ΑΕΚ

Χωρίς ξένους η ΑΕΚ με Τρίκαλα!

Χωρίς ξένους η ΑΕΚ με Τρίκαλα!
Καραμανλής INTIME SPORTS

Η ΕΟΚ δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ΑΕΚ και η εκτελεστική επιτροπή της δεν εξέδωσε δελτία στους ξένους της!

Θα πρέπει πλέον να θεωρείται πως ο κύβος ερρίφθη στην υπόθεση της ΑΕΚ. Ο σκόπελος της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου της FIBA, που επιτάσσει την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους Σμίλιαν Πάβιτς και Γιώργο Δημητρόπουλο επί ποινή απαγόρευσης πραγματοποίησης διεθνών μεταγραφών, δεν μπορεί να ξεπεραστεί και η Ένωση θα αναγκαστεί να αγωνιστεί μόνο με Έλληνες παίκτες σίγουρα στον αγώνα της πρεμιέρας με τα Τρίκαλα και για κάμποσο καιρό ακόμα.
Τούτο επιβεβαιώθηκε μετά τη νέα συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΟΚ οι Μπάμπης Καραμανλής, Λία Μάντη-Διαμαντοπούλου και Δημήτρης Καρβέλας με στελέχη της ομοσπονδίας. Τα τελευταία φρόντισαν να κάνουν και πάλι σαφές στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως τα χέρια της ΕΟΚ είναι κατ' ουσίαν δεμένα, καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει στις ομοσπονδίες να μπαίνουν εγγυήτριες για χρέη ανωνύμων εταιρειών.

Ως εκ τούτου ο μόνος που ενδεχομένως θα μπορούσε να εγγυηθεί είναι ο ΕΣΑΚΕ, αλλά και με αυτόν υπάρχει διττό πρόβλημα: α) Αφενός δεν συνομιλεί αυτός με τη FIBA, παρά μόνο η ΕΟΚ. β) Ακόμα όμως κι αν αυτό ξεπερνιόταν, θα χρειαζόταν να εγγυηθεί την καταβολή του ποσού με προσωπικές επιταγές. Θα έπρεπε, δηλαδή, η εγγύηση να είναι πολύ ισχυρή, διότι σε περίπτωση που δεν πληρωνόταν έστω και μία δόση από το διακανονισμένο ποσό (θυμίζουμε ότι η αρχική ιδέα ήταν να καταβληθούν άμεσα 50.000 Ευρώ και τα υπόλοιπα 180.000 να καταβάλλονταν βάσει διακανονισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα), η FIBA βάσει του κανονισμού της θα έπρεπε να τιμωρήσει την ΕΟΚ. Και η τιμωρία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο αποκλεισμός της Εθνικής ομάδας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Κανείς, λοιπόν, δεν μπορεί να πάρει τέτοια ευθύνη...

Το πήρε απόφαση η ΑΕΚ

Βλέποντας πως το εμπόδιο είναι ανυπέρβλητο, οι συνεργάτες του Μπάμπη Καραμανλή επιχείρησαν να τον κάνουν να αναθεωρήσει την επίμονη στάση του. Σύμφωνα με πληροφορίες η νομική σύμβουλος της ΚΑΕ, Λία Μάντη-Διαμαντοπούλου, τόνισε στον πρόεδρο πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και πως πλέον θα κινδυνεύει άμεσα ο ίδιος με προσωπικές κυρώσεις, αν επιμείνει να ρυθμιστεί το θέμα υποθηκεύοντας την προσωπική του περιουσία. Σε συνεργασία μάλιστα με τον Δημήτρη Καρβέλα και παρουσία των παραγόντων της ΕΟΚ φαίνεται πως τον έπεισαν να αποδεχθεί τη μόνη εναλλακτική λύση που είναι ορατή για την ώρα.

Να παραταχθεί δηλαδή η ΑΕΚ μόνο με Έλληνες παίκτες στον αγώνα της πρεμιέρας με τα Τρίκαλα και να επιχειρήσει να ενισχυθεί στη συνέχεια με κάποιους ελεύθερους Έλληνες, αλλά και ξένους όπως ο Τρεβόν Μπράιαντ και ο Ίστβαν Νέμεθ, των οποίων τα letters of clearance δεν είναι μπλοκαρισμένα από τη FIBA, αφού βρίσκονται ήδη στα γραφεία της ΕΟΚ δεδομένου ότι αμφότεροι αγωνίστηκαν πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο μεταξύ δεν έχουν βρει αλλού δουλειά. "Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες ελεύθεροι, ακόμα κι έτσι μπορούμε να γίνουμε δυνατοί", φέρεται να είπε στον Καραμανλή, ο Δημήτρης Καρβέλας.

Κατόπιν όλων τούτων ο Μπάμπης Καραμανλής έδειξε πως αποδέχεται τα όσα του εξήγησαν τα στελέχη της ΕΟΚ και οι συνεργάτες του και φαίνεται πως η ΑΕΚ πράγματι θα αγωνιστεί δίχως ξένους παίκτες το Σάββατο. Μετά τη συνάντηση μάλιστα συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΚ και, δια το τυπικόν του πράγματος, απέρριψε την αίτηση της Ένωσης για έκδοση δελτίων στους έξι αλλοδαπούς παίκτες της.

Τώρα πια το μόνο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι να βρει η ΑΕΚ 230.000 Ευρώ και να εξοφλήσει το χρέος. Κάτι που ανάγεται στα όρια της ουτοπίας, δεδομένου ότι και τα χρήματα που έχει λαμβάνειν η Ένωση από τον ΟΠΑΠ για την περσινή χορηγία είναι μπλοκαρισμένα επίσης από δανειστές με τελεσίδικες αποφάσεις. Και δύσκολα μπορεί να ξεμπλοκαριστούν...

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

"Η ΕΟΚ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής απέρριψε σήμερα τις αιτήσεις μεταγραφής αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών που υπέβαλλε η ΑΕΚ ΚΑΕ, επειδή της έχει κοινοποιηθεί δεσμευτική για την Ομοσπονδία απόφαση της FIBA που απαγορεύει ρητά τις μεταγράφες αλλοδαπών αθλητών από την ΑΕΚ ΚΑΕ"


















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ