ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διαμαντίδης: "Κατάμεστο ΟΑΚΑ!"

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2008 / ÔÅËÉÊÏÓ)<br>
OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (CUP 2008  / FINAL)
Διαμαντίδης INTIME SPORTS

"Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για το Βερολίνο" τόνισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο blog του

Το post του Δημήτρη Διαμαντίδη:
Είμαι πολύ ευχαριστημένος που τερματίσαμε τελικά στην πρώτη θέση του ομίλου μας και εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα έδρα για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία έτσι ώστε να εκπληρώσουμε άλλον έναν στόχο της χρονιάς, δηλαδή την πρόκριση στο φάιναλ φορ στο Βερολίνο.

Το χθεσινό παιχνίδι με την Μάλαγα ήταν αναγκαίο να το κερδίσουμε έτσι όπως είχε διαμμορφωθεί η βαθμολογική κατάσταση μετά την ήττα μας από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Το καταφέραμε έστω και στην παράταση. Για ένα μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης παίξαμε καλά. Ειδικά μέχρι τα μέσα της γ’ περιόδου. Μετά όμως χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Χαλαρώσαμε και η Μάλαγα ευστοχώντας αρχικά σε κάποια δύσκολα σουτ μπήκε στο παιχνίδι και όπως ήταν λογικό εμείς πέσαμε ψυχολογικά και κάναμε λάθη.

Το θετικό είναι ότι μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη, η οποία όπως μάθαμε εκ των υστέρων, λόγω της νίκης της Ρόμα επί της Παρτιζάν, δεν είχε ιδιαίτερη βαθμολογική αξία, αφού δεν ισοβαθμήσαμε με τους Σέρβους. Σε κάθε παιχνίδι μία ομάδα παρουσιάζει κενά διαστήματα. Εμείς προσπαθούμε να τα εξαλείψουμε και ειδικά στη φάση που μπήκαμε δεν συγχωρούνται και μπορεί να τιμωρηθούμε από αυτά.

Τώρα μπροστά μας έχουμε τη Σιένα με την οποία αναμετρηθήκαμε στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Τη γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν. Είναι μία σκληρή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και μία πάρα πολύ φανατισμένη έδρα. Το νέο σύστημα της διεξαγωγής της Ευρωλίγκα όπου οι σειρές των προημιτελικών θα κριθούν στις τρεις και όχι στις δύο νίκες, δε νομίζω ότι αλλάζει τίποτε σε ότι αφορά στη δύσκολη αποστολή μας. Απλά επιμηκύνει τη σειρά και ανεβάζει το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό που εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα έδρας το οποίο και πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Να ξεκινήσουμε με νίκες στα δύο πρώτα ματς στο ΟΑΚΑ, το οποίο περιμένω να είναι ασφυκτικά γεμάτο και να φορτώσουμε τους Ιταλούς με άγχος.

Προς το παρόν θα πάρουμε μερικές ανάσες αυτές τις μέρες λόγω της διακοπής για το All Star Game του Ελληνικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Ξάνθη. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να είμαστε πιο χαλαροί την Κυριακή στον αγώνα και να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο της Ξάνθης, που δεν μας βλέπει από κοντά, να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα. Από εβδομάδα θα επιστρέψουμε στις επάλξεις αφού μας περιμένει ένα πολύ δύκολο ματς για την Α1 απέναντι στον Αρη στο Αλεξάνδρειο.

Να είστε καλά.

Δημήτρης












TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ