ΑΕΛ

Billy the... Keys

Billy the... Keys
Γκραντι

Η ΑΕΛ άλωσε την Κυψέλη με 81-95 με κορυφαίο παίκτη τον Μπίλι Κις που σκόραρε 30 πόντους

Ο Άντονι Γκράντι... προσπάθησε με 27 πόντους να σώσει την παρτίδα για τον Πανελλήνιο, αλλά ο Αμερικανός δεν ήταν αρκετός για να εμποδίσει την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη να φτάσει τους 12 βαθμούς και να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία της στο πρωτάθλημα της Α1.
Μάλιστα, η αστοχία του Πανελληνίου (5/21) από τη γραμμή του τριπόντου και παράλληλα η ευστοχία των παικτών της ΑΕΛ από τη γραμμή των βολών (29/34), ήταν μερικά από τα αριθμητιά στοιχεία που καθόρισαν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο αγώνας

Το σίγουρο είναι ότι από το πρώτο ημίχρονο απουσίαζαν οι άμυνες και στις δύο ομάδες. Απόδειξη το 49-51 με το οποίο η ΑΕΛ πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους, ύστερα από ένα "γεμάτο" εικοσάλεπτο με πόντους, γρήγορο μπάσκετ και καλά ποσοστά από την περιφέρεια, τόσο από τους γηπεδούχους (5/10), όσο και από τους φιλοξενούμενους (4/11).

Και το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή. Παρά τον "ζεστό" Άντονι Γκράντι που έφτασε γρήγορα τους 7 πόντους και ο Πανελλήνιος προηγήθηκε με 14-11, ενώ στη συνέχεια με πρωταγωνιστή τον Μίλαν Ντότζετ ανέβασε τη διαφορά στους επτά πόντους (25-18), για να αντιδράσει άμεσα η ΑΕΛ με Κις, Τιγκ και Παπανικολόπουλο και το δεκάλεπτο να λήξει με σκορ 27-24.

Το δεύτερο δεκάλεπτο, τουλάχιστον στην αρχή του, δεν είχε διαφορετική εικόνα. Ο Γκράντι εξακολούθησε να είναι ο βασικός εκτελεστής των "ολυμπιονικών" και έφτασε τους 18 πόντους. Όμως, ο Πανελλήνιος δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά των εννέα πόντων (39-30) και η ΑΕΛ φάνηκε έτοιμη να επιστρέψει στο ματς και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Κις, Παπανικολόπουλος και Τιγκ συνέχισαν την καλή τους εμφάνιση και η ομάδα της Λάρισας ολοκλήρωσε το ημίχρονο ούσα με δύο πόντους μπροστά (49-51).

Στην τρίτη περίοδο επικράτησε απόλυτα η ΑΕΛ, ενώ αντίθετα ο Πανελλήνιος δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και πέραν του Γκράντι (που περιορίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο), δεν υπήρξε άλλος παίκτης για να προσφέρει πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Πιλαφίδης είδε τον Κις να σκοράρει και πάλι, ενώ βοήθησε και ο Ντράγκαν Τσέρανιτς κοντά στο καλάθι.

Η ΑΕΛ έφτασε να προηγείται και με 17 πόντους (52-69), την ώρα που οι γηπεδούχοι αστοχούσαν από την περιφέρεια και δεν είχαν ρυθμό, στοιχεία που τους ανάγκασαν να είναι πίσω στο σκορ (62-75) και στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ήταν φανερό, ότι ο Πανελλήνιος αδυνατούσε να αντιδράσει και δεν είχε τη φρεσκάδα των προηγούμενων αγώνων. Ειδικά στην άμυνα η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη είχε μεγάλο πρόβλημα να περιορίσει τους Κις και Παπανικολόπουλο, με συνέπεια η ΑΕΛ να συντηρήσει τη διαφορά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ομαδικά, και παρά τα περισσότερα λάθη που είχαν από τον Πανελλήνιο δεν έχασαν την πρωτοπορία στο σκορ και πήρε τελικά το πολύ σημαντικό διπλό στην Κυψέλη με 81-95.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 49-51, 62-75, 81-95

Πανελλήνιος (Γιώργος Καλαφατάκης): Γκράντι 27 (3), Ντόζετ 10, Καλαϊτζίδης 8, Καράμπουλας 3 (1), Παππάς, Αποστολίδης 5 (1), Πέτρουλας, Σάντερς, Σκλάβος 2, Εντζάι 12, Μπάντερ 9, Παπαϊωακείμ 5.

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 3 (1), Κις 30 (2), Παπανικολόπουλος 22 (3), Παπαχρήστος, Αγγελακόπουλος, Τιγκ 17 (2), Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 12, Καραβανάς, Τσέρανιτς 11.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε: " Για άλλο ένα ματς δείξαμε το κακό μας πρόσωπο. Είναι μια άσχημη ήττα ύστερα από μια άσχημη εμφάνιση και δεν ψάχνω δικαιολογίες. Παρά τη δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις, δεν δείξαμε τον καλό μας ευατό. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε δύσκολη θέση, έχω διαχειριστεί κι άλλες κρίσεις. Δεν θα βάλουμε τα κλάματα και θα κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι.

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Πρέπει να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας. Αυτή είναι η ζωή και η δουλειά του προπονητή. Ίσως οι παίκτες να έχουν επηρεαστεί από τις φήμες που θέλουν να φεύγω από τον Πανελλήνιο. Ο Σιμς είναι εκτός πλάνων, αφού έχει υποπέσει σε πολλά παραπτώματα, όπως αυτό με την αποστολή στην Ιταλία. Η αποχώρησή του θα κάνει καλό στα αποδυτήρια".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Πιλαφίδης είπε: " Παίξαμε πολύ καλά και ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς. Δεν είχαμε στόχο να βάλουμε τόσους πόντους, αλλά αντίθετα να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Η ενέργεια που είχαμε, μάς έδωσε τη νίκη, η οποία μας δυναμώνει".

Ο Ντέιβιντ Τιγκ τόνισε: " Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και ο κόουτς είχε πολύ καλό σχέδιο. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τον Γκράντι, αλλά και να βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τους υπόλοιπους. Πήραμε επιθετικά ριμπάουντ και γυρίσαμε πολύ καλά την μπάλα στην επίθεση".






























TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ