ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Δέδας για "Ολυμπιακό που θυμίζει Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς" και Καμπάσο στη Φενέρμπαχτσε

Ο Δέδας στον πάγκο της ΑΕΚ
Ο Δέδας στον πάγκο της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο Στέφανος Δέδας, συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στη Φενέρμπαχτσε, τον Ολυμπιακό.

Με αποθεωτικά λόγια για τον Ολυμπιακό μίλησε ο Στέφανος Δέδας, ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε, στην εκπομπή "Κατά Ιωάννου Ευαγγέλιο" με τον Βαγγέλη Ιωάννου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ εξήγησε πως οι Πειραιώτες θυμίζουν τον Παναθηναϊκό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενώ αναφέρθηκε και στις φήμες περί ενδιαφέροντος της ομάδας του για τον Φακούντο Καμπάσο.

Για τη συνεργασία με τον Ιτούδη: "Είναι ακόμα αρχή της χρονιάς και είμαστε μια νέα ομάδα με προσθήκες. Ταυτόχρονα παλεύουμε για να πάρουμε τα αποτελέσματα, οπότε θέλουμε από τη μία να κάνουμε την ομάδα μας σκληρή και από την άλλη να πάρουμε τα αποτελέσματα".

Για τις φήμες περί γάμου της Φενέρμπαχτσε με τον Καμπάσο: "Δεν υπάρχουν σκέψεις. Το καλοκαίρι αρκετές μεγάλες ομάδες προσπάθησαν να μάθουν πληροφορίες, όμως εμείς είχαμε επενδύσει στον Νικ Καλάθη και στον Σκότι Γουίλμπεκιν".

Για τον Νικ Καλάθη: "Όταν χάθηκε ο τίτλος στη Μπαρτσελόνα και βλέποντας πως συμφώνησε με Σατοράσνκι προβλέψαμε πως θα βγει στην αγορά ο Νικ. Όταν έγινε αυτό, μπήκαμε δυνατά στη διεκδίκησή του και λόγω του Ιτο΄θδη ήταν εύκολη επιλογή για τον Νικ. Έχουμε έτσι έναν πάρα πολύ καλό πλέι μέικερ, κάτι που σπανίζει στο μπάσκετ πλέον, το να έχεις έναν κλασσικό πλέι μέικερ".

Για τον Ολυμπιακό: "Είναι ο ορισμός της ομάδας, όχι μόνο από αυτό που βλέπουμε τώρα. Ο Μπαρτζώκας με τις προσθήκες κάθε χρόνο έφτιαξε το σύνολο που ήθελε και δείχνει πώς πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα σε βάΘος χρόνου. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή θυμίζει τον Παναθηναϊκό της εποχής ο Ομπράντοβιτς. Κρατάς κορμό, ίδιο μπάσκετ και κάνεις 2-3 προσθήκες κάθε χρόνο. Τον είδαμε και στα φιλικά μεταξύ μας που ήταν πολύ καλός, παρότι έλειπαν παίκτες. Ήταν πολύ πιο δεμένος και με πολλούς αυτοματισμούς για την εποχή που αποδεικνύει αυτό που συζητάμε, ότι είχε δηλαδή τον ίδιο κορμό.

Αν συμφωνήσουμε πως μετρά η χημεία, το τρίποντο, οι ρόλοι η εμπειρία η φανέλα, σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει ένα τικ δίπλα. Έχει και τη στήριξη του κόσμου. Είναι από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague. Νομίζω πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Μπορεί η Ρεάλ να έχει καλό ρόστερ ή δεν ξέρω ποια άλλη έχει καλό ρόστερ, αλλά μαζί με την Αναντολού Εφές είναι οι καλύτερες ομάδες και ο Ολυμπιακός οπιο διψασμένος".

Για τον Παναθηναϊκό: "Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές έχει καλύτερες μονάδες, βέβαια έδειξε και πολύ καλή εικόνα με τη Ρεάλ. Η ήττα από τον Άρη ήταν σοκ, αλλά στο Παλέ όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα. Σίγουρα η εικόνα των δύο τελευταίων χρόνων που φλέρταρε με την τελευταία θέση πρέπει να απομακρυνθεί από το μυαλό του κόσμου. Θα είναι καλύτερος. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο να πιάσει αυτά τα στάνταρ των τοπ ομάδων. Είναι νωρίς, όμως έχει έμπειρη ομάδα και προπονητή".

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ EUROLEAGUE NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ