ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αταμάν: "Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος μπάσκετ στην Ευρώπη και λαχταρούσε γι αυτή την επιστροφή"

Αταμάν: "Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος μπάσκετ στην Ευρώπη και λαχταρούσε γι αυτή την επιστροφή"
INTIME SPORTS

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στη Sabah της Τουρκίας για την επιστροφή του Παναθηναϊκού AKTOR στο Final Four και την προσμονή που υπήρχε γι αυτό το γεγονός.

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού AKTOR στο Final Four έφερε τον Εργκίν Αταμάν στην πρώτη θέση του αθλητικού ενδιαφέροντος στην Τουρκία, δεδομένου πως ο πολυνίκης τεχνικός κατάφερε να οδηγήσει τους πράσινους από την προτελευταία θέση της EuroLeague σε αυτή της διεκδίκησης του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο 57χρονος τεχνικός μίλησε στη Sabah για όσα σημαίνει για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού AKTOR η πρόκριση στο Final Four, αλλά και για τις διαφορές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Αναλυτικά όσα είπε στη Sabah:

"Έχουμε φέρει επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός αυτή τη στιγμή. Εκατό χιλιάδες άτομα ήταν στη λίστα αναμονής για να μπουν στο γήπεδο στο Game 5 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, παρόλο που τα εισιτήρια είχαν τελειώσει 3 μέρες πριν τον τελευταίο αγώνα. Υπάρχει μεγάλο πάθος στην Ελλάδα κα είναι για τον Παναθηναϊκό. Κάναμε μια σπουδαία δουλειά.

Ήταν μια επιστροφή που λαχταρούσε ο μεγαλύτερος σύλλογος μπάσκετ της Ευρώπης, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Γράψαμε μεγάλη ιστορία επιστροφής διότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στο Final Four για δώδεκα χρόνια και τερμάτισε 17ος την περασμένη σεζόν.

Είμαστε μια νέα ομάδα αφού υπάρχουν μόνο τρεις (3) παίκτες από το περσινό ρόστερ. Μια τέτοια επιτυχία με μια εντελώς νέα δομή είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός. Η EuroLeague είναι το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στόχος μας είναι ο τελικός και το πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα, ως προπονητής που έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο της EuroLeague, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι λιγότερο. Το λέω ως προπονητής που το έχει ζήσει. Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Για εμάς δεν έχει σημασία ο αντίπαλος.

Αυτό θα είναι το 6ο Final Four για μένα με τρίτη ομάδα. Είμαι ένας από τους 2-3 προπονητές στην Ευρώπη με τα περισσότερα Final Four. Είμαι ο μόνος ενεργός προπονητής που έχει κατακτήσει και τα τέσσερα τρόπαια στην Ευρώπη".

Στον ελληνικό Τύπο υπάρχουν σχόλια όπως "ο Αταμάν έσπασε την κατάρα του Ομπράντοβιτς". Δεν δέχομαι κάτι τέτοιο στον αθλητισμό. Ναι, ο Παναθηναϊκός είχε σοβαρές αποτυχίες και ηθικό. Μετά τον Ομπράντοβιτς ήρθαν πολλοί σπουδαίοι προπονητές και πολλοί σημαντικοί παίκτες. Δεν μπορούμε όμως να το θεωρήσουμε αυτό ως κατάρα. Ίσως η μαγιά να μην έπιασε. Η δική μας δούλεψε. Η φιλοδοξία και η ενέργειά μας αντήχησαν καλά στην κοινότητα του Παναθηναϊκού".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ FINAL FOUR 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ