ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αταμάν: "Η Εθνική έχει πάντα προτεραιότητα, είναι πιο σημαντική από όλες τις ομάδες"

Ο Εργκίν Αταμάν μιλάει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Λούκα Ντόντσιτς
Ο Εργκίν Αταμάν μιλάει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Λούκα Ντόντσιτς ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Για το πόσο σημαντικές είναι οι εθνικές ομάδες, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ εν γένει, η οποία και πλήττει τη δημοφιλία του αθλήματος μίλησε ο Εργκίν Αταμάν.

Το δικό της αγώνα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 δίνει η Τουρκία, η οποία στα επερχόμενα παράθυρα θα βρει απέναντί της το Βέλγιο (11/11, 20:00) και τη Σερβία (14/11, 21:00).

Ο Εργκίν Αταμάν, που δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε του παίκτες που αγωνίζονται στο NBA (Κορκμάζ, Οσμάν, Σενγκούν), ούτε τον τραυματία Σέιν Λάρκιν, μιλώντας στο TRT Spor, έδειξε τη δυσφορία του για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ, τονίζοντας πως οι αρμόδιοι φορείς πλήττουν τη δημοφιλία του αθλήματος.

"Είναι σαφές ότι πρέπει να μπει μία σειρά σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που συμβαίνει αποτελεί ένα μεγάλο χτύπημα για το μπάσκετ παγκοσμίως και δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας. Φυσικά, η EuroLeague είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Αλλά σε όλες τις χώρες, όταν γίνεται αναφορά στις εθνικές ομάδες, η Εθνική πάντα έχει προτεραιότητα, καθώς είναι πιο σημαντική. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για όλες τις χώρες.

Οι φορείς που διοικούν το μπάσκετ δεν έχουν καταφέρει να το αντιληφθούν αυτό. Πληγώνουν τη δημοφιλία του μπάσκετ σε ολόκληρο το μπάσκετ. Είναι μία κατάσταση που δε βλέπουμε ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στο βόλεϊ. Μόνο στο μπάσκετ συμβαίνει αυτό", ανέφερε αναλυτικά ο Τούρκος τεχνικός.

Η βαθμολογία στον όμιλο

  1. Λετονία 5-1
  2. Ελλάδα 4-2
  3. Βέλγιο 3-3
  4. Σερβία 3-3
  5. Τουρκία 2-4
  6. Μεγάλη Βρετανία 1-5
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ