ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Αθανασούλας και Ιωάννου στο Sport24.gr

Αθανασούλας και Ιωάννου στο Sport24.gr

Δύο παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον, οι Γιάννης Αθανασούλας και Στέλιος Ιωάννου, μιλούν στο Sport24 για την τρίτη κοινή θητεία τους.

Ο Γιάννης Αθανασούλας και ο Στέλιος Ιωάννου έχουν αρκετά κοινά. Δεν είναι μόνο η ηλικία (27 χρονών αμφότεροι). Είναι και οι ομάδες που έχουν αγωνιστεί. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος έχουν βρεθεί σε Ηλυσιακό και Πανιώνιο. Από το 2007 μέχρι το 2012 η πορεία τους ήταν κοινή μπασκετικά.

Επειδή, όμως η μοίρα παίζει... τα δικά της παιχνίδια οι δύο παίκτες έσμιξαν ξανά. Ο Πανελευσινιακός το φετινό καλοκαίρι θέλησε να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του και έτσι απέκτησε τόσο τον Αθανασούλα, όσο και τον Ιωάννου από Πανιώνιο και Ηλυσιακό, αντίστοιχα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τους δύο αθλητές. Αμφότεροι είχαν καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλο. "Είναι ένα πολύ ήρεμο παιδί, ηπίων τόνων. Θα τον χαρακτήριζα μποέμ τύπο", είπε ο Αθανασούλας, ενώ από την πλευρά του ο Ιωάννου είπε πως "είναι ένα πολύ σοβαρό παιδί. Σε κάθε ομάδα που αγωνίζεται δείχνει σοβαρότητα και τα πάει πολύ καλά".

Σχετικά με την σχέση που έχουν αναπτύξει οι δύο παίκτες, μετά τα τόσα χρόνια συνύπαρξης, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου είπε: "Έχουμε φιλική σχέση. Γνωριζόμαστε πολύ καλά, καθώς έχουμε παίξει και αντίπαλοι κατά το παρελθόν και στα εφηβικά. Οπότε είναι πολύ καλό αυτό το γεγονός", με τον άλλοτε παίκτη του Ηλυσιακού να τονίζει " Έχουμε κοινή πορεία και είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους που έχετε μεγαλώσει μαζί μπασκετικά, γιατί έτσι έχεις καλύτερη επικοινωνία μέσα στο γήπεδο".

Αθανασούλας και Ιωάννου στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Όσο για το πιο σπαρταριστό στιγμιότυπο που έχουν ξεχωρίσει από την μέχρι ώρας συνεργασία τους ο μεν Αθανασούλας είπε πως "του λέω συνεχώς να μην κόβει και να σουτάρει, αλλά αυτού του αρέσει να κόβει στο καλάθι", με τον Ιωάννου να αναφέρεται σε ένα στιγμιότυπο από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. "Σε μια φάση βγήκα στον αιφνιδιασμό και φώναξα "Γιάννη, Γιάννη". Έβαλα το καλάθι και λίγο αργότερα όταν κατευθύνθηκα προς τον Αθανασούλα μιου είπε "Αν δεν μου φώναζες δεν θα σε έβλεπα. Εκεί γελάσαμε αρκετά".

Η κουβέντα στράφηκε και στη νικηφόρα αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πανελευσινιακού στο φετινό πρωτάθλημα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. "Ήταν ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς πέρα από τη νίκη. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και έχει έμπειρους παίκτες. Κερδίσαμε με ψυχή και διάθεση. Κάναμε λάθη στο παιχνίδι, αλλά περισσότερο ήταν θέμα ψυχής. Ήμασταν αρκετά εύστοχοι, μας βοήθησε πολύ και ο Γιάννης με τα εύστοχα σουτ που πέτυχε, αλλά κάθε παιδί έδωσε τα πάντα", ήταν τα λόγια του Στέλιου Ιωάννου. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αθανασούλας τόνισε: "Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα, σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα τελικού. Δεν κοιτάζαμε άλλο αποτέλεσμα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είχαμε μέσα στην εβδομάδα αλλαγή προπονητή. Κάναμε μια νέα αρχή και θέλουμε να χτίσουμε κάτι καλό για τη συνέχεια με το αποτέλεσμα αυτό".

Στα μέσα της εβδομάδας υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Τζίμη Κουστένη να διαδέχεται τον Γιώργο Σκαραφίγκα. Ο Στέλιος Ιωάννου είχε συνυπάρξει με τον έμπειρο τεχνικό στο τέλος της περασμένης σεζόν. "Κάθε αλλαγή προπονητή φέρνει διαφορετική ψυχολογία, προς το καλύτερο πάντα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να δείξουν κάτι στο νέο τεχνικό. Εγώ τον είχα και πέρυσι στον Ηλυσιακό και ξέρω [ως έχει πολλές γνώσεις στο θέμα μπάσκετ, ενώ μιλάει με όλους τους παίκτες και πάνω απ' όλα τους ακούει", για να συμπληρώσει από την πλευρά του ο Αθανασούλας πως "Όπως σε όλες τις ομάδες η αλλαγή επιδρά στην ψυχολογία. Ο προπονητής είναι μία εβδομάδα εδώ και μας έχει βοηθήσει αρκετά. Παράλληλα, όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή, η πίεση πάει προς τους παίκτες, καθώς πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες".

Αθανασούλας και Ιωάννου στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Οι δύο παίκτες ήταν οι πρωταγωνιστές του Πανελευσινιακού στην πρώτη του φετινή νίκη. Ο μεν Αθανασούλας "φόρτωσε" το αντίπαλο καλάθι με 21 πόντους, πήρε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ "Όλοι οι παίκτες, αλλά κυρίως οι Έλληνες, ξέραμε ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Οι συμπαίκτες μου έδωσαν τις πάσες και εγώ από την πλευρά μου τις αξιοποίησα. Έχουμε καλή ομάδα και θέλουμε να το δείξουμε στα επόμενα παιχνίδια". Ο δε Ιωάννου πέτυχε 12 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, ενώ είχε και 5 κερδισμένα φάουλ. "Ήταν θέμα μέρας πιστεύω. Το ότι ήξερα από πέρυσι τον νέο τεχνικό δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο. Σίγουρα, όμως, ήταν κάτι το θετικό".

Κλείνοντας, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη συνέχεια του πρωταθλήματος. "Σίγουρα τα πράγματα, μετά τη νίκη αυτή, είναι κάπως καλύτερα για εμάς. Μακάρι να μας βοηθήσει αυτή η νίκη για τη συνέχεια. Από τη Δευτέρα ξεχνάμε τη νίκη αυτή και επικεντρωνόμαστε στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα. Θέλουμε να κάνουμε ανάλογη εμφάνιση. Διαφορετικά, αν δεν τα καταφέρουμε, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την έδρα μας. Αυτή η νίκη αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια", ήταν τα λόγια του Γιάννη Αθανασούλα, με τον Στέλιο Ιωάννου να υπογραμμίζει ότι "είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλες οι ομάδες βασίζονται στην έδρα τους. Αν θέλουμε να ανέβουμε βαθμολογικά θα πρέπει να κερδίζουμε και εκτός έδρας. Μακάρι στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα να έρθει και η πρώτη εκτός έδρας νίκη μας".

TAGS ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ