EUROLEAGUE

Club Legend: Μιρσάντ Τουρκσάν

Club Legend: Μιρσάντ Τουρκσάν

Ο Μιρσάντ Τουρκσάν δεν ήταν σέντερ αλλά η αλτικότητά του και οι σωστές τοποθετήσεις του στη ρακέτα τον έχρισαν εκ των κορυφαίων ριμπάουντερ στην Euroleague που... θυμήθηκε τα κατορθώματα του με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο Μιρσάντ Τουρκσάν διατηρούσε μέχρι πρότινος τον τίτλο του κορυφαίου ριμπάουντερ όλων των εποχών στην ιστορία της Euroleague ενώ ήταν στο Νο1 της λίστας "ριμπάουντ σε μια σεζόν", χάρη στα 248 που είχε πάρει τη σεζόν 2002-'03, ως παίκτης της Σιένα.

Ο βετεράνος πάουερ φόργουοντ και νυν τιμ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ βλέπει τη φανέλα του με το Νο6 στην οροφή της Ulker Sports Arena και το euroleague.net παρουσιάζει τα κατορθώματά του.

"Ένας από τους κορυφαίους ριμπάουντερ στην ιστορία της Euroleague και είδωλο για το τούρκικο μπάσκετ, ο Μιρσάντ Τουρκσάν διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Για την ακρίβεια, ο Τουρκσάν ήταν ο πρώτος Τούρκος που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, ψηφίστηκε τρεις φορές ως μέλος των καλύτερων πεντάδων στην Euroleague ενώ έχει αναδειχθεί MVP στη Regular Season και στο TOP-16. Η σχέση του με τα ριμπάουντ ήταν τόσο ξεχωριστή που σου έδινε την εντύπωση ότι μπορούσε να τα μαζέψει σε όποια θέση κι αν βρισκόταν στο παρκέ!

Ο Τουρκσάν ήταν κορυφαίος ριμπάουντερ της Euroleague για πέντε σεζόν. Είχε 12.8 ριμπάουντ μ.ό. το 2001-02 και 11.8 την επόμενη χρονιά. Διατηρεί, επίσης, το ρεκόρ των περισσότερων αμυντικών ριμπάουντ στην ιστορία της διοργάνωσης ενώ ο μ.ό. καριέρας του (9.98) είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση! Για πολλά χρόνια διατηρούσε το ρεκόρ των συνολικών ριμπάουντ και των περισσότερων ριμπάουντ σε μια σεζόν, όμως τα συγκεκριμένα ρεκόρ έσπασαν από τον Φελίπε Ρέγιες της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς του Ερυθρού Αστέρα . Εκτός από κορυφαίος ριμπάουντερ, ο Μιρσάντ Τουρκσάν είχε σχεδόν 12 πόντους μ.ό. σε 129 αγώνες στην Euroleague.

Μόλις σε έξι περιπτώσεις στην ιστορία της Euroleague ένας παίκτης μάζεψε περισσότερα από 20 ριμπάουντ σε έναν αγώνα. Ο Τουρκσάν το έκανε στις τέσσερις από αυτές! Τα 21 ριμπάουντ που μάζεψε κόντρα στην Έλντο Νάπολι το 2006, στην πρώτη του χρονιά με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας. Μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η Φενέρ τον τίμησε αποσύροντας τη φανέλα του με το Νο6".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ