EUROLEAGUE

Αποστολή στο Μονακό: Η απόφαση των Μονεγάσκων κι ο ρεαλισμός του Ολυμπιακού

EUROLEAGUE 2021-2022 /  -
EUROLEAGUE 2021-2022 / - EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς επέλεξε χαλαρό shootaround για την Μονακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν σκέφτεται το μαξιλαράκι και ο Ολυμπιακός ελπίζει ότι στην πτήση του Σαββάτου θα μπει έχοντας πετύχει τον τρίτο από τους πέντε φετινούς του στόχους.

Σειρά best-of-five και αισθάνεσαι πως έχεις ήδη δει το μεγαλύτερο μέρος σειράς best-of-seven. Μονακό και Ολυμπιακός έχουν ξοδέψει υπερβολική ενέργεια σε τρεις αγώνες, έχουν από ένα μπρέικ μέχρι στιγμής και θα μπουν απόψε στις 22:00 στο παρκέ της Σάλας Γκαστόν Μεντεσάν -που έχει προκαλέσει τεράστια φασαρία για το μέγεθος και τις... ανέσεις της- ξανά με το μαχαίρι στα δόντια.

Αποστολή στο Μονακό: Χάρης Σταύρου

Τι είδαμε στην χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού; Ψυχραιμία και χαμόγελα, όχι σιγουριά, όχι πανηγυρικό κλίμα, αλλά μία κατάσταση που "μύριζε" αυτοπεποίθηση. Κι αν εμείς πιστεύαμε ότι η ατμόσφαιρα σε αυτό το μικροσκοπικό γηπεδάκι ήταν "καυτή", οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχαν την ίδια άποψη. Τους άρεσε το κλίμα, αλλά δεν τους τρόμαζε ούτε στο ελάχιστο. Ο Σάσα Βεζένκοβ, για παράδειγμα, μας είπε μετά από το Game 3 πως προτιμάει να παίζει σε γήπεδα όπως αυτά της Τουρκίας και της Σερβίας ή στο ΟΑΚΑ, από το να παλεύει στα Γκαστόν Μεντεσάν αυτού του κόσμου.

Στο μυαλό του Μπαρτζώκα, δεν υπάρχει μαξιλαράκι. Δεν θα ακούσει κάποιος μέλος του Ολυμπιακού να λέει πως "στη χειρότερη έχουμε το πέμπτο ματς στο ΣΕΦ". Οι Πειραιώτες θέλουν να καθαρίσουν απόψε την μπουγάδα και να τσεκάρουν το εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου (19-21/5), εκεί όπου τους περιμένει ήδη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές.

Υπάρχει πράγματι αυτοπεποίθηση, αλλά υπάρχει και ρεαλισμός. Η δήλωση του Κώστα Σλούκα πως αυτό το ζευγάρι μοιάζει με αγώνα πυγμαχίας, τα λέει όλα και εξηγεί για πολλοστή φορά τι σημαίνει σειρά αγώνων playoffs. Η Μονακό προσαρμόστηκε από το πρώτο στο δεύτερο ματς, ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε από το δεύτερο στο τρίτο, με τον προπονητή του να χρησιμοποιεί ένα μικρό ροτέισον επτά παικτών και να δείχνει γιατί είχαν δίκιο όσοι έλεγαν ότι η πρόκριση θα κριθεί από την εικόνα των ερυθρόλευκων και όχι από εκείνη των Μονεγάσκων.

Πως θα απαντήσει ο Σάσα Ομπράντοβιτς; Αυτό θα φανεί απόψε. Η Μονακό δεν έχει την εμπειρία και το know how του αντιπάλου της, όμως ο Μάικ Τζέιμς δύσκολα θα κάνει ξανά τόσο κακή εμφάνιση. Στα δυόμισι από τα τρία ματς ήταν αρνητικός, αν και η περισσότερη συζήτηση γίνεται για τις επιλογές του στο κομμάτι της εκτέλεσης. Στο Game 3 έβαλε ένα καλάθι σε εννέα προσπάθειες, είχε όμως οκτώ ασίστ και 11 κερδισμένα φάουλ, για 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Στο κακό του βράδυ, ο Αμερικανός παραμένει επιδραστικός, όσο δυναμική, αποτελεσματική και γεμάτη... έμπνευση είναι η άμυνα του Ολυμπιακού.

Η Μονακό αποφάσισε χθες να κάνει ένα χαλαρό shoot around και όχι προπονηση σε φουλ ένταση. Ο Ομπράντοβιτς ήθελε να αφήσει το μυαλό των παικτών του να αδειάσει από τα έντονα συναισθήματα που δημιούργησε το αρνητικό αποτέλεσμα της Τετάρτης, με τον Τζέιμς να ξεκουράζεται μαζί με 2-3 ακόμη πρωτοκλασάτους παίκτες. Ο Ντουέιν Μπέικον κι ο Ντόντα Χολ έμειναν στο γήπεδο για πολλή περισσότερη ώρα, με τον Ντονάτας Μοτιεγιούνας να πηγαίνει κι εκείνος πιο συντηρητικά και να περνάει λίγη ώρα με το SPORT24.

Αυτή δεν ήταν μια περίεργη απόφαση από τον Ομπράντοβιτς. Δεν ήταν ένα τρικ. Πράγματι ο Σέρβος ήθελε να αποφορτίσει τους παίκτες του και ειδικά εκείνους που τραβούν το περισσότερο κουπί, γνωρίζοντας ότι το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει ακόμα μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο διαφορετικές, όπως μας είπε ο Μοτιεγιούνας, σχολές του μπάσκετ. Οι γηπεδούχοι θα παίζουν για την επιβίωσή τους και για τη συνέχεια της σειράς, όμως με το ίδιο σκεπτικό θα παίξει κι ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο για να μη γυρίσει τη σειρά στο ΣΕΦ, ούτε για να αποφύγει το άγχος του Game 5, αλλά για να συνεχίσει να χτίζει την winning culture του χωρίς να τον ενδιαφέρει ποιος είναι απέναντί του και σε ποιο γήπεδο αγωνίζεται.

Η πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου (30/5) από το αεροδρόμιο της Νίκαιας. Τρόπαιο δεν θα μπει στο αεροπλάνο, όμως η πρόκριση στο Final Four θα είναι ακόμη ένας στόχος για τον Ολυμπιακό που έχει ήδη πετύχει αρκετούς, δύο σημαντικούς (Κύπελο Ελλάδας και οκτάδα EuroLeague) και κυνηγάει ακόμα τρεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

TAGS EUROLEAGUE ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ