ΠΑΟΚ

Δια χειρός Ντιαρά

Με τρίποντο του Ντιαρά 5 δευτρερόλεπτα πριν το τέλος, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 79-77 την Ολύμπια και πήρε το πρώτους του δύο βαθμούς στην Α1

Ο αγώνας
Μπαίνοντας δυνατά στην αναμέτρηση, η Ολύμπια, αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ και πήρα άμεσα το προβάδισμα με τους Λέισι, Λάκσα και Κουμπούρα, να οδηγούν σε ένα 2-10 στο ξεκίνημα. Κάνοντας ένα μίνι-ξέσπασμα και με τη βοήθεια των Τσιάκου και Ντιαρά, ο "Δικέφαλος", μπήκε και πάλι στο ματς μειώνοντας στους 3 (9-12) και στη συνέχεια στους 2 (12-14). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Φάνης Κουμπούρας, που με δύο τρίποντα έδωσε ανάσα στην ομάδα του, που έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη με 16-20.

Έβγαλε... Κουμπούρα
Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Μπάλντγουιν, μείωσαν στον πόντο με το ξεκίνημα, η Ολύμπια αύξησε το προβάδισμά της στους 6 (24-30). Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ, έκανε το μεγαλύτερό του ξέσπασμα στο ματς και με τον Βεργίνη να ηγείται έκανε σερί 8-0, το οποίο του έδωσε για πρώτη φορά στο ματς την πρωτοπορία (32-30). Ο ρυθμός έπεσε λίγο στη συνέχεια, η Ολύμπια ισοφάρισε εκ νέου και το πρώτο μέρος έληξε 34-34.

Τσιάρας όπως λέμε Κουμπούρας
Το ρόλο που είχε ο Κουμπούρας στο πρώτο μέρος, ανέλαβε στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Τσιάρας. Ο Έλληνας γκαρντ, με 9 πόντους, ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στο σερί 12-25 που έδωσε στους "πορτοκαλί" προβάδισμα με 46-57, στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ντιαρά και γκολ
Στην τέταρτη περίοδο, παρά το γεγονός ότι αρχικά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ματς, δεν άντεξαν. Ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Γκιλέσμπι, να πρωτοστατεί στο σκοράρισμα (τελείωσε το ματς με 17 πόντους), πραγματοποίησε σερί 25-12 και ισοφάρισε σε 71-71. Όταν ο Τσιάκος με καλάθι και φάουλ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (74-73), έδρασε ο Γκριρ που με 4 συνεχόμενους πόντους έκανε το 75-77 (είχε προηγηθεί και μία βολή του Σόντερς).

Ο Τσιάκος, 17 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σκόραρε με μία βολή για να κάνει το 76-77 κι ενώ η Ολύμπια έκανε την επαναφορά, ο Βεργίνης έκλεψε και η μπάλα κατέληξε στον Ντιαρά που ήταν ελεύθερος από τη γωνία. Ο Γάλλος επιχείρησε το τρίποντο η μπάλα χτύπησε στο σίδερο και κατέληξε στο καλάθι, για να πάρει ο "Δικέφαλος" την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 34-34, 46-57, 79-77

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μπάλντγουιν): Γκιλέσμπι 17 (4), Βεργίνης 13 (2), Δεμερτζής, Ντιαρά 11 (3), Χαριτόπουλος 2, Χάνσελ, Σφέικος, Χάμφρεϊ 11 (2), Κούβελας 2, Τσιάκος 14, Σόντερς 9 (1)

Ολύμπια (Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 5, Κουμπούρας 21 (4), Λέισι 4, Λάκσα 10 (2), Τσιάρας 21 (4), Μπατής 3 (1), Αριγκμπάμπου 5, Τριχόπουλος, Γκριρ 8

Μπαρτζώκας: " Με έβριζε ο Οικονομίδης"

Καταγγελία σε βάρος του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, απηύθυνε ο προπονητής της Ολύμπιας Λάρισας, Γιώργος Μπαρτζώκας, που τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, ότι ο Βασίλης Οικονομίδης, τον καθύβριζε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

" Ο κύριος Οικονομίδης έβριζε τους διαιτητές και έβρισε στο τέλος κι εμένα. Δεν ξέρω το γιατί. Ρωτήστε αυτόν. Μάλλον επειδή έκανα τη δουλειά μου. Μπορεί να είχε άγχος γιατί ήταν πιεστικό το παιχνίδι για την ομάδα του", είπε ο τεχνικός των "πορτοκαλί".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι: " Δεν υπάρχουν πολλά να πεις, γιατί η ψυχολογική φόρτιση για το πώς έχασες είναι μεγάλη. Ασκήθηκε στην ομάδα μας , τεράστια πίεση απ' όλους όσους παίζουν ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα. Χάσαμε το παιχνίδι με τη βοήθεια του Θεού που δε ήταν μαζί μας. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας".

" Θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε σε όλα τα σημεία έστω και αν χάσαμε με το εκτός λογικής, τρίποντο, στο τέλος. Ξέραμε για την πίεση που θα είχε ο ΠΑΟΚ. Είχε, όμως, 52% στα τρίποντα, εκπληκτικό για τα δεδομένα του παιχνιδιού. Αν δεν ήταν εύστοχο το σουτ του Ντιαρά που πήγε στον Θεό και μπήκε μέσα, εμείς θα είχαμε εξιλεωθεί. Αυτό είναι το μπάσκετ, σαφώς κάναμε λάθη σε πολλούς τομείς. Να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε".

Ο άσος της Ολύμπιας, Κόρεϊ Μπέλσερ, είπε: " Δύσκολο το αποτέλεσμα για μας. Οι οπαδοί ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι. Πονάει κάθε επαγγελματία παίκτη ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε. Πρέπει να το ξεχάσουμε και να βρούμε το κουράγιο να το ξεπεράσουμε. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στ τελευταία περίοδο".

Μπάλντγουιν: " Δεν πουλάω τους παίκτες μου"
Υπεραμύνθηκε της προσπάθειας που καταβάλλουν οι παίκτες του, ο Ταμπ Μπάλντγουιν, που τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει αλλαγές στο ρόστερ. Ο Αμερικανός κόουτς, μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας του στο τελευταίο δεκάλεπτο και ξεκαθάρισε ότι ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά.

" Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για τον Γιώργο, γιατί κι εγώ έχω χάσει έτσι παιχνίδια. Νιώθεις ότι ελέγχεις τα πάντα για 39 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα και ξαφνικά έρχεται το σουτ. Η Ολύμπια αισθάνεται ότι έκανε τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι. Καταλαβαίνω τον Γιώργο. Είναι οδυνηρό να κερδίζεις σε όλο το ματς και να χάνεις έτσι. Η ομάδα μας βρισκόταν υπό πολλή πίεση όλη την εβδομάδα και δεν αισθάνομαι ότι ανταποκρίθηκε σωστά σε αυτή την κατάσταση".

" Δεν είχαμε συγκέντρωση στα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Οι παίκτες δείχνουν πολύ ευαίσθητοι, χωρίς αυτοπεποίθηση, αλλά πολεμούν όλα τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο. Παλεύουμε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Γκιλέσμπι έκανε καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε σουτ, έπαιξε έξυπνη άμυνα, ενώ ο Βεργίνης έχει την εξέλιξη που πρέπει".

" Όλοι οι παίκτες τα έδωσαν όλα, στην τελευταία κυρίως περίοδο. Η Ολύμπια οπωσδήποτε νιώθει ότι έπρεπε να κερδίσει. Ενδεχομένως να πιστεύει ότι αδικήθηκε από τη διαιτησία. Πολλά παράπονα έχω κι εγώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και τώρα δεν χρειάζεται να πω πώς έγινε, αλλά θέλω αυτή τη στιγμή να διασκεδάσω τη νίκη. Ήταν πολύ σημαντικό για μας ότι πήραμε τη νίκη. Ενδεχομένως η νοοτροπία μας να γίνει πιο σκληρή και να παρουσιαστούμε πιο αποφασιστικοί στα επόμενα παιχνίδια. Μας δίνει ψυχολογία αυτή η νίκη".

Αναφερόμενος στον Χάνσελ, που είναι κοντά στην έξοδο, είπε: " Είμαι υπομονετικός άνθρωπος και θεωρώ ότι ο Χάνσελ, είναι καλός παίκτης και καλό παιδί και ξέρω ότι θα βρει τη φόρμα του και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι επηρεασμένος. Εγώ προσωπικά υπεραμύνομαι του Χάνσελ".

Για τους κινδύνους του αγώνα, είπε: " Κάθε παιχνίδι είναι 40 λεπτά και νομίζω ότι η Ολύμπια μπήκε πιο άνετα στο παρκέ, εν αντιθέσει με μας. Μπορείτε να δείτε ότι θέλετε, βελτιώσαμε το πρόβλημα στην επίθεση. Βάλαμε 33 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, κρατήσαμε στα χαμηλά τους αντιπάλους. Βρήκαμε τρόπους να παίξουμε αλλά δεν με ικανοποίει αυτό. Είχαμε πολλές αδυναμίες στην επίθεση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, βάλαμε 23 πόντους και δεχθήκαμε μόνο 3. Υπάρχει ποιότητα για να πετύχεις το 23-3 και προσπαθούμε να βελτιωθούμε ακόμη. Ο Χόρβατ δεν ήταν στο ροτέισον για να χρησιμοποιηθεί. Βάλαμε περισσότερο τον Γκιλέσπι με τον Χάμφρει και το ποσοστό του 52% στα τρίποντα, αποδεικνύει ότι ήταν καλή η επιλογή".

Τέλος, ο Αμερικανός κόουτς, είπε: " Θα γίνουμε καλύτερη ομάδα, πιο ανταγωνιστική. Δεν έχουμε την ποιότητα του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, ξέρω ότι χρειάζεται δουλειά. Προπονητικό στυλ δεν αλλάζω εύκολα στα παιχνίδια, πιστεύω στη δουλειά και στο χτίσιμο και κάθε φορά που γίνεται αλλαγή τότε ο παίκτης θέλει 3-4 εβδομάδες για να ενσωματωθεί. Μόνη διέξοδος είναι να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Εγώ βλέπω τα παιδιά να δουλεύουν σκληρά καθημερινά και προσωπικά το σέβομαι. Δεν είναι στη φύση να πουλάω τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά για μένα".

O αρχηγός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Βεργίνης, τόνισε: " Συγχαρητήρια στην Ολύμπια. Ήταν πολύ διαβασμένη σ' αυτό που είχε να αντιμετωπίσει. Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Δυστυχώς στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα η Ολύμπια να το εκμεταλλευτεί και να μην μας αφήσει να ξεφύγουμε στο σκορ".

" Στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκαμε αποφασισμένοι, ανατρέψαμε τη διαφορά και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του θεού, με το σουτ που έγινε στο τέλος, πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια".

" Τη στιγμή που φθάσαμε σ' αυτό το σημείο ήταν δικαίωση της προσπάθειας του τελευταίου δεκαλέπτου. Δικαιούμασταν το αποτέλεσμα. Είμαστε μία καινούργια ομάδα φέτος, με πολλούς νέους παίκτες. Στην επίθεση προσπαθούμε να βρούμε ο ένας τον άλλον. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε για να σταματήσουμε να κυνηγάμε το αποτέλεσμα και να έχουμε εμείς το πλεονέκτημα στα επόμενα παιχνίδια".

Η εξέλιξη του αγώνα:
1' Έναρξη 1ης περιόδου
2' Τρίποντο Ολύμπια Λάκσα
2' Δίποντο ΠΑΟΚ Λέισι
3' Δίποντο ΠΑΟΚ Τσιάκος (2-5)
4' Δίποντο Ολύμπια Λάκσα (2-7)
Προβάδισμα 5 πόντων με ηγέτη τον Λάκσα έχει η Ολύμπια
4' Τρίποντο Ολύμπια Κουμπούρας (2-10)
4' Δίποντο Ολύμπια Λάκσα
5' Δίποντο ΠΑΟΚ Τσιάκος (4-12)
6' Δίποντο ΠΑΟΚ Χάμφρεϊ (6-12)
6' Τρίποντο ΠΑΟΚ Ντιαρά (9-12)
Μπαίνει στο ματς ο "Δικέφαλος" που μειώνει στους 3
7' Δίποντο Ολύμπια Γκριρ (10-14)
7' Δίποντο ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (12-14)
8' Τρίποντο Ολύμπια Κουμπούρας (13-17)
9' Δύο βολές ΠΑΟΚ Ντιαρά (16-17)
Ξανά στον πόντο μειώνει ο Γάλλος
10' Τρίποντο Ολύμπια Κουμπούρας (16-20)
10' Λήξη 1ης περιόδου 16-20
Με τον Κουμπούρα να πυροβολεί συνεχώς έξω από τα 6.25 (3/3), η Ολύμπια διατηρεί το προβάδισμα μέσα στην Πυλαία, απέναντι στον ΠΑΟΚ που προσπαθεί να ανακάμψει έχοντας μειώσει δύο φορές στον πόντο
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Τρίποντο ΠΑΟΚ Γκιλέσμπι (19-20)
12' Τρίποντο Ολύμπια Τσιάρας
13' Τρίποντο ΠΑΟΚ Βεργίνης
13' Δίποντο ΠΑΟΚ Κούβελας
14' Δίποντο ΠΑΟΚ Τσιάκος
14' Δίποντο Ολύμπια Κουμπούρας
15' Δίποντο Ολύμπια Αριγκμπάμπου
Ξανά στο +6 η Ολύμπια, που δείχνει να ελέγχει το ματς
16' Τρίποντο ΠΑΟΚ Βεγίνης (29-30)
Μειώνει στους 3 με το δεύτερό του τρίποντο ο αρχηγός
17' Δίποντο ΠΑΟΚ Βεργίνης
Σερί 8-0 από τον "Δικέφαλο" που παίρνει για πρώτη φορά το προβάδισμα
17' Καλάθι και φάουλ ΠΑΟΚ Χάμφρεϊ (32-30)
18' Δύο βολές ΠΑΟΚ Τσιάκος (34-32)
Πολύτιμη βοήθεια από τον Έλληνα σέντερ που έχει ήδη 8 πόντους
18' Δίποντο Ολύμπια Λέισι (34-34)
20' Λήξη ημιχρόνου 34-34
Η Ολύμπια είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο ΠΑΟΚ, αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο και ισοφάρισε. Ντέρμπι αναμένεται να γίνει στο δεύτερο μέρος
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Ολύμπια Κουμπούρας
22' Δίποντο Ολύμπια Γκριρ
Ξανά προβάδισμα για τους "πορτοκαλί"
23' Δύο βολές ΠΑΟΚ Σόντερς
24' Δίποντο Ολύμπια Μπέλσερ
24' Τρίποντο Ολύμπια Κουμπούρας (36-43)
Το... βιολί του ο Κουμπούρας με 4/4
24' Δίποντο ΠΑΟΚ Χάμφρεϊ
24' Δίποντο ΠΑΟΚ Βεργίνης (40-43)
25' Δίποντο Ολύμπια Κουμπούρας (40-45)
Τους 19 φτάνει ο Φάνης που είναι ασταμάτητος
25' Τρίποντο Ολύμπια Λάκσα (40-48)
Στους 8 η διαφορά για την ομάδα του Μπαρτζώκα που αντέχει στην πίεση
30' Λήξη 3ης περιόδου 46-57
Προβάδισμα 11 πόντων έχει πάρει η Ολύμπια, που δείχνει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού
31' Έναρξη 4ης περιόδου
33' Τρίποντο Ολύμπια Τσιάρας (54-65)
4/4 από τον Τσιάρα που οδηγεί την Ολύμπια εκ του ασφαλούς και τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον ΠΑΟΚ
35' Δύο βολές Ολύμπια Αριγκμπάμπου (59-69)
36' Δίποντο ΠΑΟΚ Σόντερς (61-69)
37' Αντιαθλητικό φάουλ Ολύμπια Αριγκμπάμπου
37' Δύο βολές ΠΑΟΚ Τσιάκος
39' Δύο βολές Ολύμπια Αριγκμάμπου (71-73)
40' Δίποντο Ολύμπια Γκριρ (74-75)
56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Ολύμπια έχει το προβάδισμα
40' Σχόλιο
Μία βολή από τον Γκιλέσμπι και 75-75 46 δευτερόλεπτα
40' Δίποντο Ολύμπια Γκριρ (75-77)
Μεγάλο καλάθι από τον Γκριρ που διασπά την άμυνα του ΠΑΟΚ και δίνει προβάδισμα στην Ολύμπια 25 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη
40' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Μπάλντγουιν
40' Σχόλιο
Μειώνει στον πόντο ο Τσιάκος
40' Τρίποντο ΠΑΟΚ Ντιαρά (79-77)
40' Λήξη αγώνα
Απίστευτο φινάλε στην Πυλαία. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ενώ ήταν πίσω με έναν πόντο, έκλεψαν την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Ντιαρά που ήταν ελεύθερος από τη γωνία. Ο Γάλλος επιχείρησε το τρίποντο η μπάλα χτύπησε στο σίδερο και κατέληξε στο καλάθι, για να πάρει ο "Δικέφαλος" την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1























































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ