ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αταμάν: "Νευρίασα με την ασέβεια στον εθνικό ύμνο της Τουρκίας"

Αταμάν: "Νευρίασα με την ασέβεια στον εθνικό ύμνο της Τουρκίας"
INTIME SPORTS

Στην συμπεριφορά των Ελλήνων φιλάθλων που δεν του άρεσε, την απουσία του Γιάννη και το αν άλλαξε τα πλάνα του αλλά και στην πορεία της Τουρκίας στα φιλικά στάθηκε ο Εργκίν Αταμάν που έκανε τις προβλέψεις του για το EuroBasket.

Ο Εργκίν Αταμάν είναι πάντοτε από τους προπονητές που έχει πολλά να πει. Αυτή τη φορά, μετά από το φιλικό απέναντι στην Ελλάδα εστίασε στην συμπεριφορά των Ελλήνων φιλάθλων, έκανε την πρότασή του προς την FIBA και έβγαλε τα συμπεράσματά του από την παρουσία της χώρας του στο Ακρόπολις.

Παράλληλα έκανε τις προβλέψεις του για το EuroBasket και έθεσε ως στόχο της ομάδας του την είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

"Αρχικά να πω κάτι σημαντικό. Ήταν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Το να βλέπεις σε ένα φιλικό καλοκαίρι ένα γεμάτο γήπεδο είναι τέλειο για εμένα. Αλλά θεωρώ πως ως τουρκική Εθνική ομάδα ήρθαμε εδώ για να παίξουμε και θέλαμε σεβασμό στον Εθνικό μας ύμνο. Είμαι νευριασμένος γι αυτό και για την ασέβεια στον ύμνο μας. Είμαστε φίλοι. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές αλλά είμαστε φίλοι.

Νευρίασα γιατί αγαπώ την Ελλάδα κάθε φορά που έρχομαι αλλά νιώθω άσχημα όταν γίνεται αυτό με 10 χιλιάδες κόσμο να δείχνει ασέβεια. Ο κόσμος επηρεάζεται από την πολιτική κατάσταση και τα μίντια και δεν είναι καλό αυτό. Ως άνθρωπος του μπάσκετ έχω σεβασμό στην Ελλάδα και γι αυτό βρισκόμαστε εδώ ως Εθνική ομάδα.

Δεύτερον έχω μία πρόταση για τη FIBA. Ο κόσμος ενθουσιάζεται να βλέπει τόσο καλό θέαμα. Γιατί η ομοσπονδία δεν κάνει τέτοια τουρνουά σε όλη την Ευρώπη, να στείλει διαιτητές και να λάβει τη διοργάνωση όπως κάνει το ποδόσφαιρο με την FIFA. Θέλουν να βελτιώσουν το προϊόν; Ας κάνουν κάτι. Δεν ένιωσα άνετα με τρεις Έλληνες διαιτητές.

Το μπάσκετ για τις Εθνικές είναι σημαντικό. Για παράδειγμα το ματς μας με την Σλοβενία. Αλλά πρέπει να βρεθεί λύση. Ας κάνουμε κάτι αντίστοιχο και κατά τη διάρκεια της σεζόν στην EuroLeague.

Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά και μπράβο. Εμείς είμαστε νέα ομάδα σε ηλικία και πολλοί παίζουν για πρώτη φορά αλλά θα παλέψουμε στο EuroBasket να πάρουμε καλή θέση. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν είχε τον Γιάννη και τον Παπαπέτρου. Η Ελλάδα θα παλέψει για το EuroBasket και εύχομαι τα καλύτερα”.

Για τον στόχο της Τουρκίας στο EuroBasket: “Να πάμε στην ζώνη των μεταλλίων. Είδα και τα power rankings και μας έχουν έκτους. Βλέποντας άλλες ομάδες είναι ρεαλιστικό. Αλλά στόχος μας είναι να ανέβουμε και να πάρουμε μετάλλιο. Με όλο τον σεβασμό προς τις μεγάλες ομάδες. Θα είναι ωραία διοργάνωση φέτος".

Για τον νικητή του EuroBasket: “Δεν μπορώ να πω μιλάω για την ομάδα μου. Είναι δύσκολο να πω, δεν ξέρω. Αλλά αν με ρωτάς για την EuroLeague, θα την πάρουμε πάλι εμείς. Δεν ξέρω στην Τουρκία τι θα γίνει αλλά θα δούμε”.

Για Ιτούδη και τους Έλληνες προπονητές: “Ο Ιτούδης είναι πολύ καλός προπονητής και το έδειξε στην ΤΣΣΚΑ. Θα είναι ωραίο να τον βρω απέναντι στην Τουρκία. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Υπάρχουν ήδη κι άλλοι προπονητές στην Τουρκία. Δεν ξέρω αν είναι θέμα πολιτικών και δεν υπάρχουν Τούρκοι προπονητές στην Ελλάδα”.

Για τον Γιάννη και αν η απουσία του άλλαξε τα πλάνα: “Δεν άλλαξε κάτι. Είναι φιλικό. Σε όλα τα φιλικά δεν κάναμε σκάουτινγκ. Φυσικά θα ήταν ωραίο να έπαιζε και το πως θα μπορούσαμε να τον αντιμετωπίσουμε. Οι περισσότεροι ήρθαν να δουν τον Γιάννη. Είναι τρομερός παίκτης και άνθρωπος και ήρθε να εκπροσωπήσει την χώρα του. Σεβασμός”.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ EUROBASKET 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ