ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρχηγός; Παρών

Αρχηγός; Παρών
Βασιλόπουλος

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο έναντι 5,2 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Έλληνας φόργουορντ πήγε στα γραφεία του Ολυμπιακού και παρουσία του αντιπροέδρου της ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο αν μη τι άλλο είναι πλουσιοπάροχο και πολύ αυξημένο σε σχέση με το πρώτο που είχε κάνει με την ομάδα του Πειραιά πριν από τρία χρόνια. Για την ολοκλήρωση της ανανέωσης χρειάστηκαν μερικές ημέρες συναντήσεων και συγκεκριμένα το προηγούμενο σαββατοκύριακο ήταν και το καθοριστικό, όταν και ο Ολυμπιακός ανέβασε την προσφορά του προς τον Έλληνα παίκτη κι εκείνος δεν είχε λόγο να πει "όχι".

Άλλωστε, επί της ουσίας ουδέποτε σκέφτηκε σοβαρά να φύγει, αφού θέλει να μείνει για χρόνια στον Ολυμπιακό και να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.

Ένας από τους όρους του συμβολαίου του που... καθυστέρησε την ανανέωση (αλλά δεν θα την εμπόδιζε σε καμία περίπτωση) ήταν το ύψος του μπάι άουτ, το οποίο είναι 1.200.000 εκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά τη χρηματική διαβάθμιση του συμβολαίου του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχει ως εξής:

Τον πρώτο χρόνο ο Βασιλόπουλος θα λάβει 1 εκατομμύριο ευρώ, τον δεύτερο 1.2, τον τρίτο 1.4 και τον τελευταίο του συμβολαίου οι αποδοχές του θα φτάσουν το 1.6 εκατομμύριο ευρώ. Όλο το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο το όνομα του Βασιλόπουλου έπαιζε στα μεταγραφικά σενάρια.

Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός ενδιαφερόταν να τον αποκτήσει σε περίπτωση που δεν τα έβρισκε με τον Ολυμπιακό και μάλιστα ήταν διατεθειμένος να τον πληρώσει εξίσου καλά. Όμως, τόσο οι κινήσεις και η προσπάθεια του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, όσο και η επιθυμία του ίδιου να μείνει στο Λιμάνι, κράτησαν τον Βασιλόπουλο στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν δύο προτάσεις από ισπανικές ομάδες, που είχαν εντυπωσιαστεί από την πορεία του Βασιλόπουλου στην Ευρωλίγκα και ήθελαν κι αυτές να πετύχουν τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Όμως, το τέλος του σήριαλ βρίσκει τον Βασιλόπουλο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η πρωτότυπη συνέντευξη του Βασιλόπουλου

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μετά την ανανέωση του συμβολαίου του μίλησε στο επίσημο site του Ολυμπιακού, σε έξι ερωτήσεις ισάριθμων δημοσιογράφων από εφημερίδες που καλύπτουν το ρεπορτάζ των ερυθρόλευκων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

- Το ότι γίνεσαι ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού σ’ όλα τα αθλήματα, σου προσθέτει έξτρα βάρος εκτός του ήδη υπάρχον που έχει να κάνει με την κατάκτηση ενός τίτλου ύστερα από αρκετό καιρό; (Παντελής Διαμαντόπουλος - Φως των Σπορ)

- Καταρχήν αυτό το πράγμα εγώ δεν το γνωρίζω κι αν είναι έτσι είναι σίγουρα σημαντικό για τον οποιοδήποτε αθλητή. Πάντως το ίδιο πάθος και διάθεση που είχα και πριν, θα συνεχίσω να έχω. Κι ακόμα περισσότερο για να κατακτήσει η ομάδα τίτλους και όχι για να δείξω εγώ προσωπικά ότι αξίζω αυτό το νέο συμβόλαιο.

- Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που σ’ έκαναν να μείνεις στον Ολυμπιακό; (Δημήτρης Μιναρετζής - Πρωταθλητής)

- Ο Ολυμπιακός με έκανε αυτό που είμαι. Είναι η ομάδα μου και μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη για πολλούς. Για μένα είναι η καλύτερη και σιγά, σιγά θα φτάσουμε πολύ ψηλά. Αυτό είναι σίγουρο και θα πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Όταν έχεις τέτοιους προέδρους που αγαπούν τόσο πολύ την ομάδα και το μπάσκετ, που είναι πάντα δίπλα σου σε καλές και κακές στιγμές είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κατακτήσεις και την κορυφή.

- Γιαννάκης και Αγγελόπουλος σε προορίζουν για ηγέτη της ομάδας. Αυτό πόσο θετικά λειτούργησε για να μείνεις στην ομάδα; (Σπύρος Καβαλιεράτος - Sportday)

- Σίγουρα λειτούργησε πάρα πολύ. Το ότι μια ομάδα πιστεύει σε σένα και σου δίνει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ότι σημαντικότερο για ένα αθλητή.

- Πολλοί είναι αυτοί που σε συγκρίνουν με τον Γιώργο Σιγάλα λόγω του δυναμισμού σας. Αυτό είναι κάτι που σε ενοχλεί γιατί οι παίκτες συνήθως δεν θέλουν να συγκρίνονται μ’ άλλους ή από την άλλη σου δίνει κίνητρο για να κατακτήσεις με τον Ολυμπιακό όσα είχε κατακτήσει ο Σιγάλας ή ακόμα και περισσότερα; (Ρήγας Δάρδαλης - GOALnews)

- Ο Γιώργος Σίγαλας είναι ένας άνθρωπος που είχα την τύχη να γνωρίσω μικρός σε ηλικία όταν πήγα στον ΠΑΟΚ κι έμαθα παρά πολλά απ’ αυτόν. Από το πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι και τη χαρακτήρα πρέπει να έχεις. Σίγουρα όμως θέλω να τον ξεπεράσω και να κερδίσω πολλούς περισσότερους τίτλους με τον Ολυμπιακό, πρώτα για την ομάδα και κατ’ επέκταση για μένα.

- Η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του Ολυμπιακού πόσο καταλυτική ήταν στην απόφασή σου; (¶ρης Μπάρκας - Εξέδρα των Σπορ)

- Ο κόουτς με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην καριέρα μου από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα. Με πιστεύει πάρα πολύ, όχι με λόγια αλλά με πράξεις και βλέπω το όραμα που έχει για την ομάδα και για μένα. Έπαιξε σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου.

- Έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα για προτάσεις που είχες απ’ άλλες ομάδες. Τι απ’ όλα αυτά είναι αλήθεια; (Χάρης Σταύρου - Φίλαθλος)

- Όντως υπήρχαν πάρα πολλές προτάσεις κι από εξωτερικό κι από Ελλάδα, αλλά για μένα πάντα τον πρώτο λόγο είχε ο Ολυμπιακός που με εμπιστεύτηκε πριν από τρία χρόνια.

Βασιλόπουλος: "Εμείς φταίμε"


Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει... μεθαύριο. Μόνο αύριο! Δηλαδή, η Τετάρτη, όπου οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται για τρίτη φορά το Μαρούσι στο ΣΕΦ (19:00) στον πέμπτο συνολικά ημιτελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, την ώρα που ο Παναθηναϊκός... κάθεται και περιμένει τον αντίπαλό του στους τελικούς των πλέι οφ.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που τις δύο τελευταίες ημέρες αισθάνεται καλύτερα και προπονείται κανονικά, μίλησε για το πέμπτο παιχνίδι με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου και στην ουσία ανέλαβε τις ευθύνες, εκφράζοντας και την άποψη των συμπαικτών του, που ξέρουν ότι οι ίδιοι φταίνε που ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει ακόμη να προκριθεί.

"Εμείς έχουμε την ευθύνη που έφτασε η σειρά σε πέντε παιχνίδια" δήλωσε ο Βασιλόπουλος και συνέχισε: "Εμείς θα πρέπει να βρούμε και τη λύση. Μπορεί στην έδρα μας να έχουμε κερδίσει και στα δυο παιχνίδια εύκολα το Μαρούσι, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Οι δυο ήττες που έχουμε κάνει θα πρέπει να μας προβληματίζουν και να μη μας αφήνουν να ησυχάζουμε. Πρέπει να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο μας και σίγουρα πολύ καλύτερο απ’ αυτό που δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια. Να είμαστε σοβαροί και προσηλωμένοι στο παιχνίδι μας γιατί αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε ακριβά κι αυτή τη φορά αν γίνει η στραβή δεν διορθώνεται με τίποτα".

Η φημολογία για τον Ζήση

Πάντως, ο Ολυμπιακός προσφέρει πολλές... ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες. Το σίριαλ με τον Θοδωρή Παπαλουκά έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα τις επόμενες ημέρες, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει κι άλλη "σαπουνόπερα" με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ζήση.

Δημοσίευμα θέλει τον Έλληνα γκαρντ να ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και μάλιστα πολύ θερμά, αλλά οι δικές μας πληροφορίες λένε (όπως και η πλευρά της ΚΑΕ), ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Ζήση, πόσο μάλλον συμφωνία με τον παίκτη, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο και προς το παρόν δεν προτίθεται να φύγει από τη Μόσχα, αφού ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος του εκεί.






































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ