STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ: Από λάθος της γραμματείας η Ένωση είχε έναν πόντο παραπάνω στο φύλλο αγώνα

Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ: Από λάθος της γραμματείας η Ένωση είχε έναν πόντο παραπάνω στο φύλλο αγώνα
EUROKINISSI

Ένα λάθος που έγινε από την γραμματεία του αγώνα του Απόλλωνα Πάτρας με την ΑΕΚ έδωσε στην Ένωση έναν πόντο παραπάνω στο τελικό σκορ. Πώς προέκυψε αυτό.

Ο Απόλλων Πάτρας πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Μία νίκη που τον γεμίζει με περισσότερη δύναμη εν όψει της τελικής ευθείας της regular season.

Σε πρώτο χρόνο, αυτή η επικράτηση καταγράφηκε με +9 από την στατιστική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ, λίγο αργότερα όμως έγινε +8 όπως φαίνεται. Ο λόγος; Όπως αναφέρει η "Πελοπόννησος", ένα λάθος που έγινε από την γραμματεία του γηπέδου έδωσε έναν έξτρα πόντο στην ομάδα του Τζοάν Πλάθα, λάθος το οποίο πέρασε από το φύλλο αγώνα στον φωτεινό πίνακα κι από εκεί, εν τέλει, στην στατιστική υπηρεσία.

Η φάση που έφερε το λάθος δεν ήταν κάποιο σουτ που μέτρησε για δύο ή για τρεις, αλλά οι ελεύθερες βολές του Τζόρνταν ΜακΡέι στη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Κατά λάθος λοιπόν, στο φύλλο αγώνα περάστηκαν ως τρεις εύστοχες αντί για δύο (δύο εκτέλεσε άλλωστε), με τη συγκεκριμένη αστοχία να παραμένει στο φύλλο αγώνα ως το τέλος.

Κι από την στιγμή που το φύλλο αγώνα έκλεισε δίχως να υπάρξει διόρθωση, το τελικό σκορ πέρασε και καταγράφηκε ως το... επίσημο.

Τι σημαίνει αυτό για τις δύο ομάδες; Επί του παρόντος τίποτα, δεδομένου ότι δεν φαίνεται πως θα ισοβαθμίσουν. Σε περίπτωση όμως που υπάρξει μια ισοβαθμία με άλλη ομάδα (είτε για την ΑΕΚ είτε για τον Απόλλωνα Πάτρας), έχοντας ίδιες νίκες, ίδιες ήττες και ίδια διαφορά στα μεταξύ τους, τότε η συνολική διαφορά πόντων είναι μια -κατ' επέκταση- από τις παραμέτρους που εξετάζονται για να αποσαφηνιστεί ποιος υπερετερεί και ποιος υστερεί.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ