοιπους που παίρνουν τις αποφάσεις. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Όπως λέμε στο ποδόσφαιρο ότι ο Μελισσανίδης και ο Μαρινάκης δεν έχουν στόπερ και τι κάνουν, το ίδιο ισχύει και στο μπάσκετ. Δεν γίνεται στο μπάσκετ οι διοικησεις να είναι φοβερές και οι προπονητές και να φταίνε οι παίκτες και στο ποδόσφαιρο το αντίθετο. Απλώς είναι άτιμο το άθλημα, το ξαναλέω.

Δυστυχώς, οι φίλοι μου οι ποδοσφαιριστές γκρινιάζουν και έχουν δίκιο λέγοντας ότι μία πορεία είναι νόμος, ενώ στο μπάσκετ αν κάνεις έναν καλό μήνα να είσαι καλά. Η εικόνα όμως είναι έτσι, κάτι που δεν μου έχει κάνει εντύπωση και για τους δύο. Αφήνω ένα παραθυράκι στον Παναθηναϊκό λόγω του Ναν. Τον έχω ερωτευτεί. Με αυτούς τους παίκτες όπως αυτός και ο Λάρκιν έχω τρέλα. Θέλω τέτοιους παίκτες να βλέπω, να παίρνουν την μπάλα και να λένε ΄φέρε την μπάλα θα χάσω εγώ το ματς'", με τον Σπύρο Καβαλιεράτος να συμπληρώνει: "Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα ήθελε έναν τέτοιο παίκτη. Πήγε να πάρει, δεν πήγε να πάρει".

Κλείνοντας, ο Σπύρος Καβαλιεράτος τόνισε: "Θέλω να πω και κάτι άλλο για τον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι το πρόβλημα είναι το καλοκαίρι. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε φέτος το καλοκαίρι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ούτε ότι ο Μπαρτζώκας είναι άσχετος, ούτε στον Ολυμπιακό είναι άσχετοι. Κακές χρονιές υπάρχουν για όλους.

Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πει για τον Μπαρτζώκα ότι είναι δεν είναι καλός προπονητής προπονητής, γιατί πολλοί έχουν αρχίσει να το λένε ή να λένε ότι πρέπει να φύγει. Το έχει κερδίσει αυτό. Όλοι δικαιούνται μια άσχημη σεζόν. Το θέμα είναι να παραδεχθεί ο Ολυμπιακός ότι προς το παρόν είναι άσχημη η σεζόν και μπορεί να εξελιχθεί σε άσχημη. Αν το καταλάβουν και το επόμενο καλοκαίρι το διορθώσουν. Αν δεις τι γίνεται δεξιά και αριστερά... Δεν είναι μόνο τα social media. Και στο γήπεδο υπάρχει μεγάλη γκρίνια πλέον".

Τότε ο Παντελής Διαμαντόπουλος τόνισε ότι "ο φίλαθλος έχει θέματα στο σπίτι και στην δουλειά του και πάει να ξεσπάσει", με τον Σπύρο Καβαλιεράτο να αναφέρει ότι "μα στον φίλαθλο απευθύνεσαι. Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ούτε με την επιτυχία, ούτε με τη EuroLeague, ούτε με το Final Four. Βελτιώνονται και οι άλλοι, ξέρουν μπάσκετ και οι άλλοι. Παίζουν και οι ξένοι και μερικές φορές, πολλές φορές είναι καλύτερα, έχουν λεφτά. Δεν είναι η παλιά EuroLeague που είχε πέντε ομάδες και οι τέσσερις πήγαιναν συνέχεια στο Final Four, τώρα υπάρχουν 15 ομάδες".

TAGS THE SHOW MUST GO ON LIVE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ