STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Δεύτε λάβετε Φώτα

Δεύτε λάβετε Φώτα
Μπαρτζώκας

Από τη 12η αγωνιστική της Α1 ξεχωρίζει ο "Πελοποννησιακός Πόλεμος" της Πάτρας με τη Λάρισα

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει εύκολη επάνοδο στα ελληνικά δρώμενα, καθώς υποδέχεται τον Μακεδονικό, ενώ Πανιώνιος και Άρης θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις σε Μαρούσι και Κυψέλη αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα πάει στο "δύσβατο" Σίτι, ενώ τόσο το Σάββατο (Απόλλων Πατρών - Ολύμπια), όσο και την Κυριακή (ΑΕΛ - ΑΕΠ Ολυμπιάς) η Πάτρα κάνει "πόλεμο" με τη Λάρισα.
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Οι δύο δικέφαλοι αετοί μοιάζουν με κομμένα τα φτερά, καθώς αμφότεροι έχουν προβλήματα τραυματισμών. Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Καλαμπόκης και ο Ντάριους Ουάσινγκτον είναι στο ιατρικό δελτίο, ενώ από την Ένωση οι Χρήστος Ταπούτος και Σωτήρης Νικολαϊδης παρουσιάζονται αμφίβολοι. Στο βαθμολογικό κομμάτι του αγώνα η ΑΕΚ είναι εκείνη που καίγεται για τη νίκη, αλλά μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα.
Πρόβλεψη: Με τις διακοπές και τα προβλήματα των δύο ομάδων η πρόβλεψη είναι δύσκολο, αλλά το προβάδισμα το έχουν οι γηπεδούχοι.

Παναθηναϊκός - Μακεδονικός

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να νικάει από... συνήθεια και μετά τη δέκατη συνεχόμενη νίκη στην Ευρωλίγκα, επιστρέφει στην Α1 με ένα εύκολο παιχνίδι, όπως είναι αυτό με τον Μακεδονικό. Τα λόγια για την εν λόγω αναμέτρηση μοιάζουν περιττά...
Πρόβλεψη: Αν δε γκρεμιστούν καμιά δεκαριά φούρνοι...

Απόλλων Πατρών - Ολύμπια Λάρισας

Η Ολύμπια Λάρισας νιώθει καλύτερα με τους 16 βαθμούς στο τσεπάκι της, αλλά δε θα τη χαλούσε καθόλου ένα διπλό στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, στον Απόλλωνα βλέπουν το παιχνίδι με τους "πορτοκαλί" σαν τελικό, καθώς με ήττα αρχίζουν να σκέφτονται (και να βλέπουν στον ορίζοντα) τα χειρότερα.
Πρόβλεψη: Η πατρινή ομάδα θέλει να δείξει σημάδια ανάκαμψης, τότε που μπήκε το 2007. Το θέμα είναι, μπορούν;

Πανελλήνιος - Άρης

Ο Γιώργος Καλαφατάκης και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να νικήσουν μια ομάδα, η ψυχολογία της οποίας είναι στα ύψη μετά τη διαφαινόμενη πρόκριση στους 16 της Ευρωλίγκας. Μάλιστα, ο Άρης καλείται να ξεπεράσει και την απουσία του Τέρελ Καστλ σε ένα παιχνίδι που είναι αρκετά δύσκολο.
Πρόβλεψη: Ο Άρης βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά κάτι μας λέει ότι στην Κυψέλη παραμονεύει έντονα ο κίνδυνος της ήττας.

Μαρούσι - Πανιώνιος

Ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στο κλειστό του Αγίου Θωμά ανάμεσα σε δύο ομάδες, που παραδοσιακά αποτελούν τις μεσαίες (και πάνω) δυνάμεις του πρωταθλήματος. Μάλιστα, με το Μαρούσι ανεβασμένο και τον Πανιώνιο διαρκώς στα χάι του η αναμέτρηση προσφέρεται για παρακολούθηση είτε από κοντά, είτε από την άνεση του καναπέ σας.
Πρόβλεψη: Δε βάζετε καλύτερα κανένα στοίχημα, για το αν θα χιονίσει το σαββατοκύριακο;

Αιγάλεω - Ολυμπιακός

Στοιχείο πρώτο: Το Αιγάλεω βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και ο Ολυμπιακός στην 4η, όσο κι αν αυτό μοιάζει με έκπληξη. Στοιχείο δεύτερο: Στο Σίτι, η ομάδα των δυτικών προαστίων μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, αλλά κι ο Ολυμπιακός στην Πολωνία με την Πρόκομ επέδειξε σωστή συμπεριφορά και σοβαρή νοοτροπία. Τρίτο (και τελευταίο;) στοιχείο η παρουσία των Κλαρκ και Άντερσον, αλλά και τα επιθετικά χούγια των ερυθρολεύκων.
Πρόβλεψη: Ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει από το Αιγάλεω, αλλά οι γηπεδούχοι είναι σε θέση να του βγάλουν την ψυχή.

ΑΕΛ - ΑΕΠ Ολυμπιάς

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής είναι αυτό που θα γίνει στον κάμπο, από την άποψη ότι είναι μάχη παραμονής. Η ομάδα της Λάρισας δε θέλει να σκέφτεται γκέλα μέσα στην έδρα της, αλλά η αχαϊκή αντίπαλός της πάει για το απόλυτο κόλπο γκρόσο.
Πρόβλεψη: Με την ΑΕΛ, για την έδρα και μόνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 6 Ιανουαρίου

16:45 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (Supersport)
17:00 Παναθηναϊκός - Μακεδονικός (ΣΠΟΡ+)
17:00 Απόλλων Πατρών - Ολύμπια Λάρισας
17:00 Πανελλήνιος - Άρης (ΕΤ1)
19:00 Μαρούσι - Πανιώνιος (Supersport)

Κυριακή 7 Ιανουαρίου

17:00 Αιγάλεω - Ολυμπιακός (ΕΤ1)
17:00 ΑΕΛ - ΑΕΠ Ολυμπιάς (Supersport)
















































TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ