ΜΑΡΟΥΣΙ

Άρχισαν οι μπαλωθιές

Άρχισαν οι μπαλωθιές
Γκαγκαλούδης

Άρχισαν τις μπαλωθιές, καθώς ο ΑΓΟΡ πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Α1 επί του Αμαρουσίου (71-60)

Ο ΑΓΟΡ έπαιζε για πρώτη φορά στο γήπεδό του στην Α1 και ήταν λογικό να θέλει να ικανοποιήσει τον κόσμο του από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, πράγμα που έκανε με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και τον Σωτήρη Καραποστόλου να έχουν τον πρώτο λόγο στην επίθεση της ομάδας τους. Την ίδια ώρα, το Μαρούσι ήταν πολύ άστοχο από τη γραμμή του τριπόντου και περιορίστηκε στο να "κυνηγάει" το Ρέθυμνο στο σκορ, το οποίο στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 22-17.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η αστοχία των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε, ενώ αντίθετα από τον ΑΓΟΡ προέκυψαν και άλλοι σκόρερ, όπως ο Λάρι Ο' Μπάνον και ο Γιούριτσα Ζούζα που πρωτοστάτησαν στην επίθεση της κρητικής ομάδας και έδωσαν ακόμη και προβάδισμα 12 πόντων στην ομάδα τους. Μάλιστα, τα πολλά φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, τους έδωσαν το δικαίωμα να πάνε αρκετές φορές στη γραμμή των βολών, ενώ παράλληλα έκοβαν και το ρυθμό του Αμαρουσίου, που προσπαθούσε να αντιδράσει και να μπει με καλύτερες αξιώσεις στο παιχνίδι.

Τελικά, με τον Τζέισον Πάρκερ να ανεβάζει στροφές και την μπάλα να καταλήγει με καλύτερα ποσοστά στο καλάθι του ΑΓΟΡ, η ομάδα του Ντάρκο Ρούσο κατάφερε να μειώσει λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και στην ανάπαυλα ο πίνακας του σκορ έδειχνε 36-31, γεγονός που έδινε υποσχέσεις για ένα πιο αμφίρροπο δεύτερο ημίχρονο.

Όμως, ο ΑΓΟΡ δεν είχε όρεξη για... αμφίρροπες καταστάσεις και στο τρίτο δεκάλεπτο επέβαλε απόλυτα το ρυθμό του και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό το Μαρούσι, που δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον πρωταγωνιστή τους στο πρόσωπο του Γκαγκαλούδη που ηγήθηκε της ομάδας του και τη βοήθησε να πάρει μια διαφορά ακόμη και με 14 πόντους (47-33) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Σε εκείνο το σημείο όμως, αντέδρασε το Μαρούσι κατάφερε να μειώσει πριν ο ΑΓΟΡ καθαρίσει το παιχνίδι από το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Πάρκερ συνέχισε να είναι ο πρωταγωνιστής του Αμαρουσίου και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα των βορείων προαστίων επανήλθε για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης με το σκορ να γίνεται 50-48. Ο Πάρκερ βρήκε στήριγμα στον Τρέβον Μπράιαντ που ανέβασε την απόδοση του και έγινε ο δεύτερος παίκτης του Αμαρουσίου με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει την πορεία του ΑΓΟΡ προς τη νίκη.

Με τους Ο' Μπάνον και Ζούζα να παίρνουν για δεύτερη φορά στον αγώνα τη σκυτάλη από τον Γκαγκαλούδη, οι νεοφώτιστοι βρήκαν πάλι τις λύσεις που ήθελαν στην επίθεση, διατήρησαν το προβάδσμα που είχαν και με 71-60 πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 36-31, 50-46, 71-60

ΑΓΟΡ (Κουφός): Κούμουλος 2, Μακρής, Τόπιτς 6, Βαγενάς, Γκαγκαλούδης 17 (2), Καραποστόλου 9 (3), Βαρδαβας 4, Ο' Μπάνον 17, Ζούζα 13 (1), Βουγιούκας 3.

Μαρούσι (Ρούσο): Πάρκερ 14 (1), Χαραλαμπίδης 4, Μπουντούρης 8 (2), Τζάζβιν 2, Μπράιαντ 14, Στεφανίδης 4 (1), Μαυροειδής 5, Κογιαντίνοβιτς 5 (1), Παραγιός, Γλυνιαδάκης 4.

Κουφός: "Είμαι συγκινημένος"


Mετά το τέλος της αναμέτρησης ο Στέργιος Κουφός τόνισε: " Είμαι συγκινημένος γιατί μου δόθηκε σήμερα η ευκαιρία να κοουτσάρω την οικογένεια μου στην Α1. Ίσως τα καλά λόγια που ακούγαμε για τις προηγούμενες εμφανίσεις μας σε κύπελλο και φιλικά να μας έχουν κάνει να χάνουμε την ψυχραιμία μας, ακόμα και όταν προηγούμστε με μεγάλη διαφορά.

'Ισως να είμαστε υπέρφορτωμένοι από τις πολλές ώρες δουλειας στο γήπεδο και ίσως να ευθύνομαι και εγώ γι' αυτό και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο και τη διοίκηση που είναι συνέχεια δίπλα μας

".

Αναφορικά με την ενίσχυση του ΑΓΟΡ ο τεχνικός της κρητικής ομάδας σχολίασε: " Θα πάρω παίκτες όταν είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρουν. Γιατί στην οικογένεια μου δεν βάζω κάτι ελλατοματικό."

Aπό την πλευρά των παικτών ο Γιώργος Κούμουλος ανέφερε: " Δεν θα σταθώ στις λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι. Παίξαμε για την πόλη μας, και με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι μία δύσκολη πορεία το πρωτάθλημα της Α1. Πρέπει να αποδείξουμε ότι θέλουμε να πετύχουμε".

Ρούσο: "Ίδια προβλήματα με την πρεμιέρα"



Στην αντίπερα όχθη ο Ντάρκο Ρούσο υπογράμμισε: " Πάλι εμφανίσαμε τα ίδια προβλήματα με την πρεμιέρα. Έπρεπε νε βρεθούμε 13 και 14 πόντους πίσω για να "ξυπνησουμε. Νομίζω και έχω την πεποίθηση ότι οι παίκτες μου δεν πιστεύουν στους εαυτούς τους. Δεν ξέρω πως μπορώ να το αλλάξω αυτό. Συγχαρητήρια στον κύριο Κουφό και το Ρέθυμνο. Εύχομαι καλή πορεία στο πρωτάθλημα".

O Aνδρέας Γλυνιαδάκης είπε: " Δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Αυτό μας κόστισε καθώς το Ρέθυμνο ξέφυγε τρεις, τέσσερις φορές και μετά ήταν δύσκολο να επανέλθουμε. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να κοιτάξουμε να το λύσουμε. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Κρήτη επανέρχεται στην Α1 με την παρουσία του Ρεθύμνου".

























TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ