EUROLEAGUE

Χέρμπερτ: "Μία καλή ευκαιρία

Χέρμπερτ: "Μία καλή ευκαιρία
Προπόνηση

Χωρίς τον Ηλιάδη θα παίξει με την Τσιμπόνα, ο Άρης. "Οι παίκτες ανυπομονούν για τη νίκη", είπε ο Χέρμπερτ

Ο Έλληνας γκαρντ, λίγο πριν την έναρξη του πρωινού προγράμματος προπόνησης, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και η εξέταση από το ιατρικό επιτελείο των "κίτρινων", έδειξε κάκωση στον αριστερό τετρακέφαλο, η οποία δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει στην Κροατία. Ο Δραμινός άσος, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας.
Λόγω της ώρας, ο Γκόρντον Χέρμπερτ αποφάσισε να μην γίνει προπόνηση μετά την άφιξη στο Ζάγκρεμπ, στο γήπεδο "Κοζαρκάσκι Σένταρ Ντράζεν Πέτροβιτς", το οποίο οι παίκτες του Άρη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρωί της Πέμπτης από τις 12:30 έως τις 13:30.

Εφόσον η νίκη επιτευχθεί, θα έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα όσον αφορά στην πρόκριση της ομάδας στο Top-16 της Ευρωλίγκας, που αποτελεί και τον βασικό στόχο της ομάδας στην φετινή της ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο προπονητής του Άρη, είπε για το παιχνίδι στην Κροατία: " Έχουν απομείνει πέντε αγώνες για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της φετινής Ευρωλίγκα και πάντα το επόμενο παιχνίδι είναι και το πιο σημαντικό. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά".

"Στις δύο τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που δώσαμε κόντρα στη Μάλαγα και τη Μακάμπι δεν παίξαμε καλά και ανυπομονούμε να γυρίσουμε σελίδα την Πέμπτη κόντρα στην Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ. Μετά τον αγώνα εξάλλου με τη Μάλαγα παίζουμε καλύτερο μπάσκετ και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε.Νιώθουμε ότι μας παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία να φτάσουμε στην δεύτερη εκτός έδρας νίκη μας. Για να τα καταφέρουμε όμως θα πρέπει να παίξουμε καλά επί 40 λεπτά στην άμυνα, να μαζέψουμε τα ριμπάουντ και να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα στην επίθεση

".

Σε ερώτηση σχετικά με την έλευση του Ιβάν Σουνάρα στην τεχνική ηγεσία της Τσιμπόνα παρατήρησε: " Μερικές φορές βλέπουμε ότι όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή παίζει στην συνέχεια με περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό".

"Αυτό ενδεχομένως να συμβεί και στην περίπτωση της Τσιμπόνα, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουμε. Το τι μπορούν να κάνουν οι αντίπαλοι μας είναι σχετικό, αφού μετά την αλλαγή προπονητή είναι δύσκολο για μας να προετοιμαστούμε κατάλληλα πάνω στον τρόπο που παίζουν και γι’ αυτό θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτά που πρέπει να κάνουμε

".

Κι όσο για την ευχή του για το 2008 ήταν: " Θα ήθελα πρώτα από να ευχηθώ στους φιλάθλους του Άρη, αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να έχουν μια καλή χρονιά και ελπίζω το 2008 να τους χαρίσει πολλές ευχάριστες στιγμές, μα πάνω από όλα υγεία".

Ηλιάδης: " Να προσέξουμε τον ρυθμό"
Από την πλευρά του, ο τραυματίας Σάββας Ηλιάδης, ευχήθηκε: " Οι ευχές μου για το νέο έτος είναι να έχουμε πάνω από όλα υγεία γιατί αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Από εκεί πέρα να εύχομαι το νέο έτος να φέρει ότι δεν έφερε το προηγούμενο, ενώ για την ομάδα εύχομαι να είναι μέσα σε όλους τους στόχους της και να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί".

Όσο για το ματς της Πέμπτης, ο Έλληνας γκαρντ του Άρη, είπε: " Όσον αφορά στον αγώνα με την Τσιμπόνα, οι αντίπαλοι μας άλλαξαν προπονητή και συνηθίζεται κάτι τέτοιο να λειτουργεί θετικά σε μια ομάδα, αφού έτσι αλλάζει η ψυχολογία των παικτών της. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι τον ρυθμό του παιχνιδιού".

"Παίζουμε εκτός έδρας και πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, αλλά να παρουσιαστούμε επίσης συγκεντρωμένοι και σοβαροί. Αν το παιχνίδι είναι νικηφόρο θα έχουμε αναμφισβήτητα ένα σοβαρό πλεονέκτημα απέναντι στην Τσιμπόνα. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας αγχώσει. Θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και ελπίζουμε να κερδίσουμε

".

Σε ερώτηση για τις πολύ καλές προσωπικές του εμφανίσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα τόνισε: " Είμαι πάντα έτοιμος να μπω μέσα στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου, αλλά και των συμπαικτών μου. Θέλουμε να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και να δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας για να κερδίζει η ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα και το ποιος παίζει καλά ή όχι είναι δευτερεύον".

Μάσεϊ: " Είμαστε καλύτεροι ως ομάδα"
Την ευχή του για νίκες στο 2008 έκανε ο Τζερεμάια Μάσεϊ: " Αυτό που ελπίζω για το νέο έτος είναι να κερδίζουμε παιχνίδια. Αυτός εξάλλου είναι ο στόχος μας ολόκληρη την χρονιά που μας πέρασε και δεν αλλάζει με τον ερχομό του νέου έτους", κι αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι με την Τσιμπόνα είπε πως: " Μπροστά μας έχουμε έναν σημαντικό αγώνα με την Τσιμπόνα, όπως σημαντικοί ήταν και όλοι οι προηγούμενοι που δώσαμε".

"Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε βράδυ και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Η Τσιμπόνα είναι μια καλή ομάδα, όπως και οι υπόλοιπες που αντιμετωπίσαμε. Οι αντίπαλοι μας αλλάξανε προπονητή και ελπίζουμε ότι δεν θα έχουν εμφυσήσει ακόμη την φιλοσοφία του και ενδεχομένως να είναι λίγο μπερδεμένοι μέσα στο παρκέ".

"Ξέρουμε όμως ότι είναι καλή ομάδα όπως και όλες που αντιμετωπίσουμε. Στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι μας δυσκόλεψαν, αλλά τώρα είμαστε καλύτεροι ως ομάδα, όπως καλύτεροι είναι και αυτοί. Περιμένω λοιπόν να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Η Τσιμπόνα εξάλλου διαθέτει καταπληκτικούς φιλάθλους, αλλά ελπίζω να μην εμφανιστούν στο γήπεδο την Πέμπτη



".

Τέλος, οι Χέρμπερτ και Μάσεϊ, μίλησαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας: " Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Στα τελευταία δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Μακάμπι και Μάλαγα δεν παίξαμε καλά. Οι παίκτες μου ανυπομονούν να επιστρέψουν στις νίκες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Τσιμπόνα, προκειμένου να αποδείξουν ότι αξίζουν την πρόκριση στους "16".

"Η Τσιμπόνα είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματική στην έδρα της. Ξέρω ότι έχουν νέο τεχνικό και η αλλαγή δεν είναι πάντα αρνητική, καθώς θέλουν να αντιδράσουν σωστά και να σταθούν πάλι στα πόδια τους. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να λειτουργήσουν τα επιθετικά μας συστήματα, προκειμένου να διεκδικήσουμε την εκτός έδρας νίκη

", είπε ο κόουτς του "Αυτοκράτορα".

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Άρη, Τζερεμάια Μάσεϊ, τόνισε: "Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι. Η Τσιμπόνα είναι μία υπολογίσιμη και ισορροπημένη ομάδα. Στο Αλεξάνδρειο έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και εμείς παλέψαμε για 30 λεπτά. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι σίγουρος ότι είμαστε προετοιμασμένοι για τη νίκη στο Ζάγκρεμπ".

"Ο νέος τεχνικός της κροατικής ομάδας έχει φέρει νέο αέρα στην Τσιμπόνα, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ανταποκριθούν στη νέα φιλοσοφία. Μου αρέσει να παίζω σε δυνατές έδρες, όπως της Τσιμπόνα. Εύχομαι να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να πανηγυρίσουμε τη νίκη με το σφύριγμα της λήξης".

Το φλουρί στον Τσαλδάρη
Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Άρης με το κλίμα στην αίθουσα τροπαίων που έλαβε χώρα το γεγονός να ήταν άκρως οικογενειακό.

Το παρών έδωσαν Διοίκηση, προπονητικό και αγωνιστικό επιτελείο, οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας και το υπαλληλικό προσωπικό των γραφείων της "κίτρινης" ΚΑΕ καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ – που καλύπτουν το καθημερινό ρεπορτάζ της ομάδας – ενώ κόπηκαν δύο βασιλόπιττες.

Μια για τους καλαθοσφαιριστές και το αγωνιστικό τιμ με το φλουρί να έτυχε στον Δημήτρη Τσαλδάρη και μία για το προσωπικό των γραφείων και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. με το φλουρί να έτυχε η γραμματέας της ΚΑΕ, Έλσα Παπαδοπούλου.

Λίγο πριν αρχίσει η μικρή γιορτή που κράτησε περίπου 20 λεπτά (μια και στη συνέχεια ακολούθησε η προπόνηση της ομάδας), ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Αθανάσιος Τζεβελέκης, έστειλε τις ευχές του για ένα πετυχημένο από κάθε άποψη 2008 δηλώνοντας: " Χρόνια πολλά σε όλους. Είναι πολύ ευχάριστο που όλη η οικογένεια συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων που είναι δίπλα μας και αποτελούν κομμάτι της ομάδας βρίσκεται σήμερα εδώ".

"Νομίζω ότι πιο ουσιαστική ευχή είναι οι παίκτες μας να είναι υγιείς, διότι όσο έχουν την υγειά τους, εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα ώστε να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους".

"Για άλλη μια χρονιά τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Τα τελευταία χρόνια ο Άρης είναι πάντα η ευχάριστη έκπληξη και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Ελπίζω και το 2008 να επιβεβαιωθεί αυτή η ευχάριστη έκπληξη. Είμαστε πάντα κοντά σας και αν συνεχίσουμε έτσι όπως πορευόμαστε μέχρι τώρα, τότε πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε αυτά που έχουμε από την αρχή προγραμματίσει. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, υγεία και ο καθένας να αποκτήσει ότι επιθυμεί



".

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης, τόνισε: " Χρόνια πολλά σε όλους και από εμένα. Εύχομαι στους παίκτες μας, στο αγωνιστικό, στο προπονητικό επιτελείο, στο υπαλληλικό προσωπικό των γραφείων, στους δημοσιογράφους να έχουν υγεία γιατί αυτό είναι πραγματικά ότι πολυτιμότερο υπάρχει. Τώρα που ολοκληρώνεται σε λίγο το πρώτο μισό της φετινής αγωνιστικής σαιζόν μπορούμε να πούμε σε γενικές γραμμές ότι είμαστε ικανοποιημένοι".

"Προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι ότι προχωρώντας στο 2008 και ειδικότερα στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, γιατί για να πετύχεις τον στόχο σου θα πρέπει κάθε μέρα να δουλεύεις όλο και σκληρά. Αν δεν κάνεις αυτό το πράγμα, τότε θα είναι δύσκολο να πετύχεις τον στόχο σου

".

Ο κύριος Δαμιανίδης αναφέρθηκε και στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας κάνοντας τον Άρη να ξεχωρίζει λέγοντας: " Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα λιθαράκι στην οικογενειακή ατμόσφαιρα που συντηρούμε στην ομάδα, διότι αυτό που κάνουμε ως διοίκηση δεν γίνεται με επαγγελματικούς, αλλά με συναισθηματικούς σκοπούς".

"Και αυτή είναι η διαφορά που έχουμε έναντι των άλλων ομάδων. Είμαστε πολύ συναισθηματικά δεμένοι με την ομάδα και θέλουμε να μεταδίδουμε αυτό το συναίσθημα σε όλους εσάς. Εύχομαι το 2008 ο Θεός να σας δίνει δύναμη για την έξτρα προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλλετε

".

Την ονομαστική του εορτή έχει χθες ο μάνατζερ της ΚΑΕ Άρης, Βασίλης Βουρτζούμης, που κέρασε γλυκά σε όλους στην ομάδα αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης. Όλοι στην οικογένεια του Άρη του ευχήθηκαν να έχει πάνω από όλα υγεία, καθώς επίσης πολλές χαρές σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.







































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ