EUROLEAGUE

Αποχαιρέτησαν τον Αμπός

Ο πρόεδρος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, καθώς και θρύλοι του ισπανικού μπάσκετ όπως ο Εμιλιάνο Ροντρίγκεθ, ο Τζόρντι Βιγιακάμπα και ο Χοσέ Λουίς Γκαλιλέα αποχαιρέτησαν σήμερα (24/10) τον Χοσέ Λουίς Αμπός.

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί για την απώλεια του Χοσέ Λούις Άμπος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης αφού έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 53 ετών.

Ο Αμπός θεωρείτο από τους καλύτερους προπονητές της χώρας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Είχε ανδρωθεί προπονητικά στη Σαραγόσα (1980-1995), ενώ δούλεψε ακόμα στην Μπρεογκάν και τη Χιρόνα, για να επιστρέψει στην ομάδα της πόλης του το 2009 ως το φετινό καλοκαίρι, όταν υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τους πάγκους λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος.

Πριν από περίπου ένα μήνα είχε επισκεφθεί και το ''Pabellon Principe Felipe'' για να χαιρετήσει τους παίκτες του, φανερά καταβεβλημένος και αδυνατισμένος λόγω της ασθένειας. Σήμερα (24/10) η σύζυγός του, Έυα, τα παιδιά του, Χαβιέ και Παλόμα, καθώς και σύσσωμος ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρέτησαν τον Χοσέ Λουίς Αμπός στην ''Basílica del Pilar'' της Σαραγόσα.

Αποχαιρέτησαν τον Αμπός

Στην κηδεία του 53χρονου κόουτς παρέστη ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, καθώς και μεγάλες μορφές του ισπανικού μπάσκετ όπως οι θρύλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, Εμιλιάνο Ροντρίγκεθ και Αλμπέρτο Ανγκούλο, ο νυν πρόεδρος της Μπανταλόνα, Τζόρντι Βιγιακάμπα, οι Χοσέ Λουίς Γκαλιλέα, Σάλβα Μαλντονάντο, ο κόουτς της Μάλαγα, Ζοάν Πλάθα, καθώς και πρόεδρος της ACB, Φρανθίσκο Ρόκα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ