BASKETBALL CH. LEAGUE

Χάποελ Ιερουσαλήμ εναντίον BCL: "Βαθιά η απογοήτευσή μας για την έλλειψη ευαισθησίας και αλληλεγγύης"

Χάποελ Ιερουσαλήμ εναντίον BCL: "Βαθιά η απογοήτευσή μας για την έλλειψη ευαισθησίας και αλληλεγγύης"
@BASKETBALLCL

Για έλλειψη ευαισθησίας και αλληλεγγύης κατηγόρησε το Basketball Champions League και κατ'επέκταση τη FIBA, η Χάποελ Ιερουσαλήμ, περιμένοντας ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα από τη διοργάνωση, αναφορικά με την κατάσταση στο Ισραήλ.

Απογοητευμένη με τη στάση που έχει κρατήσει το Basketball Champions League και η FIBA για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ είναι Χάποελ Ιερουσαλήμ, που εξέδωσε ανακοίνωση για να εκφράσει τα παράπονά της.

"Το Basketball Champions League ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων στους οποίους συμμετέχουν ισραηλινές ομάδες. Ενώ εκτιμούμαι το γεγονός ότι το BCL μετακίνησε τις ημερομηνίες των αγώνων μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά απογοήτευσή μας για την έλλειψη ευαισθησίας και αλληλεγγύης στην ανακοίνωση του BCL.

Εμείς, οι κάτοικοι του Ισρήλ, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών, των παικτών και του επιτελείου της Χάποελ Ιερουσαλήμ, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση πολέμου στη χώρα μας, μία κατάσταση πολέμου που μας επιβλήθηκε. Περιμένουμε από το BCL και τη διοργανώτρια αρχή, τη FIBA, να σταθεί δημόσια στο πλευρό του Ισραήλ αυτές τις δύσκολες ώρες του πολέμου.

Για τους ανθρώπους του Ισραήλ, ο επαγγλματικός αθλητισμός είναι το λιγότερο σημαντικό ζήτημα αυτή τη στιγμή, αλλά περιμένουμε ξεκάθαρα μηνύματα από τους αθλητικούς οργανισμούς με τους οποίος συνδέονται τα κλαμπ της χώρας", ανέφερε η ανακοίνωση της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Θυμίζουμε πως η ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από πλευράς BCL, έγραφε: "Το Basketball Champions League ανακοίνωσε την Τρίτη ότι, ενόψει της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας στο Ισραήλ, αποφάσισε να αναβάλει τους δύο αγώνες της εναρκτήριας εβδομάδας της κανονικής περιόδου, στους οποίους συμμετέχουν οι δύο σύλλογοι από το Ισραήλ.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους συλλόγους, τη FIBA Europe και την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης του Ισραήλ.

Κατά συνέπεια, ο αγώνας μεταξύ της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Μπενφίκα που ήταν αρχικά προγραμματισμένος για την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ο αγώνας μεταξύ της Βόννης και της Χάποελ Χολόν, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, θα επαναπρογραμματιστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το Basketball Champions League θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση καθώς εξελίσσεται, να εμπλέκει τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλες τις αποφάσεις που σχετίζονται με το θέμα και να δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των αξιωματούχων και των φιλάθλων".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE FIBA ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ