ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Χωρίς... ιδρώτα

Χωρίς... ιδρώτα
Καλαμπόκης

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Ολυμπιάδα Πατρών με 67-55, χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά η ουσία είναι οι 2 βαθμοί

Στην ουσία ο ΠΑΟΚ πέτυχε το σκοπό του και δεν επηρεάστηκε πολύ από τη νίκη του Πανιώνιου και του Πανελληνίου, αν και σαφώς ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα επιθυμούσε διαφορετικά αποτελέσματα σε αυτά τα δύο παιχνίδια.
Με κορυφαίους τους Πάσαλιτς, Ουάτσον και Πάρκερ, ο δικέφαλος απέκτησε ένα προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν το έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα, καθώς η ομάδα της Πάτρας δεν έπιασε καλή απόδοση, με εξαιρέσεις τον Σιμς και τον Ντίαζ που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση μόνοι τους.

Αμφότερες οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και αυτό φαίνεται από τα ποσσοτά στους από τη γραμμή του τριπόντου, όπου ο ΠΑΟΚ είχε συνολικά 5/20, ενώ η Ολυμπιάδα 4/25. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο, η ατμόσφαιρα επίσης σχετικά παγωμένη και το μόνο που κρατάει ο ΠΑΟΚ είναι φυσικά τους δύο πολύτιμους βαθμούς δύο μόλις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 39-32, 52-46, 67-55

ΠΑΟΚ (Αλεξανδρής): Πάρκερ 10 (2), Μανωλόπουλος, Βεργίνης, Στσεπάνοβιτς 9 (1), Όστοϊτς 8, Χαριτόπουλος 5 (1), Καλαμπόκης 8, Κογιαντίνοβιτς, Κούβελας 2, Ουάτσον 10, Αγαδάκος 4, Πάσαλιτς 11 (1).

ΑΕΠ Ολυμπιάς (Βουρνάς): Λάππας 5, Σιμς 14 (1), Ντάιαλ 2, Ντίαζ 11 (1), Ασημακόπουλος 2, Αλμπάνο 7, Χαρίσης 2, Καλαϊτζίδης 2, Μπουντούρης 3 (1), Τσάμης 7 (1).

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε: "Ενοχληθήκαμε και δεν το κρύβω, και εγώ και οι παίκτες μου, γιατί περιμέναμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Κερδίσαμε τον Άρη, η ομάδα προσπαθεί να βγει τέταρτη και θα θέλαμε να έχει περισσότερο κόσμο. Ήρθα χθες στον αγώνα βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό και μπορώ να πω ότι και περισσότερους φιλάθλους είχε και καλύτερο παλμό το γήπεδο»

« Με απασχολεί πολύ αυτό το θέμα, θα το συζητήσω και με τον γυμναστή της ομάδας για να δούμε τι θα κάνουμε. Και στις δυο τελευταίες προπονήσεις ήταν τέτοια η εικόνα μας. Υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση εννιά μηνών και όλοι σκέφτονται να τελειώνει η χρονιά για να πάνε σπίτια τους…».

Αναφορικά με το αν τους επηρέασε η νίκη του Πανιωνίου επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ο Αλεξανδρής ήταν σαφής: «Τι να μας επηρεάσει; Από τη στιγμή που ο Πανιώνιος κέρδισε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, τότε γιατί να μην μπορούμε εμείς να τον κερδίσουμε στην έδρα μας;»

Από την πλευρά του ο Νίκος Βουρνάς, τόνισε: " Εγώ θα πω πάλι τα ίδια για την ομάδα μου. Και μόνο που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η Ολυμπιάδα παίζει σε γήπεδα τέτοια με τόσο μεγάλες ομάδες που τις έβλεπε από την τηλεόραση και είναι και ανταγωνιστική είναι τεράστια επιτυχία».

«Ημασταν ανταγωνιστικοί, αλλά δεν περίμενα να υπάρχει τέτοια αστοχία και από τις δυο ομάδες. Δεν ήταν τόσο καλές οι άμυνες, αλλά ήταν άστοχοι οι παίκτες και πήγε τόσο χαμηλά το σκορ. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποιους παίκτες πιο έμπειρους με περισσότερη ποιότητα και πήρε το παιχνίδι».

Όσο για τη συνέχεια; «Απομένουν δυο αγώνες για να τελειώσει η κανονική διάρκεια. Έχουμε ελπίδες για να μπούμε στα πλέι οφ που θα είναι μεγάλη επιτυχία και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να κλείσουμε ακόμα καλύτερα την χρονιά».

Ο Λάππας σχολίασε: "Ξέραμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς αλλαγμένος με την έλευση του νέου προπονητή, ειδικά στον τομέα της ψυχολογίας και φυσικά μετά τη νίκη επί του Άρη. Εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ελεύθερο μπάσκετ, είχαμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε, αλλά μικρές λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά. Εγώ θέλω να τονίσω πως αυτή η ομάδα μόνο τυχαία δεν είναι σε αυτή τη θέση και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι είναι ανταγωνιστική και διεκδικεί τα πλέι οφ. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος".

Τέλος, ο Μανωλόπουλος υπογράμμισε: "Η εμφάνισή μας δεν ήταν ανάλογη με αυτή κόντρα στον Άρη, αλλά σημασία έχει αυτή την περίοδο το αποτέλεσμα. Ο προπονητής μας είχε πει ότι θα ήταν δύσκολο το ματς αλλά αυτό που μετράει είναι ότι κερδίσαμε".






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ